images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Якщо подорожуєте за кордон на авто

П'ятниця, 10 липня 2015, 08:52

Відповідно до положень ст. 374 Митного кодексу України:

1) звільняються від оподаткування митними платежами товари, що ввозяться громадянами не частіше одного разу протягом доби через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України, в супроводжуваному багажі та/або ручній поклажі та сумарна фактурна вартість яких не перевищує 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг;

2) оподатковуються ввізним митом за ставкою 10 відсотків фактурної вартості, додатковим імпортним збором за ставкою 10 відсотків фактурної вартості згідно з ст. 4 Закону України від 28 грудня 2014 року № 73-VIII «Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України відповідно до статті XII Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року», та податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом України товари (за винятком підакцизних), сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 500 євро або сумарна вага яких перевищує 50 кг, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України. Базою оподаткування для таких товарів є частина їх сумарної фактурної вартості, що перевищує еквівалент 500 євро або вартість товарів, обчислена пропорційно до ваги, що перевищує 50 кг;

3) оподатковуються ввізним митом за повними ставками Митного тарифу України, особливими видами мита відповідно до ч. 1 ст. 275 Митного кодексу України та податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом України товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 10 000 євро, що переміщуються на митну територію України в супроводжуваному багажі, ручній поклажі.

 Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Сьогодні на фестивалі «Галицька дефіляда» зварять 100 літрів рибної юшки

П'ятниця, 10 липня 2015, 07:01

У перший день фестивалю «Галицька дефіляда», 10 липня, біля літньої сцени для тернополян будуть готувати рекордну кількість рибної юшки - 100 літрів. Роздають її організатори безкоштовно!

О 12.00 розпочинається майстер-клас із приготування шкари (рибної страви). Перші 25 слухачів дегустують безкоштовно!

О 12.30 майстер-клас із приготування бограчу. Перші 25 слухачів дегустують безкоштовно!

Організатори запрошують на фестиваль «Галицька дефіляда». Адже на вас чекає найдовший стіл, фестиваль галицьких музик, показові виступи з велотріалу, танцювальні майстер-класи, бойовий гопак, дитяче містечко, фільм під відкритим небом, фото патріота, літературний марафон та багато іншого.

Реконструкція площі Героїв Євромайдану триватиме до Дня Незалежності

Четвер, 09 липня 2015, 07:51

Днями розпочнеться реконструкція площі Героїв Євромайдану, роботи на якій триватимуть до Дня Незалежності. Тут планують облаштувати відпочинкову зону, встановити монументальний пам’ятник Героям «Небесної сотні», відремонтувати комунікації та дорогу.

«Дану ділянку ніхто не ремонтував більше 30 років, тут знаходяться торгові місця, інша частина у занедбаному стані. Тому ми хочемо реконструювати дану територію, адже теперішній вигляд площі не гідний тих імен, яких ми вшановуємо, - каже міський голова Сергій Надал. – Було б добре завершити до Дня Незалежності також і пам’ятник Героям Небесної сотні, проте ми хочемо до цього часу хоча б закласти основу. Проект пам’ятника замовлено, рахунок для збору благодійних коштів відкритий. Ми встановимо пам’ятник у залежності від того, наскільки швидко вдасться зібрати кошти, тому закликаємо усіх тернополян долучитися до цієї справи».

Нагадаємо, що на площі Героїв Євромайдану буде встановлено пам’ятник Героям «Небесної сотні», який переміг у бліц-конкурсі - це робота скульптора, Заслуженого художника України Романа Вільгушинського та Заслуженого архітектора України Івана Жовнича.

Кошти можна перерахувати із призначенням платежу «На спорудження пам’ятника Героям «Небесної сотні»за наступними реквізитами:

p/p 35425305048629

банк ГУДКСУ у Тернопільській області

МФО 838012

ЄДРПОУ 02230572

46001 м. Тернопіль, б-р. Т.Шевченка,1

Тел. (0352) 42-06-72.

 

8 тисяч фестивальників зі всієї України відвідали фестиваль «Файне Місто»

Четвер, 09 липня 2015, 07:48

У Тернополі відбувся третій масштабний фестиваль «Файне Місто». На п’ятьох сценах виступило понад 60 гуртів. Окрім українських виконавців на фестиваль приїхали гурти з Білорусі, Швеції, Австрії, Польщі, Грузії та Росії.

Загалом на фестивальну подію року до Тернополя приїхало близько 8 тисяч фестивальників з різних міст України. Відвідали «Файне Місто» і учасники АТО, яким вхід на територію фестивалю був безкоштовний 

У рамках «Файного Міста» відбувся байкерський зліт. Відтак, на територію аеропорту приїхало більше сотні байкерів з різних куточків України. Мотоциклісти проїхались головними вулицями Тернополя до аеропорту. Для учасників мотозльоту на території фестивалю діяла спеціальна стоянка.

Окрім музичного концерту була на фестивалі і розважальна програма: кілька спортмайданчиків, різноманітні майстер-класи, ярмарки, салон краси, велопрокат.

Також на території фестивалю збирали кошти для бійців АТО. За невелику плату гості фестивалю могли спробувати смачну кашу чи борщ з польової кухні і таким чином допомогти учасникам АТО на передовій.


У Тернополі темношкірий музикант збирає гроші для воїнів АТО

Четвер, 09 липня 2015, 06:50


2TFgbeMuGaw
У Тернополі темношкірий студент з Африки співає й грає на трубі українських пісень, а зароблені гроші віддає нашій армії.Хлопець називає себе афробандерівцем.

21-річний студент зі Сьєра-Леоне мешкає в гуртожитку економічного університету. Каже, що відтоді, як вперше почув Гімн України, страшенно полюбив його. Вдома у хлопця лишень кілька років тому скінчилась громадянська війна, і допомагати його народові приїжджали українські миротворці. Тепер і він не лишився осторонь.

Просто на вулиці разом із друзями Осман співає «Рідна мати моя». За кілька годин нещодавно створеному гурту «Афробандерівці» вдається зібрати кількасот гривень, які хлопці згодом передають волонтерам.

doba.te.ua

Джерело: СТБ

 

Сторінка 1320 з 1430

«ПочатокПопередня1311131213131314131513161317131813191320НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер