images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Консультації щодо податкової соціальної пільги

Середа, 10 лютого 2016, 07:16

Неповний робочий час: чи можна застосовувати соцпільгу?

Фізична особа, яка працює неповний робочий день – має право на податкову соціальну пільгу за умови, якщо розмір її заробітної плати не перевищує граничного розміру для отримання податкової соціальної пільги (у 2016 році – 1930 грн).

Чи застосовувати соцпільгу до авансу?

Податкова соціальна пільга застосовується до всієї заробітної плати за місяць, а не до її частини (авансу).

Тернопільська ОДПІ також нагадує, що з 1 січня 2016 року розпочалась кампанія декларування доходів громадянами за 2015 рік. Консультації, тренінги, надання практичної допомоги – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1, телефон: 43-46-10.

 

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

 

Сьогодні проходить чверть фіналу «Шкільної футзальної ліги України»

Вівторок, 09 лютого 2016, 11:45

pr_2477_bЦі змагання проводяться з метою підвищення масовості дитячо-юнацького футзалу в країні, організації фізкультурно-оздоровчої і виховної роботи в загальноосвітніх школах, зміцнення здоров’я дітей та підлітків, залучення їх до регулярних занять футзалом, виявлення здібних футзалістів, популяризації та розвитку футзалу.

У змаганнях приймають участь команди загальноосвітніх шкіл м. Тернополя.

В ¼ вийшли команди:

ТЗОШ №11, 13, 19, 21,

ТСШ №7, 17, 29 та

ТНВК №6.

10 лютого у спортивній залі ЗОШ №26 в ½ зіграють 4 з цих команд та фіналі боротимуться за 1 місце. Початок ігор з 14.00 години.

Організатори змагань: Управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту та Управління освіти і науки Тернопільської міської ради спільно з Тернопільською міською федерацією футболу та Тернопільським міським центром фізичного здоров’я населення.

Нагороджує подарунками ТМ «Ласунка».


Запрошуємо любителів спорту зарядитись позитивом від футбольних баталій!


Результати ігор, імена фіналістів та фотозвіт будуть опубліковані в нашому блозі tmcfzn.blogspot.com


Право на застосування спрощеної системи оподаткування

Вівторок, 09 лютого 2016, 08:21

ДФС України повідомлено, що юридичні особи – платники єдиного податку третьої групи, у яких за результатами 2015 року обсяг доходу перевищує 5 млн грн, не втрачають можливість застосувати спрощену систему оподаткування у 2016 році.

Умова щодо зобов’язання платника єдиного податку перейти на сплату інших податків і зборів у разі перевищення обсягу доходу в 5 млн грн застосовуватиметься до обсягу доходу, отриманого ним у 2016 році.

Юридичні особи, якими прийнято рішення про перехід з 01.01.2016 року на спрощену систему оподаткування та надано до контролюючого органу до 15 грудня 2015 року заяву і розрахунок доходу за попередній календарний рік з обсягом доходу більше 5 млн грн, мають право застосовувати спрощену систему оподаткування.

(Лист від 25.01.2016р. № 2280/7/99-99-15-03-01-17).

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

 

Як тернополяни святкуватимуть День Валентина

Вівторок, 09 лютого 2016, 08:17

Валентинів день, День Закоханих — свято, яке відзначають у деяких країнах 14 лютого. Широкої популярності в Західній Європі воно набуло після XV століття. Сучасний світ, в якому ми живемо, переповнений різноманітними подіями, проте ми чимдуж відчуваємо нестачу емоційного тепла, прагнемо свята у родинному колі. Ми погрузли в побуті, роботі. День Валентина — прекрасна нагода для чоловіків попрактикуватися в романтичних подвигах, які з нетерпінням чекають від них дружини». Отож, як святкують це свято тернополяни, дізнавались журналісти «Моя газета».

Дмитро, 28 років, стоматолог
Планую святкувати зі своєю коханою у ресторані. Хочу подарувати їй iPhone 6s, про який вона так довго мріяла, і звісно великий букет троянд. Я вважаю, що святкувати потрібно, бо кохання це саме головне, що є на світі. Кохайте і будьте коханими.

Дмитро, 28 років, стоматолог

Ірина, 19 років, студентка
Я кожного року святкую День святого Валентина. Як на мене, це чудовий час провести його з коханою тобі людиною. А також зробити невеличкі приємні подарунки один одному. Ну і обов’язковим вже традиційним подарунком є валентинки, які символізуюють День закоханих.

Ірина, 19 років, студентка

Андрій, 38 років, водій
На мою думку, це хороший привід усамітнитися із коханою людиною, забути про все і просто насолоджуватися спілкуванням. Як правило, цього дня у нас завжди багато роботи, але ввечері ми знаходимо час, аби побути разом, потішити один одного цікавими подарунками чи просто приготувати смачну вечерю.

Андрій, 38 років, водій

Владислав, 18 років, студент
Ні, я не люблю святкувати День святого Валентина. Для мене це простий день, як і інші. Хоча я завжди отримую привітання та валентинки у цей день.

Владислав, 18 років, студент

Катерина, 32 роки, продавець
Ми з чоловіком в День закоханих плануємо провести вечір у затишному кафе. Також прогулятися вулицями міста, згадавши перші зустрічі та інші романтичні моменти.

Катерина, 32 роки, продавець

Олександр, 22 роки
Я свою дівчину запрошу на побачення в кінотеатр, вона любить романтичні фільми. Зустріну біля будинку з великим букетом квітів, а потім можна буде піти на льодовий майданчик. Нам обом подобається кататись на ковзанах.

Олександр, 22 роки

Сергій, 21 рік
Я планую провести День святого Валентина разом зі своє коханою дівчиною. Планую зробити гарний, романтичний сюрприз. Після нього, зберігаючи інтригу, перейти до незабутнього вечора у двох із пляшкою хорошого вина та чимось солоденьким.

Сергій, 21 рік

Олександра, 20 років
Я не надто романтична людина, тим більше, що друга половинка зараз далеко. Нічого особливого в цей день не планую, подивлюсь якийсь фільм,або піду на шопінг зі своїми подругами, а свого хлопця привітаю милою смскою.

Олександра, 20 років

Ольга, 25 років

Чесно кажучи, я з нетерпінням чекаю цього свята, хоча воно є більш органічним для європейських країн. Мені якось вдалося побувати в Європі у День Святого Валентина. У цей день там усі перебувають у якійсь ейфорії. Атмосфера відрізняється від українських реалій. Ми якось дуже формально підходимо до святкування - посидіти в кафе і отримати подарунок. Там їдуть у романтичну подорож, роблять несподівані вчинки, загалом інший настрій, інші відчуття. Можливо, все залежить від внутрішнього бажання.

Ольга, 25 років

Підготувала Веронічка Купчик

Молоді реформатори зустрінуться з міським головою

Вівторок, 09 лютого 2016, 08:00

9 лютого о 16.00 год. в сесійній залі Тернопільської міської ради учасники проекту “Школа молодого реформатора” зустрінуться і міським головою Сергієм Надалом.

Нещодавно стартував набір на проект і за результатами анкетування були призначені співбесіди із представниками виконавчої влади, які обрали найкращих молодих активістів для стажування в своїх управліннях. Зрештою, 22-ом молодим людям пощастило потрапити в управліннях ради.

Учасники працюватимуть за такими напрямками: транспортний, туристичний, організаційний, культурний, освітній, охорона здоров’я, соціальна політика та робота з грантовими проектами. Проект має на меті підвищення ефективності роботи міської ради, підтримання зв’язків із представниками громадських організацій, сприяння розвитку волонтерського руху в місті та реалізації молодіжних і студентських ініціатив.

Після зустрічі із міським головою Тернополя учасники прослухають мотиваційний тренінг від Івана Омеляна.

За детальнішою інформацією звертайтесь до координатора проекту Ігоря Стецюка:  +38(096)8461896

wEpw1gT1M9I

 

Сторінка 1198 з 1427

«ПочатокПопередня1191119211931194119511961197119811991200НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер