images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Тернопіллі сплатили майже 1,4 млрд митних платежів

Четвер, 13 грудня 2018, 08:25

Протягом січня-листопада 2018 року Тернопільською митницею ДФС до Державного бюджету України перераховано 1 млрд 399 млн гривень. Це на 275,4 млн грн або на 25 відс. більше ніж у звітному періоді минулого року. Про це повідомила начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.

Зокрема, сплачено 1 млрд 222 млн грн податку на додану вартість, що на 258 млн грн більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Надійшло також 132,6 млн грн мита, ріст порівняно із січнем-листопадом 2017 року склав 8,4 млн гривень; 41,1 млн грн акцизного податку, а це на 7,7 млн грн більше, ніж минулоріч. За здійснення митних формальностей та інших надходжень сплачено 3,5 млн грн, що на 850 тис. грн більше, ніж за звітний період 2017 року.

«Серед факторів, які сприяли збільшенню надходжень у звітному періоді, я б зазначила такі: активізація імпортерів сільськогосподарської техніки, ввезення транспортних засобів, оформлення підприємств із місцем обліку в інших областях України», - наголосила Оксана Валентинівна.

Посадовець також розповіла, що серед товарів, при митному оформленні яких сплачено найбільше податків, легкові автомобілі товарної позиції 8703 згідно з УКТЗЕД, машини для збирання врожаю товарної позиції 8433 згідно з УКТЗЕД, сідельні тягачі та трактори товарної позиції 8701 згідно з УКТЗЕД. За них сплатили відповідно 157 млн грн, 101,8 млн грн та 79,4 млн грн платежів.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області



 

Щодо сплати єдиного внеску підприємцями, які не отримували доходів

Середа, 12 грудня 2018, 09:39

Головне управління ДФС у Тернопільській області нагадує, що починаючи з 01.01.2017, якщо фізичними особами – підприємцями, які застосовують загальну систему оподаткування, та особами, які провадять незалежну професійну діяльність, не отримано дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року, такі платники зобов’язані визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон). При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць.

При цьому слід зазначити, що з 01.01.2018, якщо фізичними особами – підприємцями, які застосовують загальну систему оподаткування, та особами, які провадять незалежну професійну діяльність, не отримано дохід (прибуток) у звітному кварталі або окремому місяці звітного кварталу, такі платники зобов’язані визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


За продаж неповнолітнім алкоголю анулювали 31 ліцензію

Середа, 12 грудня 2018, 09:33

З початку цього року працівники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Тернопільській області провели 229 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. До порушників застосовано фінансові санкції на суму 3,3 млн гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат.

«У кожному випадку встановлено порушення норм Закону України від 19.12.95 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», - констатував Ігор Юлійович. Зокрема, виявлено 95 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних  цін. Трохи менше - 49 фактів - реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці. Мали місце 35 випадків продажу алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років. Фахівцям фіскальної служби вдалось встановити 19 фактів роздрібної торгівлі алкогольним напоями та 3 факти тютюновими виробами без ліцензії тощо.

Крім того, встановлено 27 порушень Закону України  «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Протягом січня-листопада цього року анульовано 368 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями, в тому числі 31 ліцензію за продаж алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років. «Якщо взяти у розрізі районів, то найбільше таких порушень виявлено у місті Тернополі, де анулювали 5 ліцензій та застосували штрафних санкцій на суму 34 тис. гривень», - розповів очільник фіскального відомства. За продаж алкоголю неповнолітнім анулювано 4 ліцензії у Зборівському районі, по 3 – у Кременецькому, Гусятинському та Борщівському районах. По 2 ліцензії анульовано у підприємців Бережанського, Козівського Шумського, Підволочиського, Чортківського та Збаразького районів.

Ще 280 ліцензій анульовано на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробними, з них 26 - за продаж тютюнових виробів неповнолітнім.

«Хотів би зазначити, що дана робота ведеться у співпраці з головами об’єднаних територіальних громад та керівниками райдержадміністрацій», - деталізував Ігор Комендат.

Загалом на даний час підприємці області використовують 4493 ліцензії на реалізацію алкоголю та тютюну.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області



 

Візитівки з фірмовим логотипом: чи буде база нарахування єдиного внеску

Вівторок, 11 грудня 2018, 08:11

Статтею 1 Закону України від 03 липня 2004 року №270/96–ВР «Про рекламу», який визначає засади рекламної діяльності в Україні та регулює відносини, що виникають у процесі виробництва, розповсюдження та споживання реклами, визначено, що реклама – це інформація про особу чи товар, розповсюджена в будь-якій формі та в будь-який спосіб і призначена сформувати або підтримати обізнаність споживачів реклами та їх інтерес щодо таких особи чи товару.

Відповідно до п. 1 частини першої ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон №2464) платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) є роботодавці, зокрема, підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою – підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань), у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ і організацій, інших юридичних осіб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами.

Згідно з п. 1 частини першої ст. 7 Закону №2464 базою нарахування ЄВ для зазначених платників є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України від «Про оплату праці» та суму винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Отже, візитні картки, видані роботодавцем своїм працівникам, на яких зазначені, зокрема, логотип, реквізити такого роботодавця та особисті дані конкретного працівника, не є базою нарахування ЄВ.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


Про пільгу зі сплати земельного податку щороку повідомляти контролерів не потрібно

Вівторок, 11 грудня 2018, 08:10

Головне управління ДФС у Тернопільській області нагадує, що фізична особа – власник земельної ділянки або декількох земельних ділянок одного виду використання, яка належить до пільгових категорій, звільняється від сплати земельного податку за умови подання письмової заяви у довільній формі до 1 травня поточного року до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки про надання пільги, яка починає застосовуватися з базового податкового (звітного) періоду, у якому подано таку заяву.

Якщо право на пільгу у платника виникає протягом року, то він звільняється від сплати податку починаючи з місяця, що настає за місяцем, в якому виникло це право.

Отже, фізична особа – власник земельної ділянки або декількох земельних ділянок одного виду використання, яка належить до пільгових категорій, звільняється від сплати земельного податку за умови подання письмової заяви у довільній формі до 01 травня поточного року до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки про надання пільги, яка починає застосовуватися з базового податкового (звітного) періоду, у якому подано таку заяву.

Враховуючи вищевикладене, підставою для застосування пільги зі сплати податку є заява платника, однак щорічне подання останньої не передбачено.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


 

Сторінка 840 з 1427

«ПочатокПопередня831832833834835836837838839840НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер