images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Більше половини українців є вірянами ПЦУ, лише 4% – УПЦ МП

П'ятниця, 05 серпня 2022, 10:10

72% українців вважають себе православними, при цьому 54% опитаних ідентифікують себе з Православною Церквою України і лише 4% – з УПЦ Московського патріархату.

Джерело: Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) за результатами опитування, проведеного 6-20 липня

 

Деталі: Ще 14% вважають себе просто православними, без конкретизації патріархату.

Порівняно з 2021 роком, частка тих, хто ідентифікує себе з Православною Церквою України, зросла з 42% до 54%. Натомість з 18% до 4% знизилася частка тих, хто ідентифікує себе з Українською Православною Церквою Московського патріархату.

Після православ’я найбільше респондентів ідентифікували себе як атеїстів (10%) і греко-католиків (8%). Інші релігії та конфесії називалися рідше.

У всіх регіонах найбільше людей ідентифікують себе з православ’ям, а також – саме з Православною Церквою України (від 59% у центрі до 42% на сході). З УПЦ МП ідентифікують себе 3-6% залежно від регіону, при цьому навіть на сході і півдні – лише 5-6%. Водночас із заходу на схід з 6% до 26% зростає частка тих, хто вважає себе православним, але не зараховує до жодного патріархату.

 

Також із заходу на схід з 4% до 17% зростає частка атеїстів.

Серед усіх лінгво-етнічних категорій найбільше респондентів ідентифікують себе з ПЦУ. Навіть серед російськомовних росіян 36% зараховують себе до саме ПЦУ, у той час як до УПЦ-МП – 13%.

 

Серед усіх вікових категорій також найбільше тих, хто ідентифікує себе з ПЦУ. При цьому для вікових категорій 30+ років це більше половини, у той час як для категорії 18-29 років – дещо менше половини.

 

Серед більш молодих більше атеїстів – 22% серед 18-29 річних. Серед 30-39 річних їх уже 12%, а в старших вікових категоріях – ще менше.

Довідка: Опитування було проведено 6-20 липня 2022 року методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів серед 2000 дорослих респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

Респондентами були громадяни України, які на момент опитування проживали на території України у межах, які контролювалися владою України до 24 лютого.

КАТЕРИНА ТИЩЕНКО 

 

Колаборант закликав ворога вдарити ракетами по пам’ятнику Бандері у Львові - СБУ

П'ятниця, 05 серпня 2022, 09:25


Служба безпеки України оголосила про підозру в пропаганді війні двом прихильникам Росії, один із яких зокрема надавав бойовикам координати для ракетного удару по пам’ятнику Степану Бандері у Львові.

Джерело: управління СБУ в Львівській області

Дослівно: "Служба безпеки України оголосила про підозру двом прихильникам путінізму, які закликали до війни. В соцмережах вони активно підтримували агресію проти нашої держави та заклики українців приєднуватись до окупаційної влади країни-агресорки.

Спецслужба затримала зрадників, які відкрито здійснювали колабораційні спрямування. А під час зібрання доказової бази оперативники встановили, що окрім поширення деструктивної пропаганди один з зловмисників здійснював листування з діючим бойовиком т.зв. "ДНР".

 

А саме, надав координати, а згодом й мав корегувати здійснення ракетного обстрілу по пам’ятнику С. Бандері у Львові".

 

Деталі: Слідчі СБУ оголосили зловмисникам підозру за ст. 436 (Пропаганда війни) КК України.

Триває досудове розслідування.


Поліцейські викрили велосипедного злодія.

П'ятниця, 05 серпня 2022, 09:18

Чимало громадян, особливо тих, хто мешкає у багатоповерхівках, залишають своє майно на сходовій клітці, щоб не нести його в помешкання, нерідко обертається втратою майна.

Залишені без нагляду дитячі візочки, велосипеди стають об’єктами злочинів, які зловмисники реалізовують за ціною значною нижчою від ринкової вартості.

Від такого роду злочину потерпів тернополянин. Він залишив велосипед на сходовій клітці, а вранці виявив його відсутність. Завдані збитки він оцінив в 10 000 гривень.

У ході розшукових заходів поліцейські встановили особу крадія. Ним виявився місцевий мешканець 1982 року народження. Викрадене майно правоохоронці вилучили.

Відомості про подію працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 4 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до мешканців краю, пам’ятати про заходи безпеки. Не забувайте, що залишені ті чи інші речі в легкодоступних місцях легка нажива для зловмисників.

У разі якщо ви стали жертвою крадіїв не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102».

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Працівники карного розшуку Тернопільщини викрили підпільний цех з виробництва алкогольної продукції.

П'ятниця, 05 серпня 2022, 09:16

Незаконний бізнес організував житель Чорткова. Чоловік за місцем проживання налагодив нелегальне виробництво та продаж підакцизного товару.

Під час відпрацювання співробітники кримінальної поліції Чортківського райвідділу поліції виявили факт реалізації фальсифікованого спиртного 51-річним жителем Чорткова. У своєму будинку він обладнав цех з виготовлення та фасування алкоголю сумнівної якості. Готову продукцію потім продавав приватним замовникам.

У ході санкціонованого обшуку було виявлено 250 літрів спирту, два ящики  готової продукції, 125 підроблених марок акцизного податку, а також  тару та приладдя для виготовлення, фасування й зберігання фальсифікату.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 199 Кримінального кодексу України (збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку). Санкція статті передбачає покарання від трьох до семи років позбавлення волі.

Поліцейські проводять досудове розслідування та встановлюють усі обставини злочину.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Поліцейські звертаються до громадян дотримуватися правил комендантської години .

П'ятниця, 05 серпня 2022, 09:12

На території області комендантська година встановлена з 23:00 до 5:00.

У цей період  забороняється перебувати на вулицях та в інших громадських місцях, якщо людина не є працівником об’єктів критичної інфраструктури (для цього треба мати спеціальну перепустку). Намагайтеся у комендантську годину без нагальної потреби не виходити з дому.

Поліцейські продовжують нести службу в посиленому режимі: опрацьовують виклики, розкривають злочини, забезпечують правопорядок, виконують бойові завдання, допомагають вимушено переселеним особам. Загалом оперативна ситуація в області стабільна та контрольована.

Дотримуйтесь правил воєнного стану, комендантської години та не ігноруйте сигнали оповіщення.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 593 з 1430

«ПочатокПопередня591592593594595596597598599600НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер