images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Борець вільного стилю Андрій Антонюк – бронзовий призер Всеукраїнського турніру пам’яті Іллі Кулика серед юніорів в Херсоні

П'ятниця, 26 листопада 2021, 10:19

Борець вільного стилю Андрій Антонюк – бронзовий призер Всеукраїнського турніру пам’яті Іллі Кулика серед юніорів в Херсоні

У Херсоні 19-20 листопада проходив традиційний відкритий Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед юніорів та юніорок, присвячений пам’яті Іллі Кулика. Участь у цих змаганнях взяли понад 250 найсильніших спортсменів з Молдови, Польщі, Франції і України. Виступаючи у ваговій категорії 65 кг, тернопільський борець Андрій Антонюк став бронзовим призером турніру.

Андрій, провівши три переможних сутички і в одній поступившись із мінімальним рахунком чинному чемпіону України, посів третю сходинку п’єдесталу пошани. Спортсмен є вихованцем Борщівської ДЮСШ, студентом Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Ці змагання стали одним з етапів підготовки до чемпіонату України з вільної боротьби серед чоловіків, що відбудеться у січні 2022 року, - повідомляє доцент кафедри теорії і методики олімпійського та професійного спорту ТНПУ імені В. Гнатюка Віктор Шандригось на сайті вузу.

 

Причину ДТП, в якій загинула дитина, розслідують правоохоронці Тернопільщини

Четвер, 25 листопада 2021, 10:48

На Зборівщині під колесами авто загинув хлопчик, а на Чортківщині в аварію потрапив рейсовий автобус - є потерпілі.

З важкими тілесними ушкодженнями бригада екстреної медичної допомоги госпіталізувала  неповнолітнього жителя Зборівської територіальної громади. Травми чотирнадцятирічний хлопець отримав в результаті автопригоди. Аварія трапилася 24 листопада близько 20:00 на автодорозі Почаїв-Зборів, неподалік села Млинівці.

За попередньою інформацією, дев'ятикласник знаходився на проїжджій частині, коли водій автомобіля ВАЗ, здійснюючи маневр обгону, виїхав на смугу зустрічного руху і збив юнака. Траса не освітлювалася і кермувальник не помітив пішохода.

Водій попередньо тверезий. У нього взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Даний факт внесений в ЄРДР згідно ч.2 ст.286 ККУ.

На Чортківщині не розминулися рейсовий автобус, що їхав за маршрутом "Тернопіль-Кулаківці", та трактор Т-150. При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що дорожньо-транспортна пригода  трапилася близько 18:00 на трасі Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече.

За попередньою інформацією, водій маршрутного таксі, що рухався у попутному напрямку, не помітив транспортний засіб і врізався в нього.

Як результат - бус Volkswagen LT-46 врізався в сільгосптехніку. На момент автопригоди в салоні автобуса були люди. Шестеро пасажирів отримали тілесні ушкодження і звернулися з переломами та забоями до лікарні. Чому водій буса не помітив трактор, стане відомо у ході розслідування.

У водіїв взяли кров для перевірки на вміст алкоголю. Триває слідство згідно із ст.286(порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/dtp/prichinu-dtp-v-yakij-zaginula-ditina-rozsliduyut-pravooxoronczi-ternopilshhini/

Тернопільські пауерлфітери вдало завершили спортивний рік

Четвер, 25 листопада 2021, 10:43

Тернопільські пауерлфітери вдало завершили спортивний рік

Впродовж тижня  у місті Коломия Івано-Франківської області тривав ряд заключних у цьому році офіційних всеукраїнських змагань, що проходили під егідою Федерації пауерліфтингу України. З 18 до 24 листопада 2021 року на помостах місцевого ФСК «Локомотив» змагались понад 250 спортсменів із двадцяти областей України і міста Києва. На цих турнірах успішно виступила збірна нашої області, до складу якої увійшли вихованці Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту, спортивних клубів «Олімп» (Тернопіль) і «Спортлайф» (Чортків).

Як повідомив голова Тернопільського осередку Федерації пауерліфтингу України Ігор Лисий, змагаючись за Кубок України з класичного жиму лежачи серед чоловіків та жінок (18-19 листопада), Тетяна Каськів (м. Чортків, тренер Ігор Тимофтей) у ваговій категорії 47 кг з результатом 52.5 кг посіла перше місце. Також на цьому турнірі Михайло М’яхкота у ваговій категорії 83 кг з результатом 147.5 кг був четвертим, а Максим Щур у ваговій категорії 93 кг з результатом 165 кг посів шосте місце.

У Кубку України з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок (19-20 листопада) тернополяни здобули п’ять нагород. Зокрема, Марія Полянська (в/к 52 кг) завоювала золоту медаль із новими рекордами України серед дівчат у присіданнях зі штангою 162.5 кг, становій тязі 155 кг і сумі 402,5 кг. Також Марія посіла перше місце в абсолютній першості. Ще одне «золото» виборола Анастасія Лиса (в/к 57 кг) та зайняла друге місце в абсолютній першості із сумою трьох вправ 407,5 кг. Срібну медаль здобула Альона Канюка (в/к 57 кг) і вперше виконала норматив майстра спорту України із сумою трьох вправ 382,5 кг. Бронзову нагороду отримала Софія Бздир (в/к 63 кг) із сумою трьох вправ 335 кг.

Загалом жіноча збірна Тернопільської області посіла на цих змаганнях перше командне місце. А ще одну «бронзу» приніс команді Ігор Грошко серед чоловіків (вагова категорія 83кг) із сумою трьох вправ 590 кг.

У Кубку України з жиму лежачи серед чоловіків та жінок, що тривав 20-21 листопада, жіноча збірна Тернопільської області посіла друге командне місце, а команда чоловіків здобула перше загальнокомандне місце. Наші спортсмени відзначились такими результатами: серед жінок Полянська Марія (в/к 52 кг) – 1 місце (результат 90 кг) та 3 місце в абсолютній першості; Лиса Анастасія (в/к 57 кг) – 2 місце (результат 80 кг); Канюка Альона (в/к 63 кг) – 1 місце (результат 77,5 кг); Бздир Софія (в/к 63 кг) – 3 місце (результат 75 кг); серед чоловіків Музика Вадим (в/к 59 кг) – 2 місце (результат 115 кг); Лозинський Іван (в/к 66 кг) – 2 місце (результат 125 кг), Лясковець Антон (в/к 83 кг) – 1 місце (результат 215 кг), Гайдамаха Андрій (в/к 83 кг) – 2 місце (результат 160 кг), Гайдамаха Богдан (в/к 93 кг) – 3 місце (результат 210 кг), Шандригось Віктор (в/к 93 кг) – 4 місце (результат 185 кг), Карапулько Тарас (в/к 105 кг) – 2 місце (результат 237,5 кг)  та вперше виконав норматив майстра спорту України; Бубен Тарас (в/к 120 кг) – 1 місце (результат 285 кг) та 2 місце у абсолютній першості.

Ще одними змаганнями у Коломиї став Кубок України з класичного пауерліфтингу серед чоловіків та жінок, який проходив 21-24 листопада. На цьому турнірі Тетяна Каськів у ваговій категорії 47 кг здобула срібну нагороду з результатом 255 кг, а Тарас Штокал (м. Чортків, тренер Ігор Тимофтей) у ваговій категорії 83 кг з результатом 615 кг посів шосте місце та виконав вперше норматив майстра спорту України.

Тернопільських атлетів готували до змагань тренери ОДЮСШ із літніх видів спорту Ігор та Анастасія Лисі і Андрій Злочовський. Переможці і призери відзначені дипломами, медалями, а переможці в абсолютних і командних першостях – кубками.

 

Заволодівши даними банківської картки, зловмисник викрав у жителя Тернопільського району майже 100 000 гривень

Середа, 24 листопада 2021, 11:05

До співробітників відділення поліції №5 селища Підволочиськ із заявою про шахрайство звернувся житель села Мовчанівка. З банківської картки заявника невідомі особи зняли майже 100 000 гривень.

Молодий чоловік повідомив, що йому на мобільний зателефонувала особа, яка назвалася співробітником банку. Незнайомець налякав потерпілого втратою коштів і запропонував допомогу. Для цього потрібно було повідомити дані банківської картки.

«Допомога» незнайомця вартувала дуже дорого. Тільки тоді потерпілий збагнув, що насправді телефонував йому не співробітник банку, а шахрай.

Поліцейські вживають заходів, аби встановити особу зловмисника, а жителів краю застерігають не довіряти інформації, яку отримуєте в телефонному режимі від невідомих осіб. Особливо, коли це стосується ваших грошей. І в жодному випадку не розголошуйте дані вашої банківської картки.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/zavolodivshi-danimi-bankivskoji-kartki-zlovmisnik-vikrav-u-zhitelya-ternopilskogo-rajonu-majzhe-100-000-griven/

«Україна пам’ятає. Світ визнає»: у Тернопільському обласному відділенні МАН України організували захід до Дня вшанування пам’яті жертв Голодоморів

Середа, 24 листопада 2021, 10:59

«Україна пам’ятає. Світ визнає»: у Тернопільському обласному відділенні МАН України організували захід до Дня вшанування пам’яті жертв Голодоморів

Остання субота листопада – День вшанування пам’яті жертв Голодоморів.

0Голодомор 1932–1933 років – одна з найтрагічніших сторінок української історії, яка поглинула мільйони безневинних, – не підлягає забуттю…

У переддень вшанування цієї трагічної сторінки нашої історії, керівник секції обласного відділення МАН України, викладач Тернопільського фахового коледжу – Мурмила Н.І., організувала спільне заняття для слухачів обласного відділення МАН України (Зборівська філія та міське відділення) і студентів Тернопільського фахового коледжу «Україна пам’ятає. Світ визнає».

«Учасники зустрічі підготували змістовні доповіді про трагічні події 1932–1933-их рр. (споживчий раціон в добу Голодомору 1932–1933-их рр.; діячів культури та літератури, які пережили голод; дітей у цю страшну  епоху; Голодомор у Великій Україні та ін.), – розповідають в Тернопільському обласному відділенні МАН України. – Все це викликало у сучасної молоді багато роздумів: про життя, країну, минуле, сьогодення та майбутнє. Захід допоміг усвідомити, наскільки дорогим даром є життя і як треба цінувати кожну хвилину, яку воно дарує».

 

Сторінка 767 з 1430

«ПочатокПопередня761762763764765766767768769770НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер