images/stories/logosait_new.jpg

 

Народившись далеко за межами Тернопільщини, Тетяна Задорожна, добре відома у бізнес-середовищі обласного центру, впевнено стверджує: “Я люблю Тернопіль”

Тетяна Задорожна, директор Філії АТ "ПРОСТО-страхування" в Тернополі, знайшла своє сімейне щастя і зробила успішну кар'єру в Україні, яка стала для неї другою домівкою. 
Народилася Тетяна Задорожна на півдні Молдови. З теплотою згадує батьківщину, там залишилося її дитинство, живуть її батьки. Сьогодні разом з чоловіком і дочкою не так часто, як хотілося б, їй вдається навідуватися в рідні краї, проте підтримує зв'язки і спілкування з найдорожчими їй земляками.
Під час навчання у Львівському торгівельно-економічному інституті, пані Тетяна познайомилася з тернополянином, заради якого і залишилася після навчання в Україні. "Саме чоловік привив мені любов до України, допоміг вивчити мову, адже я навчалася і думала російською, тому довелося звикати і вчити мову. Але в мене було сильне бажання, яке в будь-якій галузі і надалі допомагало мені досягати успіху", - розповідає пані Тетяна. Досконало вивчити українську мову їй вдалося і завдяки українській літературі, яку постійно читала.  
"В Тернополі я - з 95 року. Маленьке, провінційне місто мені чимось нагадувало батьківщину. Таке ж зелене, світле, домашнє… А ще мене одразу дуже добре прийняла родина чоловіка, за що їм вдячна".
Перші кроки в кар'ЄрІ
"Моя перша робота в Тернополі - менеджер в приватній компанії, яка займалася гуртовим постачанням медичного обладнання, розхідних матеріалів для лікувальних закладів. Моїм завданням було налагодження співпраці з новими клієнтами. Згодом ми стали представниками великої німецької фірми, працювали на всю Україну. Робота була дуже цікава для мене, бо я мала можливість розвиватися як особистість і професіонал.
Згодом з менеджера стала заступником директора, пропрацювала до 2006 року. Найважливіше, чого навчилася за ці роки - вміння виживати в бізнесі, і що важливо, не за рахунок інших. Бо в бізнесі закони суворі, не кожен проходить це випробування на витривалість".
Згодом, коли змінилася ситуація і в економіці, і в країні загалом, пані Тетяна вирішила кардинально зміни сферу діяльності, аби рухатися далі.  
"За мою трудову діяльність це третя фірма, де я працюю. Я належу до категорії людей, які не бігають від одного роботодавця до іншого, бо насправді, переконана, що від добра - добра не шукають. Ніколи матеріальна мотивація не була для мене вирішальною у виборі компанії, хоча звичайно це вагома складова в роботі. Для мене дуже важливо, щоб працювати було комфортно, була можливість розвиватися і отримувати задоволення від того, що твоя робота комусь потрібна. Я ніколи, мабуть, не змогла б працювати в державній установі, хоча для більшості жінок, напевно, стабіль-ний графік з 9 до 18 години - дуже бажаний".
В галузь страхування Тетяна Задорожна прийшла спочатку як клієнт. І вже 5 років успішно в ній працює.
"Я користувалася послугами зі страхування і зрозуміла, що це перспективна галузь в світі, яка є складовою життя кожної людини. Я переконана що і наше суспільство прийде до цього розуміння. У нас сьогодні до страхових компаній не завжди адекватне ставлення. Це особливо виражено серед групи клієнтів, які купують страхові поліси на вимогу банків, аби взяти кредит.
На жаль, ще далеко не кожен українець розуміє необхідність застрахувати машину чи квартиру, що існує чимало ризиків, які можуть забрати його матеріальні блага. Якщо для клієнта страхування є обов'язковою вимогою банку, він зазвичай хоче взяти поліс за найменшу ціну, і це не завжди найкращий продукт. Коли ж стається страховий випадок, він, зрозуміло, отримує не таке відшкодування, на яке сподівається.
До речі, наша статистика свідчить, що серед тих, хто примусово купував поліс автоцивілки і, на жаль, потрапляв в ДТП, кількість лояльних клієнтів, які переконалися, що наявність страховки необхідна, збільшилася втричі.
Загалом, страхова галузь прямо залежна від розвитку економіки, і від розвитку кожного підприємства зокрема, адже якщо компанія не веде активної діяльності, то і страхування її мало цікавить.
Перспективним видом страхування я вважаю добровільне медичне страхування - воно потребує добре налагодженого врегулювання та медичного сервісу, разом з тим виправдало себе чи не в усіх розвинених країнах світу. Приємно, що і в нас вже є керівники, які дбають про своїх працівників, оплачуючи їм страхові поліси. Адже ризиків є багато і там, де їх ми не очікуємо.
Наше завдання - виховати в свідомості людей розуміння, що страхування життя, здоров’я, майна - це складова частина спокійного, впевненого життя. Я завжди запитую наших клієнтів, в скільки ви оцінюєте свій спокій, яку суму готові віддати раз в рік, щоб свої ризики перекласти на страхову компанію? Як правило, кожна людина розуміє, що в її житті найбільш важливе, чим дорожить…"
Жінка в бізнесі
"Бізнес виховує в жінці чоловічі риси характеру. Деякі з них дуже потрібні для успішної роботи - жінка повинна бути вольова, швидко приймати рішення, адекватно реагувати на події, мати аналітичний розум, не керуватися емоціями, цілеспрямовано йти до мети. Проте, жінки в бізнесі мають і свої переваги - ми більш дипломатичніші, розсудливіші, витриваліші. Галузь, в якій я працюю, - це складний бізнес, де немає швидких грошей, з деякими клієнтами треба працювати півроку-рік, переконувати, саме тому, можливо, у нас в колективі більше жінок.
Я вдячна своїм батькам за те, що дали мені освіту, виховали порядною людиною, привили мені цінності, якими ніколи не можна нехтувати. Такою ж намагаюся зараз виховувати свою дочку. Крім того, я щаслива й тим, що всього в житті досягаю сама, своїми знаннями і наполегливістю. Я переконана, якою б важкою не була б робота, жінка завжди в усіх ситуаціях повинна залишатися Жінкою!
Жінка-керівник буде успішною, якщо спробує слухати свій колектив, намагатиметься зрозуміти кожного, довірятиме, не буде лукавити, стане для всіх прикладом. Я прийшла в колектив, де чи не всі працівники за мене старші, і вони мені повірили… В нашому колективі є розуміння, на роботу йдемо із задоволенням. І наші клієнти відчувають нашу дружню атмосферу. І тому, мабуть, довіряють.
Мої мрії як мами і дружини - це безумовно здорова родина, як керівника - успішний бізнес і стабільний розвиток, в державі - мудрі і відповідальні керівники. Я не можу відділити себе від держави, бо всі ми живемо тут і залежимо від наших керівників і політики. Але разом з тим, нашу державу будуємо ми з вами: якщо кожен з нас на своєму робочому місці зробить більше, ніж від нього чекають, замість того, щоб нарікати, тоді буде результат. Свою сім'ю і себе я бачу тільки в Україні, подорожувати люблю за кордоном, але жити і працювати буду тільки тут. Як би важко не було". Ненормований робочий день і відрядження, постійні ділові зустрічі, насичений графік - в цьому ритмі Тетяна Задорожна сьогодні живе щодня. За розуміння вдячна сім'ї. Саме родину вважає найближчими друзями. Найкращий для неї спосіб відпочити від напруженої роботи і проблем - подорож з сім'єю у віддалені куточки Карпат. Саме Карпати завоювали любов пані Тетяни ще в студентські роки, коли вперше сюди приїхала, адже виросла в Молдові, де інший клімат і степи. Сьогодні кращого відпочинку Тетяна Задорожна для себе не уявляє, каже, що лише в горах відпочиває душа, очищуються думки.  
Спілкувалася Наталія Янусь


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер