images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Обережно – псевдоброкери

Понеділок, 14 січня 2019, 07:29

У Тернопільській митниці ДФС попереджають, що останнім часом активізували свою діяльність шахраї, які обіцяють «посприяти» в митному оформленні транспортних засобів особистого користування. В їхні тенета можуть легко потрапити й мешканці Тернопілля.

Так, вони називаються особами, наближеними до працівників митниці або митними брокерами. За чималу суму коштів аферисти пропонують громадянам «посприяти» у пришвидшенні в оформленні транспортного засобу. Тому громадян, які не перевіряють достовірність інформації, зловмисникам таки вдається обманути.

До слова, часто власники автомобілів на іноземній реєстрації намагаються оминути митного брокера, мовляв навіщо переплачувати. Працівники митниці закликають не робити цього, адже документи, заповнені нефахівцем, можуть містити помилки, що, власне, і сповільнює процес оформлення транспортного засобу.

Якщо ж у вас виникають сумніви щодо того, чи справді ви маєте справу з    брокером – вимагайте у нього документи, що підтверджують право на здійснення митної брокерської діяльності. Не звертайтеся до посередників, які не розташовані на території місць, де здійснюється митне оформлення

Працівники Тернопільської митниці ДФС застерігають громадян бути пильними під час митного оформлення транспортних засобів та не потрапляти на «гачок» шахраїв.



Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області






 

Найважливіше, щоб діти відчували комфорт, – Голова ТОДА оглянув інклюзивно-ресурсний центр в Чорткові

Понеділок, 14 січня 2019, 07:17

Дітям з особливими потребами варто приділяти більше уваги, докладати більше зусиль для їхнього навчання та розвитку. За 2018 рік у Тернопільській області облаштували 17 інклюзивно-ресурсних центрів, де особливі малюки мають змогу знаходити друзів, навчатися, відчувати турботу та розуміння.

З Держбюджету на оснащення таких закладів виділи майже 3 мільйони гривень. У кожен інклюзивно-ресурсний центр потрапило близько 160 тисяч гривень. Також залучали кошти з місцевих бюджетів та меценатів. У кожному районі тепер є місце з комфортними умови для роботи з особливими дітками.



Директор Чортківського інклюзивно-ресурсного центру Світлана Хом’як розповіла про особливість їхнього закладу. «Наш центр створений благодійною організацією «Дім милосердя». Завдяки підтримці органів влади та греко-католицької церкви з’явився цей унікальний проект. З ініціативи фонду Порошенка виділили кошти на облаштування кабінетів. Придбали матеріально-технічну сучасну базу і все те, що необхідне для діток з особливими освітніми потребами. Облаштовані кабінети дефектолога, реабілітолога, практичного психолога, сенсорний кабінет і великий спортивний зал. На сьогоднішній день до нашого інклюзивно-ресурсного центру звернулося 48 батьків, які хочуть щоб з їхніми дітками проводили корекційно-розвиткову індивідуальну та групову роботу», – повідомила вона.

Новостворений заклад оглянув і голова облдержадміністрації Степан Барна.

«Дуже приємно, що про дітей дбає і церква, і держава. Чортківський заклад тим і особливий, що окрім професійної підтримки спеціалістів, діти мають і духовний супровід. Найважливіше, щоб вони відчували комфорт, тепло і були забезпечені якісним навчанням. Атмосфера прекрасна, головне, щоб діти мали можливість тут отримати навики для своєї самореалізації в майбутньому. Впевнений, що ми це зробимо», - наголосив очільник області.


oda.te.gov.ua

Запрошуємо громадян до декларування доходів

Понеділок, 14 січня 2019, 07:12

http://tr.sfs.gov.ua/data/material/000/279/362947/preview1.png

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області звертає увагу громадян, що з 1 січня 2019 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2018 року. Деклараційна кампанія буде тривати до 1 травня 2019 року.

Нагадаємо, що громадяни, які отримували у 2018 році доходи від надання в оренду рухомого і нерухомого майна, продажу акцій і інших цінних паперів, отримали спадок, подарунки, іноземні доходи та інші доходи, що підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб, та доходи від осіб, які не є податковими агентами, зобов’язані подати до органу державної фіскальної служби за місцем реєстрації річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.


Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників або за телефоном:

43-46-10, 43-46-46.




 

Розміщення тимчасових споруд у Тернополі впорядкують

П'ятниця, 11 січня 2019, 08:49

Тернопільська міська рада прийняла рішення щодо внормування деяких правил розміщення тимчасових споруд на території міста.

Зі слів міського голови Сергія Надала, відповідно до цього документу, сервітути на розміщення тимчасових споруд з підприємцями, які розмістили МАФи на  на газонах, тротуарах, в охоронних зонах інженерних комунікаціях, зупинках громадського транспорту та ближче, ніж 50 м до загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів, поновленню не підлягають.

Окрім того, управління містобудування, архітектури та кадастру починає розробку комплексної схеми розташування тимчасових споруд на території міста, яку повинно  представити до 1 квітня 2019 року.

З 1 січня 2019 року збільшилася мінімальна заробітна плата

П'ятниця, 11 січня 2019, 08:47

З 1 січня 2019 року в Україні набрав чинності Закон України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" від 23.11.2018р N 2629-VIII, відповідно до якого розмір мінімальної заробітної плати відтепер становить:

- у місячному розмірі – 4 173 гривень;

- у погодинному розмірі − 25,13 гривень.

Отже, з 1 січня 2019 року в Україні та у Тернополі зокрема  заробітна плата жодному найманому працівнику не може нараховуватися менше 4 173 грн. за відпрацьований повний місяць. Звертаємо увагу, що вищевказана законодавча норма обов’язкова для виконання як юридичним особам, так і фізичним особам – роботодавцям.

Роботодавець зобов’язаний щомісяця нараховувати працівнику за повний відпрацьований місяць заробітну плату не менше встановленого законодавством розміру, який може складатися з окладу, премій, надбавок та інших постійних доплат.

За недотримання вищезазначених вимог законодавства про працю роботодавці несуть фінансову та адміністративну відповідальність.

 

Сторінка 834 з 1430

«ПочатокПопередня831832833834835836837838839840НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер