images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Зеленський доручив скасувати порядок отримання дозволів на пересування військовозобов'язаних

Середа, 06 липня 2022, 11:09

Президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному скасувати порядок отримання військовозобов’язаними дозволів на переміщення між областями України.

Джерело: джерела в Офісі президента України

Деталі: На засіданні з військовими Зеленський заслухав доповідь Залужного щодо дозволів для військовозобов’язаних покидати межі місць проживання.

Президент звернув увагу на те, що суб’єктом формування державної політики в цьому питанні є Міністерство оборони, а обмежувати конституційні права громадян під час воєнного стану може уряд своїми актами.

Зеленський доручив скасувати прийнятий Генштабом ЗСУ порядок з метою його доопрацювання зі збереженням обороноздатності країни.

 

ПриватБанк встановив ринковий курс безготівкового обміну валют

Середа, 06 липня 2022, 10:33

Державний ПриватБанк з 6 липня встановлює ринковий курс валютообміну для безготівкових операцій.

Про це йдеться у повідомленні банку.

"У першу чергу, це стосується курсів конвертації за картками: зняття готівки та перекази в гривні в Україні з валютних карток, а також всі види операцій за кордоном у валюті з використанням гривневих карток", - йдеться у повідомленні.

У банку пояснили, що встановлюють єдині курси обміну валют для оплат картками та купівлі-продажу готівкової валюти у своїх відділеннях, виходячи з ринкової ситуації, нормативних документів регулятора, підтримки цілісності ринку та виходячи з інтересів клієнтів.

За даними на сайті банку, курс гривні за картковими операціями на 6 липня встановлено на рівні 35,25-35,461 грн за долар та 36,55-36,64 грн за євро.

Нагадаємо:

Національний банк з 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за яким банки продають готівкову валюту – дотепер він не міг відхилятися на понад 10% від офіційно встановленого регулятором.

Державний ПриватБанк тоді заявив, що збереже курс конвертації гривні в іноземну валюту за своїми картками за межами країни, який діяв до скасування Нацбанком обмежень на верхню межу такого курсу.

Економічна правда

За минулу добу на водоймах області потонуло двоє людей

Середа, 06 липня 2022, 10:04

Нещасні випадки сталися у Тернопільському та Чортківському районах.

Під час купання у ставку села Кам'янки Підволочиської громади потонув 48-річний  житель села Підгора.

У місті Хоростків Чортківського району вода забрала життя 47-річного жителя села Сорока.

Відомості за обома фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (з відміткою нещасний випадок).

Правоохоронці та рятувальники закликають краян бути обережними під час відпочинку на воді. Не купайтеся у непристосованих для цього водоймах. Не заходьте у воду в нетверезому стані. Не залишайте дітей без нагляду під час купання. У разі екстреної ситуації телефонуйте на лінію «101» або «102».

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Два вантажних мікроавтобуси Volkswagen Transporter передано військовослужбовцям ЗСУ від освітян Тернополя

Середа, 06 липня 2022, 10:03

Триває всебічна підтримка військовослужбовців ЗСУ, які від початку повномасштабної війни захищають українську землю від російських загарбників.

Для злагодженості дій у виконанні бойових завдань нашими захисниками, сьогодні, 6 липня, від освітян Тернополя передано два вантажних мікроавтобуси Volkswagen Transporter.

«Ми всі надзвичайно гордимося тими військовими підрозділами, що сформовані на базі Тернополя, вони з гідністю та честю захищають Україну від російського окупанта. Тернопільська артилерійська бригада вже впродовж  восьми років також на передовій по всій лінії фронту, - розповідає міський голова Сергій Надал. -  Завдяки освітянській спільноті міста сьогодні ці два повнопривідних вантажних мікроавтобуси передаються нашій артбригаді. Долучилися до придбання транспорту як педагоги шкіл, так й вихователі дошкільних навчальних закладів. Тож уже найближчими днями транспорт буде використовуватися на передовій. Висловлюю щирі слова подяки небайдужим освітянам, меценатам та усім тернополянам, котрі продовжують робити вклад в Українську перемогу. Ми обов’язково її здобудемо!».

Водночас військовослужбовці зазначають, що наразі потреба є саме у таких автомобілях, адже їхні тактико-технічні характеристики найкраще підходять для  виконання бойових завдань.

Нагадаємо, раніше від педагогічних колективів загальноосвітніх закладів та дошкільних навчальних закладів нашим військовослужбовцям будо передано два автомобілі марок Mitsubishi Outlander та Volvо.

 

Для тернопільських військовослужбовців ЗСУ передано ще 100 комплектів військової форми

Середа, 06 липня 2022, 10:00

На черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про передачу Тернопільському об’єднаному міському територіальному центру комплектування та соціальної підтримки 100 комплектів польових костюмів.

Пошиття цього військового спорядження здійснювалося працівниками КП «Тернопільелектротранс». Для виконання замовлення підприємство отримало він центру комплектування спеціальну тканину.

Нагадаємо,станом на початок липня Тернопільська міська рада передала уже 1116 комплектів форм Тернопільському обласному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки. Ще 84 комплекти буде надано найближчим часом. Ці комплекти також шили працівники КП «Тернопільелектротранс» за співфінансування з міського та обласного бюджетів.

 

Сторінка 640 з 1441

«ПочатокПопередня631632633634635636637638639640НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер