images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Кременецькі поліцейські оголосили підозру жителю райцентру за незаконний збут зброї © Офіційний сайт Національної поліції.

Четвер, 25 серпня 2022, 10:12

Зловмисник за тисячу гривень намагався реалізувати револьвер. Був затриманий працівниками поліції в порядку статті 208 КПК.

Співробітники Кременецького відділу поліції отримали оперативну інформацію про те, що раніше судимий житель райцентру має намір збути вогнепальну зброю.

Проведеними заходами працівників сектору кримінальної поліції під процесуальним керівництвом кременецької окружної прокуратури затримали 40-річного зловмисника, котрий за тисячу гривень намагався продати предмет, ззовні схожий на пістолет типу «револьвер» невідомого калібру, без маркування та надписів на ньому.

Зброю поліцейські вилучили та направили на експертизу. За попереднім висновком експерта, револьвер є вогнепальною зброєю, придатною до використання.

Кременчанину оголошено підозру за частиною 1 статті 263 (незаконний збут вогнепальної зброї) Кримінального кодексу. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Слідчі тернопільської поліції повідомили про підозру організаторам та учасникам злочинної організації наркоторговців

Четвер, 25 серпня 2022, 10:11

За процесуального керівництва обласної прокуратури слідчі Головного управління Національного поліції Тернопільщини  повідомили про підозру двом організаторам та вісьмом учасникам злочинної організації, що реалізовували через телеграм-канали та віртуальні магазини наркотики й психотропні речовини в особливо великих розмірах. Зловмисників звинувачено у легалізації майна, отриманого злочинним шляхом – частина 2 статті 209; створенні, керівництві та участі у злочинній організації -  частини 1,2 статті 255; використанні коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів – частина 2 статті 306; незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин - частина 3 статті 307. Також у порушенні статей 27 (частина 3) – види співучасників та 28 (частина 4) - вчинення кримінального правопорушення  злочинною організацією Кримінального кодексу України.

На початку квітня цього року оперативники управлінь боротьби з наркозлочинністю Тернопільщини та Хмельниччини викрили злочинну діяльність групи осіб, що займалися реалізацією наркотиків та психотропних речовин через телеграм-канали та віртуальні магазини.

Незаконний бізнес разом зі своєю співмешканкою організував житель Хмельниччини. Чоловік створив два інтренет-магазини через які реалізовував заборонений товар. Спочатку займався протиправним лише з подругою, але згодом розширив діяльність: створив ще два віртуальні магазини та залучив до роботи загалом 16 чоловіків та жінок.

На «бізнесмена» у злочинній організації працювало сім гуртових розповсюджувачів наркотиків та маркетолог, а також 8 «закладників», які не були членами злочинної організації.

Клієнтами «підприємців» були жителі Тернопільської, Хмельницької, Львівської та Івано-Франківської областей. Серед асортименту продавців були фактично всі види заборонених речовин.

Оперативники провели одночасно 20 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів, а також в їхніх автомобілях. Було виявлено та вилучено наркотиків на понад мільйон гривень, а також 600 тисяч гривень та 2 000 американських доларів готівкою.

У ході досудового розслідування було встановлено, що шість з половиною  мільйонів гривень, отриманих від обігу наркотиків та психотропів, «відмивалися» через банківські операції та частково використовувались для продовження злочинної діяльності, яку у час війни наркоторговці активізували.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Правоохоронці Тернопільщини отримали відзнаки

Четвер, 25 серпня 2022, 10:08

За сумлінне виконання службових обов’язків та  з нагоди відзначення 31-ї річниці Незалежності України  дванадцять поліцейських Тернопільщини отримали відзнаки.

Грамоти та подяки від голови Тернопільської ОВА та Обласної ради спецпризначенням РПОП, РПСПОП «Тернопіль» та КОРД вручив очільник Нацполіції краю Олександр Богомол. Генерал поліції відзначив  листами подяками й поліцейських управління превентивної діяльності, слідчого управління та управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування.

Керівник  побажав підлеглим у цей нелегкий для країни час з гордістю нести звання поліцейського.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Старий радянський літак «МІГ-17» продадуть на електронному аукціоні, а за виручені кошти куплять дрони

Четвер, 25 серпня 2022, 10:06

24 серпня на електронному майданчику «Prozorro» оголошено аукціон про продаж корпусу радянського літака «МІГ-17» без силової установки та без навісного обладнання.

Літак раніше розміщувався на просп. Степана Бандери при вході у парк Національного Відродження.

Стартова ціна лота становить 245 376 грн.

Долучитись до участі в торгах онлайн можна на платформі Ubiz  за посиланням.

Нагадаємо, 22 серпня на засіданні сесії міської ради прийнято рішення продати корпус радянського літака «МІГ-17», а за отримані кошти – придбати армію дронів для ЗСУ.

Довідка. Корпус літака МіГ-17 без силової установки та без навісного обладнання МіГ-17 (за класифікацією НАТО: Fresco)  – радянський реактивний винищувач періоду Холодної війни. Стояв на озброєнні країн Варшавського договору, Китаю та інших держав. Перший політ прототипу відбувся 14 січня 1950 року. Державні випробування проходили у 1951 р.

Якою буде погода на День Незалежності – прогноз

Середа, 24 серпня 2022, 08:20

Якою буде погода на День Незалежності – прогноз
24 серпня, на День Незалежності, в Україні буде сонячно та спекотно.

Як повідомила у Facebook синоптик Наталка Діденко, температура повітря протягом дня коливатиметься в межах 28-33 градусів.

Свіжіше буде в Карпатах, спекотніше – на крайньому сході.

Щодо опадів, то, каже метеоролог,  ймовірність локальних невеликих дощів є лише у гірських регіонах.

"Особливо важливим зараз є напрямок вітру, бо імла з південного сходу охопила багато наших областей. Він залишається південно-східним, східним, тому й імла ще триватиме. Лякатися не варто, таке явище для України – не аномалія. Влітку особливо, коли сухо, сонячно і певний вітер – таке буває", – зазначила синоптик.

У східних областях України та на південному сході пориви вітру досягатимуть 15-20 метрів за секунду.

Нагадаємо, що Департамент цивільного захисту населення разом з пожежниками та гідрометеорологами відпрацювали усі версії можливих причин задимлення у Тернопільській області.

За інформацією гідрометеорологічного центру, явище, що спостерігалося – це імла, яка може бути спричинена проведенням сільськогосподарських робіт на території центральних та південних регіонів України.

 

Сторінка 575 з 1430

«ПочатокПопередня571572573574575576577578579580НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер