images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Відбулося засідання членів оргкомітету щодо організації «Днів сталої енергії» у Тернополі

Вівторок, 22 вересня 2015, 07:13

orgkomitet (1)Вісімнадцятого вересня у приміщенні управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР відбулося засідання членів оргкомітету щодо організації «Днів сталої енергії». Нагадаємо, що захід відбудеться впродовж 16 та 17 жовтня в рамках співпраці Тернопільської міської ради та Асоціації «Енергоефективні міста України».

Під час засідання, участь у якому взяли представники управління освіти, управління сім’ї, молоді та спорту, управління  транспорту та інших структурних підрозділів,  було обговорено ймовірні заходи, які можна провести у Тернополі в рамках «Днів сталої енергії». Координатором заходу Павлом Савечком було озвучено перелік заходів, які вже були проведені у інших містах України, що є членами Асоціації.  Також фахівець повідомив, що Асоціація «Енергоефективні міста України» підготувала подарунки для активних учасників «Днів сталої енергії»: електронні накопичувачі, чашки із логотипами, еко-сумки та парасольки.

До роботи організаційного комітету та проведення заходів можуть долучатись всі охочі: волонтери, приватні суб’єкти господарювання, представники громадських та релігійних організацій, навчальних закладів тощо.

Для цього їм варто звертатися в сектор з питань енергозабезпечення управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології (вул. Коперника, 1 каб. 209, тел. 52 58 33) або адресувати свої пропозиції на електронну скриньку Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду або сторінку управління в соцмережі.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

komun.te.ua

 

З 1 вересня нова мінімальна зарплата

Понеділок, 21 вересня 2015, 13:02

Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік»» щодо підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати, його опубліковано в "Голосі України" №174 від 19.09.2015 р. Набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування. Тобто Закон в дії з 20 вересня 2015 року.

Законом, зокрема, перенесено підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати з 1 грудня на 1 вересня 2015 року. Таким чином, з 1 вересня 2015 року розмір мінімальної заробітної плати становить 1 378 гривень.

Детальнішу інформацію можна отримати в Центрі обслуговування платників Тернопільської об’єднаної ДПІ за адресою: вул. Білецька, 1 або за телефонами: 43-46-46 та 43-46-10.

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Дитячо-юнацький футбольний клуб "Чемпіон" продовжує пошук талантів

Понеділок, 21 вересня 2015, 10:26

Активно тривають заняття у новому дитячо-юнацькому футбольному клубі "Чемпіон". Юні футболісти займаються на майданчиках Тернополя.

А нещодавно під час матчу Першої ліги між Нивою та Полтавою юні "чемпіонівці" мали змогу вивести футболістів обох команд на гру. Для декого з них — здійснилась справжня мрія!

ДЮФК "Чемпіон" продовжує пошук нових талантів та запрошує дітей та їх батьків стати частиною чемпіонської сім'ї!


sports.te.ua

 

Учасникам АТО запропонували активні програми

Понеділок, 21 вересня 2015, 09:20

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбувся семінар для учасників АТО з метою інформування їх про можливість залучення до активних програм соціальної та професійної адаптації.

У заході взяли участь соціальні партнери служби зайнятості: головний спеціаліст відділу ветеранів та інвалідів управління соціальної політики Тернопільської міської ради Оксана Коробейник, заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення міського комунального закладу «Центр первинної медико-соціальної допомоги» Світлана Олексишин, старший офіцер з добору в області Окремого регіонального центру комплектування Державної прикордонної служби України Володимир Ракочий, заступник військового комісара-начальник мобілізаційного відділення Тернопільського об'єднаного міського військового комісаріату Микола Бойко.

Директор МРЦЗ Анатолій Куриляк розповів атошникам про організацію проходження перенавчання за сприяння центру зайнятості, зокрема, в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, а також про те, як отримати одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Володимир Ракочий ознайомив демобілізованих з можливістю працевлаштування на контрактній основі в Державну прикордонну службу. Він наголосив, що при проходженні такої служби гарантується безкоштовне санітарно-медичне обслуговування, забезпечення формою та ряд інших гарантій. А при бажанні кожен контрактник може пройти підвищення кваліфікації у спеціалізованих навчальних закладах.

Оксана Коробейник та Світлана Олексишин роздали учасникам семінару інформаційні листівки із переліком соціальних та медичних послуг, якими можуть скористатись учасники АТО.

А Микола Бойко запропонував присутнім працевлаштування за контрактом інструкторами в навчальний центр.

Ознайомилися з професією бібліотекаря

Понеділок, 21 вересня 2015, 09:12

Продовжуються виїзні акції фахівців Тернопільського міськрайцентру зайнятості у села Тернопільського району. Так, минулого тижня виїзди відбулися у школи сіл Великі Бірки, Острів, Лозова, Настасів, Жовтневе. Зокрема, у Настасові була проведена професіографічна екскурсія у сільську бібліотеку. Її завідуюча Ольга Кураш ознайомила школярів із основними вимогами до особи, яка вирішила стати бібліотекарем.

“Чи знаєте ви походження слова бібліотека? - поцікавилась у присутніх пані Ольга. -Воно походить від грецького - книжка, сховище, скриня - і по суті означає хранилище книжок. Молода людина, яка обирає даний фах, повинна мати широкий та багатий світогляд, всебічну підготовку з мови (рідної та іноземної), літератури (рідної та світової), художньої культури тощо.

До речі, бібліотека у Настасові оснащена сучасними технічними засобами, комп'ютерною технікою, має вільний доступ до Інтернету та підключена до програми «Бібліоміст». У травні цього року вона брала участь в одному з ВЕБінарів на тему «На порозі вибору».

«Отож, сучасний бібліотекар повинен йти в ногу з часом і постійно підвищувати свій професійний рівень”, - наголосила Ольга Кураш.

 

Сторінка 1284 з 1430

«ПочатокПопередня1281128212831284128512861287128812891290НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер