images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Як приватизувати квартиру?

Середа, 02 травня 2018, 05:45

Хто має право на приватизацію?

Громадяни України, які постійно проживають в квартирах (будинках) державного житлового фонду або перебували на обліку потребуючих поліпшення житлових умов до введення в дію Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду».

Право на приватизацію житлових приміщень з використанням житлових чеків одержують громадяни України, які на законних підставах проживають у них.

Кожен громадянин України має право приватизувати займане ним житло безоплатно в межах номінальної вартості житлового чеку або з частковою доплатою один раз.

Які об'єкти не підлягають приватизації?

  1. квартири-музеї;

  2. квартири (будинки), житлові приміщення у гуртожитках, розташовані на територіях закритих військових поселень, підприємств, установ та організацій, природних та біосферних заповідників, національних парків, ботанічних садів, дендрологічних, зоологічних, регіональних ландшафтних парків, парків-пам'яток садово-паркового мистецтва, історико-культурних заповідників, музеїв;

  3. квартири (будинки), житлові приміщення у гуртожитках, які перебувають в аварійному стані; квартири (кімнати, будинки), віднесені у встановленому порядку до числа службових, а також квартири (будинки), житлові приміщення у гуртожитках, розташовані в зоні безумовного відселення.

Як можна приватизувати житло?

Приватизація здійснюється шляхом:

  • безоплатної передачі громадянам квартир (будинків), житлових приміщень у гуртожитках з розрахунку санітарної норми 21 квадратний метр загальної площі на наймача і кожного члена його сім'ї та додатково 10 квадратних метрів на сім'ю;

  • продажу надлишків загальної площі квартир (будинків), житлових приміщень у гуртожитках громадянам України, що мешкають в них або перебувають в черзі потребуючих поліпшення житлових умов.

Варто додати, що право кожного громадянина України на приватизацію займаного ним житла безоплатно в межах номінальної вартості житлового чека або з частковою доплатою один раз необхідно розуміти так, що право громадян України на безоплатну приватизацію державного житлового фонду вважається реалізованим один раз, якщо, зокрема, громадянин України повністю використав житловий чек для приватизації житла у державному житловому фонді, і у його власність безоплатно передано в одній чи кількох квартирах (будинках) загальну площу з розрахунку санітарної норми 21 квадратний метр загальної площі на наймача і кожного члена його сім'ї та додатково 10 квадратних метрів на сім’ю.

Куди звернутися для приватизації?

Приватизація державного житлового фонду здійснюється уповноваженими на це органами, створеними місцевою державною адміністрацією, та органами місцевого самоврядування, державними підприємствами, організаціями, установами, у повному господарському віданні або оперативному управлінні яких знаходиться державний житловий фонд.

Які потрібно зібрати документи?

  1. оформлена заява на приватизацію;

  2. копія документа, що посвідчує особу;

  3. технічний паспорт на квартиру (будинок), жиле приміщення у гуртожитку;

  4. довідка про склад сім'ї та займані приміщення;

  5. копія ордера про надання житлової площі (копія договору найму жилого приміщення у гуртожитку);

  6. документ, що підтверджує невикористання житлових чеків для приватизації державного житлового фонду (довідка з попередніх місць проживання (після 1992 року) щодо невикористання права на приватизацію державного житлового фонду);

  7. копія документа, що підтверджує право на пільгові умови приватизації;

  8. заява – згода тимчасово відсутніх членів сім'ї наймача на приватизацію.


Кому може бути відмовлено у приватизації?

Згідно із законодавством органи приватизації, органи місцевого самоврядування не мають права відмовити мешканцям квартир (будинків), житлових приміщень у гуртожитках у приватизації займаного ними житла, крім випадків, передбачених законом.

Перелік таких випадків чітко визначений у законодавстві і є вичерпним. До них відносяться відсутність у особи права на приватизацію та заборона приватизувати конкретне приміщення.

Так у приватизації може бути відмовлено, зокрема, громадянам, які:

  • повністю використали житлові чеки;

  • проживають у приміщенні, яке має статус службового;

  • проживають у гуртожитках менше ніж 5 років,  без правових підстав;

  • проживають у гуртожитках, призначених для тимчасового проживання, у зв'язку з навчанням, перенавчанням чи підвищенням кваліфікації у навчальних закладах та у зв'язку з роботою (службою) за контрактом;

  • мешкають у спеціальних гуртожитках, призначених для тимчасового проживання осіб, які відбували покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі і потребують поліпшення житлових умов або жила площа яких тимчасово заселена, або яким немає можливості повернути колишнє жиле приміщення;

  • потребують медичної допомоги у зв'язку із захворюванням на туберкульоз;

  • проживають у гуртожитках, що мають статус соціальних на день набрання Законом України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків".

Чи можна оскаржити відмову?

Спори щодо приватизації квартири (будинку), житлового приміщення в гуртожитку вирішуються в порядку цивільного судочинства.

Чи можна продати або подарувати приватизоване житло?

Власник приватизованого житла має право розпорядитися майном на свій розсуд. Він може продати, подарувати, заповісти, здати в оренду, обміняти, закласти, укласти будь-які інші угоди, які не заборонені законом.

Куди звертатися, щоб отримати детальну консультацію?

Громадянин, який виявив бажання приватизувати займану ним і членами його сім'ї на умовах найму квартиру (будинок), жиле приміщення в гуртожитку, кімнату в комунальній квартирі, звертається в орган приватизації, де одержує бланк заяви та необхідну консультацію.

Підготовку та оформлення документів про передачу у власність громадян квартир (будинків), житлових приміщень у гуртожитках може бути покладено на спеціально створювані органи приватизації (агентства, бюро, інші підприємства).

Додатково варто звернути увагу, що за громадянами, які не виявили бажання приватизувати займане ними житло, зберігається чинний порядок одержання і користування житлом на умовах найму.



 

Грошова допомога надається на підставі переліку документів

Понеділок, 30 квітня 2018, 06:54

Повідомляємо, що грошова допомога з коштів міського бюджету надається громадянам на лікування, відповідно до поданої заяви на ім’я міського голови (вул. Листопадова, 6 , кабінет №12) та наступних документів: копія паспорту, ідентифікаційного номеру та довідки з лікувального закладу.

За додатковою інформацією просимо звертатися за телефоном 23-56-52.

rada.te.ua

На початку травня у тернопільських парках запрацюють 17 атракціонів

Неділя, 29 квітня 2018, 07:21

У перший тиждень травня в тернопільських парках запрацюють атракціони. Загалом у місті налічується 17 атракціонів, разом із водними велосипедами (катамаранами). Наразі комунальники завершують перевірку їхнього технічного стану.

У парку «Національного відродження» працюватимуть дев’ять атракціонів, серед яких «Клоун», «Колесо огляду», «Ромашка», «Дитячі каруселі», «Сюрприз», «Грибок», «Веселі гірки», «Берізка» та «Юнга». У парку «Топільче» запустять: «Автодром», «Сонечко», «Дитячу залізницю», потяг «Гусениця», «Карнавал», «Дзвіночок», «Дитячі качалки» та водні велосипеди.

У комунальному підприємстві «Об'єднання парків культури і відпочинку Тернополя» запевняють, що за сприятливих погодних умов, робота атракціонів у місті триватиме до середини осені.

ПРЕЙСКУРАНТ ЦІН

НА ПОСЛУГИ АТРАКЦІОНІВ

на 2018 РІК

№ п/п

Назва послуги

Цикл катання

Вартість послуги, грн.

Примітка

1.

Клоун

3 хв.

25,00

(на одну людину)

2.

Колесо огляду

5 хв.

20,00

(на одну людину)

3.

Ромашка

5 хв.

20,00

(на одну людину)

4.

Дитячі каруселі

5 хв.

10,00

(для дітей)

5.

Сюрприз

5 хв.

25,00

(для дорослих)

6.

Грибок

5 хв.

10,00

(для дітей)

7.

Веселі гірки

5 хв.

25,00

(на одну людину)

8.

Берізка

10 хв.

10,00

(на одну людину)

9.

Юнга

5 хв.

10,00

(для дітей)

10.

Автодром

3 хв.

25,00

(на одну людину)

11.

Сонечко

5 хв.

10,00

(для дітей)

12.

Дитяча залізниця

3 кола

10,00

(на дорослого)

10,00

(на дитину)

13

Потяг «Гусениця»

3хв.

15,00

(для дітей)

14.

Карнавал

5 хв.

10,00

(на одну людину)

15.

Дзвіночок

5 хв.

10,00

(для дітей)

16.

Дитячі качалки

5 хв.

5,00

(для дітей)

17.

Водні велосипеди:

30 хв.

 

за один катамаран

- 2-х містні

20,00

- 4-х містні

25,00

 

 

15 декоративних дерев висадили у «Сквері Волонтерів»

П'ятниця, 27 квітня 2018, 06:58

Відповідно до Концепції комплексного озеленення міста, щорічно, в рамках двомісячника благоустрою, Тернопільською міською радою організовуються заходи із озеленення.

Зокрема, 26 квітня у тернопільському «Сквері Волонтерів», що біля площі Героїв Євромайдану, проведено чергову екологічну акцію з висадження екзотичних дерев. До акції, яка стала логічним завершенням двомісячника благоустрою у Тернополі, долучилися волонтери, представники громадських організацій, активні тернополяни та міський голова Сергій Надал.

«Головною ідеєю сьогоднішнього заходу є відновлення насаджень, окремі види яких поступово зникають внаслідок негативного впливу глобального потепління. У зв’язку з тим, що минулого року тут було видалено 12 аварійних дерев та чагарників, сьогодні, на їх місці висаджено 15 нових декоративних дерев, серед яких кипариси, катальпи, верби «Матсудана», туї західні «Глобоза», а також кущі барбарису червоного «Тунберга». Загалом, тут уже висаджено 27 дерев та 94 кущі», - розповідає очільник Тернополя.

Як стверджують в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, зелені насадження, які прикрашатимуть сквер, підбиралися відповідно до клімату Тернополя та були привезені з Кременецького дендропарку та Закарпаття.

До слова, наразі у «Сквері Волонтерів» триває реконструкція території. Зі слів міського голови Сергія Надала, новий сквер у центральній частині міста стане місцем, де активно проводитиме час молодь, відбуватимуться вуличні лекції, презентації та фотовиставки. Тут заплановано встановити нове освітлення та облаштувати лавочки, доріжки і місця для відпочинку. Також наразі на вул. Танцорова (ділянка від вул. Медової до території КП «Тернопільводоканал») тривають роботи із заміни покриття тротуару фігурними елементами мощення.


У травні на тернополян та гостей міста очікують чотири фестивалі

П'ятниця, 27 квітня 2018, 06:58

У Тернополі туристичний сезон-2018 обіцяє бути насиченим цікавими подіями та культурними заходами. З метою підтримки українських гастрономічних традицій та культури, а також популяризації Тернополя як фестивального міста, уже в травні заплановано провести щонайменше чотири традиційні гастрономічні фестивалі. Адже з кожним роком такі «смачні» події набирають популярності та дають новий поштовх для розвитку туризму у місті.

Відтак, уже 4-6 травня тернополяни та гості міста зможуть відвідати фестиваль локальної їжі та культури «Тернопільська Брама», що проходитиме цьогоріч на Театральному майдані у новому форматі «лаундж». Протягом 3-х днів присутніх розважатимуть кращі тернопільські гурти, діджеї, очікується виступ гурту «Мері», Dj Tallin та Dj Wollys. Окрім того, під час святкувань відбуватимуться танцювальні змагання під відкритим небом «Майданс Тернопіль», проходитимуть кулінарні майстер-класи від кращих шеф-кухарів міста та встановлюватиметься черговий кулінарний рекорд.

А уже 11- 13 травня у парку «Топільче» на території Козацького острову усі поціновувачі смачної їжі та напоїв зможуть відвідати дегустаційний фестиваль крафтового пива та м’яса «Фон Вакано Крафт Фест». Понад 50 сортів крафтового пива зі всієї України, різноманітні способи приготування м’яса, розваги та ще багато цікавого очікує на відвідувачів святкового заходу.

Ще один пивний фестиваль – «Хмільний Кухоль» проведуть 18-20 травня у парку ім. Тараса Шевченка. Це свято у стилі європейських традицій, концепція якого запозичена з подібних фестивалів, зокрема Октоберфест, який є вагомою частиною європейської ідентичності. У програмі фестивалю - виступи місцевих гуртів, конкурси, розваги, дегустація пива та м’ясних виробів. Традиційно, проведення цього фестивалю співпадає зі святкуванням у Тернополі Днів Європи.

До слова, 12-13 травня у парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка відбудеться Х Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки», присвячений Дню Матері.

 

Сторінка 914 з 1430

«ПочатокПопередня911912913914915916917918919920НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер