images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


До лідерів Covid-вакцинації додалися Черкаська й Сумська області – Ляшко

Понеділок, 06 грудня 2021, 10:29

ФОТО ЧЕРКАСЬКОЇ ОДА - CK-ODA.GOV.UA

В Україні 38% дорослого населення повністю вакциновано проти коронавірусу, що викликає хворобу Covid-19, а 44,2% щеплено принаймні однією дозою вакцини.

Джерело: міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу 6 грудня

Пряма мова: "В Україні вже 16 регіонів, у яких вакциновано понад 40% дорослих українців принаймні однією дозою. 6 регіонів, в яких повний курс щеплень закінчили вже понад 40% мешканців…

У цілому по країні повністю вакциновано 38% дорослого населення, принаймні однією дозою щепили 44,2%".

Деталі: У Києві хоча б однією дозою вакцини щеплено вже майже 66,9%, у Київській області – 55%, у Полтавській – 50,8% у Дніпропетровській – 48,9%.

За останній тиждень до цих лідерів вакцинації додалися Черкаська (46,7%) та Сумська області.

У День Збройних сил України Ляшко сказав, що ЗСУ показують найвищі відсотки охоплення вакцинацією проти коронавірусу. Наразі щепився майже увесь особовий склад. Загалом майже 92% військових щеплені двома дозами вакцини, 98% – однією.

 

Поліцейські розшукують аферистів та попереджають краян не повідомляти конфіденційну інформацію невідомим

П'ятниця, 03 грудня 2021, 14:59

28-річний житель обласного центру, повіривши незнайомцю, втратив понад 17 тисяч гривень.

На мобільний потерпілого зателефонував нібито співробітник безпеки клієнтів банку та попросив підтвердити оплату мобільного телефону  в інтернет-магазині.

Він повідомив, що нічого онлайн не купує. Тоді шахрай почав діяти: він запевнив жертву, що необхідно терміново міняти паролі, а він допоможе це зробити. Замість покласти слухавку і перевірити інформацію, тернополянин почав міняти паролі банківської картки. Він  надав  незнайомцю дані картки, повідомив паролі, що надходили у вигляді смс.

Як результат -  з рахунку зникли всі заощадження.

Вкотре нагадуємо, жоден банківський працівник не телефонує до клієнтів з запитами про захисні коди, номери банківських карток, тощо.  Будь-які фінансові операції працівники фінансових установ здійснюють тільки у відділеннях банку. Якщо ж вам телефонують і застерігають про спробу зняти кошти – кладіть слухавку, блокуйте картку та самостійно в банку перевірте інформацію!

Будьте пильними!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/policzejski-rozshukuyut-aferistiv-ta-poperedzhayut-krayan-ne-povidomlyati-konfidenczijnu-informacziyu-nevidomim/

У Тернополі місцевому мешканцю кілька разів вистрелили в голову

П'ятниця, 03 грудня 2021, 14:58

До лікарні з множинними забійними ранами голови госпіталізували жителя Тернополя. Травми чоловік отримав в результаті суперечки. Про потерпілого лікарі повідомили на лінію "102".

За попередньою інформацією, потерпілий разом з компанією 2 грудня близько 21:00 відпочивав у підвальному приміщенні багатоповерхівки. Шум заважав людям і один із сусідів вийшов заспокоїти відпочиваючих. Проте це йому не вдалося. Молоді люди почали словаесно ображати місцевого мешканця. Останньому не сподобалося це і він повернувся до них зі зброєю - із пневматичним пістолетом.

У ході розмови 35-річний тернополянин вистрелив в голову співрозмовнику. На місці події працювали правоохоронці. За попередньою інформацією, загрози життю потерпілого немає. Вирішується питання про внесення даного факту в ЄРДР згідно із статтею 125 (умисне легке тілесне ушкодження). Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/u-ternopoli-misczevomu-meshkanczyu-kilka-raziv-vistrelili-v-golovu/

 

На базі Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою відбулися заняття з тактичної медицини

П'ятниця, 03 грудня 2021, 10:34

На базі Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою відбулися заняття з тактичної медицини

Студенти військової кафедри Тернопільського Національного медичного університету імені І. Горбачевського та курсанти Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою взяли участь у спільних навчаннях з тактичної медицини.
0Тренування відбувались в умовах наближених до бойових, під звуки вибухів гранат і димової завіси. Студенти-медики надавали допомогу під вогнем в укритті, евакуювали пораненого з підбитої бронемашини та пошкодженої гармати.
Керівники на навчальних місцях звертали увагу на правильність дій під час надання домедичної допомоги, зокрема, вправність у зупинці кровотечі в умовно пораненого, переміщення його у зону укриття.
1За словами очільника навчального закладу полковника Вадима Ластовицького такі заходи відбуваються в рамках нещодавно підписаної тристоронньої угоди про співпрацю між керівниками військового коледжу та громадських організацій «Десантно-козацький курінь», «Інститут досліджень національної спадщини» з метою виховання патріотичної молоді під девізом «Знати! Вміти! Врятувати!». Надалі подібні, спільні тренування прокладуть шлях до більш злагоджених дій курсантів та майбутніх парамедиків, адже від їх послідовності особливо в умовах війни залежить збереження життя та здоров’я пораненого чи потерпілого на полі бою, —  розповідають у коледжі.
23
45

Поліцейські закликають водіїв бути обережними під час ускладнених погодних умов

П'ятниця, 03 грудня 2021, 10:33

Зважаючи на погіршення погодних умов, поліцейські Тернопільщини закликають водіїв та інших учасників дорожнього руху бути уважними й обережними та неухильно дотримуватись правил дорожнього руху.

Водії, дотримуйтеся безпечного швидкісного режиму руху та дистанції; відмовтеся від ризикованих маневрів; зменшіть швидкість при наближенні до пішохідних переходів; під час сильної негоди вмикайте протитуманні ліхтарі (якщо вони передбачені конструкцією транспортного засобу); під час зупинки обов’язково вмикайте аварійну світлову сигналізацію; користуйтеся предметами пасивної безпеки, як для дорослих, так і для дітей; з особливою обережністю рухайтеся мостами, естакадами, а також на підйомах та спусках.

Пішоходи, переходіть дорогу тільки на регульованих переходах; не намагайтеся перебігати дорогу у невстановлених місцях, навіть, якщо не бачите наближення транспортного засобу; під час переходу небезпечної ділянки будьте максимально уважними  – не користуйтеся телефонами, вимкніть навушники.

Усім щасливої та безпечної дороги!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/do-uvagi/policzejski-zaklikayut-vodijiv-buti-oberezhnimi-pid-chas-uskladnenix-pogodnix-umov/

 

Сторінка 762 з 1430

«ПочатокПопередня761762763764765766767768769770НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер