images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Алгоритм дій для громадян, які розшукують рідних, зниклих в зоні бойових дій.

Понеділок, 01 серпня 2022, 10:43

Якщо ви втратили зв’язок зі своїми рідними, які зникли в зоні ведення бойових дій, вам необхідно звернутися до територіального підрозділу поліції за місцем проживання або зателефонувати на лінію 102.

При зверненні вам потрібно надати правоохоронцям якомога більше інформації про зниклу особу: анкетні дані, що робив в зоні бойових дій, останнє фото, при наявності документи, номер мобільного, яким користувалась особа на момент зникнення.

Не варто вчиняти самостійних дій,  зокрема,  без дозволу слідчого, розміщувати в соціальних мережах фотографії безвісти зниклих. Особливо це стосується тих, хто служить в ЗСУ, НПУ, СБУ тощо. Якщо особа перебуває в полоні – це може загрожувати її безпеці. Також громадянам, які розшукують рідних, не варто самостійно зв’язуватися з особами, які нібито надають інформацію щодо зниклого, а повідомляти про це в поліцію з метою недопущення можливості стати жертвою шахраїв.

У ГУНП в Тернопільській області функціонує робоча група з прийому звернень про безвісти зниклих громадян в умовах воєнного стану. Номер телефону (0352)27-14-53.

Група розглядає заяви та повідомлення про зникнення безвісти та викрадення громадян в умовах воєнного стану, потрапляння в полон. Також у близьких родичів безвісно зниклих осіб відбирають біологічні зразки для ідентифікації невпізнаних тіл.

Крім того, дізнатися про те, що особа вважається такою, що зникла під час воєнних дій за особливих обставин можна за телефоном довіри МВС: +38 089-420-18-66.

Якщо громадяни  не мають інформації про місце перебування родича, то вони можуть  звернутися до Національного інформаційного бюро за коротким номером 1648, міським номером (044) 287-81-65 чи заповнити відповідну форму для запитів на сайті nib.gov.ua (http://nib.gov.ua/).

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Жителі Тернопільщини потрапили в шахрайські пастки купуючи товар в інтернеті.

Понеділок, 01 серпня 2022, 10:40

Впродовж вихідних правоохоронці області задокументували чималу кількість шахрайств вчинених щодо мешканців Тернопільщини. Громадяни купували товар через різні інтернет-платформи й ставами жертвами аферистів.

Одна з потерпілих жителька Тернопільського району. Жінка хотіла придбати крісло, публікацію про продаж якого знайшла на сайті-оголошень. Заявника розповіла правоохоронцям, що здійснила повну передоплату за товар в сумі 4000 гривень. Однак через певний проміжок часу вона збагнула, що ї ошукали. Адже телефон продавця був вимкнений, а допис видалений.

Ще двоє потерпілих стали жертвами фішингової афери. Шахраї надсилали їм спеціально створенні посилання, за якими громадяни вводили персональні дані своїх банківських рахунків, для ніби-то оплати за товар. Жителі краю, самі того не усвідомлювали, що допомагають пройдисвітам спустошувати їх електронні гаманці. Як наслідок одна заявниця втратила 1455 гривень, а інша – 1200 гривень.

Відомості про події слідчі територіальних підрозділів поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліцейські розповідають про кілька простих порад, які допоможуть не попастися на гачок аферистів і зроблять ваші покупки у мережі безпечним:

•    завжди перевіряйте адресу сайту, адже на відміну від інтерфейсу її неможливо підробити;
•    нікому не передавайте дані для входу в акаунт і не заходьте туди з чужих гаджетів, особливо якщо до профілю прив’язана банківська карта;
•    не розголошуйте дані картки. Насамперед це стосується номера, терміну дії, CVC2/CVV2. А ще краще — зробіть віртуальну картку: таку послугу надають практично всі банки;
•    зберігайте всі документи, надані продавцем (фіскальні чеки, гарантійні талони, транспортні накладні), а також електронне листування. У разі виникнення непорозумінь вони стануть вашим підтвердженням здійснення покупки;
•    читайте відгуки про товар і продавця. Насторожити має наявність виключно позитивних відгуків, написаних ніби за шаблоном з невеликим проміжком часу.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


На підтримку військових формувань Тернопільського гарнізону спрямовано понад 8,5 млн грн

Понеділок, 01 серпня 2022, 10:39

У Тернополі діє «Програма обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2022 рік», фінансування якої відбувається за кошти місцевого бюджету.

Відтак, з початку року на фінансову підтримку військових формувань за даною програмою спрямовано понад 8,5 млн грн, зокрема:

  • понад 2,2 млн - на пошиття польової форми та амуніції;
  • на придбання паливно-мастильних матеріалів – понад 330 тис. грн;
  • на придбання і ремонт техніки, придбання обладнання, лопат, генераторів, оргтехніки, квадрокоптера та інших необхідних речей і комплектуючих за зверненням військових частин, спецпідрозділів СБУ та поліції, військкомату спрямовано майже 6 млн грн.

Додамо, днями виконавчим комітетом спрямовано додатково ще 5 млн грн на виконання «Програми забезпечення  обороноздатності військових формувань Тернопільського  гарнізону та військового призову Тернопільської міської  територіальної  громади на 2022 рік».

 

Внесено зміни у бюджет Тернопільської міської територіальної громади

Понеділок, 01 серпня 2022, 10:36

Виконавчим комітетом міської ради внесено зміни у бюджет Тернопільської міської територіальної громади.

Як пояснює міський голова Сергій Надал, відповідно до рішення, спрямовуються вільні залишки коштів із загального фонду та вносяться зміни в кошторисні призначення.

Зокрема:

  • 5 млн грн спрямовуються на виконання «Програми забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2022 рік»;
  • для  КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» спрямовано кошти у розмірі 24 млн грн на підготовку міста до опалювального сезону, на додаткові заходи з енергозбереження та облаштування альтернативних видів палива у котельнях, облаштування ІТП та будинкових лічильників обліку тепла;
  • понад 21 млн грн спрямовано на добудову дощового колектора на вул. Галицькій;
  • передбачені кошти на виконання робіт з благоустрою міста (для нанесення дорожньої розмітки, ліквідації місць розкопків дворових доріг міста, для проведення робіт з ліквідації аварійності покрівлі за адресою вул. Романа Купчинського, 1 тощо);
  • відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення спрямовано 150 тис. грн для облаштування перегородок на першому поверсі та проведення  робіт з  поточного  ремонту приміщень у поліклінічних відділеннях міста та 600 тис. грн - на поточний  ремонт приміщення  поліклініки  з  влаштуванням  безперешкодного доступу  для  осіб з інвалідністю   та  інших  маломобільних  груп населення  КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2»;
  • 1,3 млн грн спрямовано на проведення поточного ремонту укриттів у закладах професійно-технічної освіти.

Телефонні аферисти ошукали краян на чималі суми .

Субота, 30 липня 2022, 11:16

Майже щодня працівники поліції документують нові факти шахрайств, пов’язані з банківськими операціями. Аферисти входять в довіру до краян, дізнаються всю необхідну інформацію за допомогою якої спустошують електронній гаманці жителів Тернопільщини.

Від такої шахрайської схеми потерпіло двоє мешканців області. Одна з потерпілих, жителька Кременецького району, яка сама позбулася заощаджень, переказавши їх на рахунок афериста.

Зі слів потерпілої до неї зателефонував невідомий чоловік, який представився співробітником служби безпеки. Аферист повідомив про несанкціоноване втручання в систему фінустанови невідомими особами, в результаті чого кошти в небезпеці. Пройдисвіт запевнив власницю карткового рахунку, що гроші можна вберегти, але для цього їй необхідно перерахувати готівку на інший рахунок, після чого вони зарахуються на інший активний рахунок. Краянка це зробила, однак згодом збагнула, що її ошукали. За допомогою звернулася до поліцейських.

Ще один факт задокументували поліцейські Тернопільського РУП. Зловмисник запевнив тернополянку, що її електронний гаманець заблоковано й аби його активувати необхідно повідомити персональні дані. Як тільки жінка це зробила, їй прийшло сповіщення про списання грошей в сумі 26000 гривень

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 частини Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре наголошують місцевим мешканцям, ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Якщо ж ви потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102».

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області



 

Сторінка 600 з 1430

«ПочатокПопередня591592593594595596597598599600НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер