images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На дев’яти вулицях Тернопільської громади проведено локальний поточний ремонт дорожнього покриття від початку серпня

П'ятниця, 05 серпня 2022, 09:07

Від початку серпня у Тернополі та населених пунктах громади активно тривають роботи з покращення експлуатаційного стану дорожнього покриття на тих вулицях, де утворилися небезпечні аварійні вибоїни та дефекти.

Так, з 1 серпня працівники підрядних організацій уже завершили виконання локального поточного ремонту асфальтобетону на вулицях:

  • Миколи Лисенка;
  • Бродівська (шляхопровід);
  • Броварна;
  • Северина Наливайка;
  • Березова;
  • Новий Світ;
  • За Рудкою,
  • Павла Чубинського;
  • Руська (в районі житлового будинку №1),

Сьогодні, 4 серпня, підготовчі та ремонтні роботи виконуються на наступних вулицях:

  • просп. Степана Бандери (від бульв. Данила Галицького до примикання з вулицею Омеляна Польового), тут працівники підрядних організацій проводять нарізання дорожніх карт для подальшого асфальтування;
  • вул. Листопадова – підготовчі роботи до ліквідації аварійної ямковості;
  • вул. Андрея Шептицького – влаштування тротуару фігурними елементами мощення;
  • вул. Ровиська (с. Чернихів) – влаштування щебенево-піщаної суміші на проїжджій частині вулиці;
  • вул. Вигінська (с. Кобзарівка) – профілювання існуючого покриття та влаштування щебенево-піщаної суміші.

Найближчими днями провести локальний ремонт дорожнього покриття заплановано також у Тернополі на вул. 15 Квітня (в районі вул. Київської та просп. Злуки) і на вул. Микулинецькій (поблизу «цукрового заводу» і мосту через колію).

Планується також влаштування острівців безпеки на пішохідних переходах та центрального фартуха кільцевої транспортної розв’язки в районі вулиць Івана Мазепи, Дружби та Руської (Дамба Тернопільського ставу). Наразі плановий ремонт там виконують фахівці КП «Тернопільводоканал», після чого розпочнуться дорожні роботи.

 

У Тернополі триває перевірка стану готовності укриттів у закладах освіти

П'ятниця, 05 серпня 2022, 09:06

У закладах освіти Тернопільської громади триває активна підготовка до нового навчального року. Керівники шкіл приводять фонд захисних споруд навчальних закладів  у готовність.

4 серпня міський голова Сергій Надал спільно з начальницею управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольгою Похиляк перевірили стан готовності укриттів у ТЗОШ №19 та ТЗОШ №20 ім. Руслана Муляра.

«Тривають активні ремонтні роботи у приміщеннях шкіл нашого міста, адже заклади готуються до початку навчального року в режимі офлайн. Працюватимуть, зокрема, ті заклади освіти, де до 1 вересня будуть готові сховища. Сьогодні оглянули укриття у школах №19 та №20. Це великі приміщення, які готові приймати до 1000 осіб одночасно, – зазначає Сергій Надал. – Наразі ці укриття використовують і мешканці прилеглих будинків під час повітряної тривоги.  Після настання нового навчального року тут зможуть перебувати і учні шкіл, і мешканці сусідніх будинків. Роботи тут проводять згідно з графіком та планують завершити до 20 серпня. Після цього комісія зможе оглянути й підтвердити готовність приміщення до початку навчального року.  Сподіваємось, діти зможуть спокійно та безпечно почати навчання з першого вересня».

Міський голова додає, зараз у закладах додатково облаштовуються санвузли, триває ремонт приміщень та облаштування вентиляційної системи.

Інспектування стану укриттів у школах нашого міста та громади тривають.

В Україні проводять онлайн-опитування батьків, вчителів та дітей щодо організації нового навчального року

Четвер, 04 серпня 2022, 12:22

Офіс освітнього омбудсмена Сергія Горбачова проводить опитування серед батьків, вчителів, учнів та студентів щодо того, як має бути організоване навчання в умовах війни.

В Україні наразі триває підготовка до нового навчального року. Заклади освіти облаштовують укриття та визначають прийнятний формат навчання спільно з місцевою владою, однак важливо також врахувати думки батьків, педагогів та безпосередньо здобувачів освіти.

"На основі цих опитувань ми виділимо та узагальнимо проблеми та питання, що хвилюють учасників освітнього процесу щодо нового навчального року й звертатимемося до органів державної влади та громадськості з переліком цих проблем, щоб спільно виробити шляхи їх розв’язання.

Результати опитування будуть розміщені на сторінці освітнього омбудсмена", – підкреслив Горбачов.

Фото: PhanuwatNandee/Depositphotos

Омбудсмен підкреслив, що з початку війни сфера освіта зіштовхнулася з величезними викликами: загибель людей, руйнування закладів освіти, переміщення великої кількості громадян за кордон, тимчасова окупація територій, освітній геноцид, порушення прав учасників освітнього процесу та багато інших.

"Частина цих проблем вирішено, частина залишається невирішеними з певних причин", – наголошує Горбачов.

Він закликав батьків, освітян та дітей пройти онлайн-опитування задля спільного вирішення хвилюючих питань.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

 

Обов’язкова евакуація з Донеччини: влада підказала алгоритм дій

Четвер, 04 серпня 2022, 10:28

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оприлюднило алгоритм дій, як жителям Донеччини евакуюватися на безпечну територію.

ДжерелоМінреінтеграції

Деталі: Влада у 4 кроки повідомила план дій для українців.

  1. Залишити заявку за телефоном
  2. Дістатися до місця збору, звідки буде безкоштовна доставка до евакуаційного потяга у Покровську.
  3. Сісти на безкоштовний потяг до Кропивницького, отримати одноразову грошову допомогу на станції Кропивницький або Олександрія (3 тисячі для людей з інвалідністю та дітей, 2 тисячі – усім іншим).
  4. Оселитися у Кіровоградські області, це безкоштовно.

Влада обіцяє такі соцгарантії:

  • безкоштовне житло;
  • безкоштовне харчування;
  • гуманітарна допомога;
  • психологічна допомога;
  • медична допомога тощо;
  • соціальний супровід під час оформлення допомоги від міжнародних організацій через платформу "єДопомога".

Нагадаємо: Евакуйованим з Донеччини щомісяця надходитиме грошова допомога 2-3 тисячі гривень.

Уряд України запровадив обов’язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону.

РОМАН ПЕТРЕНКО

Єврокомісія: українки, що повернулися з ЄС до України, мають право знову поїхати до ЄС

Четвер, 04 серпня 2022, 08:57

У Єврокомісії наполягають, що українки, які отримали в одній з країн ЄС тимчасовий захист, мають право їздити додому в Україну і після того повертатися - як на короткий час, так і надовго, але з різними правилами.

Про це в інтерв’ю "ЄвроПравді" розповіла єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоганссон, візит якої до Києва був присвячений головним чином проблемам українців у ЄС.

Вона підтвердила, що у Єврокомісії знають про випадки, коли українки після поїздки назад в Україну мали проблеми з поверненням до країни, де отримали тимчасовий захист, а документи, видані деякими країнами, виявлялися недостатніми для прикордонників та для подорожей всередині ЄС.

За її словами, ЄК налаштована вирішити ці проблеми і зараз збирає інформацію.

"Кожен, хто отримав захист ЄС, повинен мати право поїхати додому на короткий період, щоби відвідати батьків чи родину, чи з будь-якою іншою метою", - наголошує єврокомісарка.

Вона пояснила, що у разі повернення на тривалий час українки мають знятися з реєстрації в тій країні, де отримали тимчасовий захист, але не втрачають права повернутися і зареєструватися повторно.

"Отже, якщо ви скористалися тимчасовим захистом в ЄС, то маєте право з будь-якої причини поїхати додому і право повернутися назад до держави ЄС, у якій ви зупинилися. Навіть якщо до цього ви закривали свій статус тимчасового захисту. Якщо ви їдете від війни в Україні – двері ЄС для вас відкриті", - наголосила Ілва Йоганссон.

 

Сторінка 594 з 1430

«ПочатокПопередня591592593594595596597598599600НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер