images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі урочисто відкрили оновлений бульвар Куліша

Четвер, 15 жовтня 2015, 06:25

14 жовтня відбулося офіційне відкриття оновленого бульвару Куліша на масиві «Сонячний». Участь у відкритті взяв очільник Тернополя Сергій Надал та мешканці прилеглих будинків.

Бульвар Куліша – один із найбільших об’єктів, які були реконструйовані цього року. Нагадаємо, що на цьому ж масиві наприкінці серпня відкрили також оновлений бульвар Дмитра Вишневецького.

«Роботи із реконструкції бульвару Куліша уже завершені, зокрема тут відремонтовано пішохідні ділянки, облаштовано два дитячі майданчики та спортивну зону із силовими тренажерами. Адже поруч розташовано багато будинків та ще й дві школи, тому і дорослі, і діти зможуть тут проводити вільний час», - розповідає Сергій Надал.

До слова, ще ремонтується ділянка у напрямку вулиці Симоненка, яка примикає до площі. Та на бульварі Куліша, на численні прохання тернополян, триває ремонт заїзду, де уже вкладено нижній шар асфальту, а найближчим часом буде облаштована екопарковка. Окрім того, очільник Тернополя зауважив, що наступного року заплановано відремонтувати прилеглі до бульвару двори.

 

Усіх бажаючих запрошуємо до прямого спілкування

Середа, 14 жовтня 2015, 07:02

У четвер, 15 жовтня 2015 року, з 16:00 до 17:00 год. відбудеться черговий телефонний сеанс «гаряча лінія» Тернопільської об’єднаної ДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області. Тема телефонного сеансу: «Нарахування та сплата Єдиного соціального внеску».

На запитання відповідатиме начальник відділу адміністрування єдиного соціального внеску Сніжана Василівна Кравчун за телефоном: 52-12-27.

Податкова інспекція бере на облік платників податків протягом 24 годин

Середа, 14 жовтня 2015, 06:47

На сьогодні в частині взяття на облік платників податковою інспекцією реалізовано положення законодавства щодо започаткування бізнесу протягом 24 годин.

Взяття на облік платників податковою інспекцією здійснюється на підставі відомостей із Єдиного державного реєстру (ЄДР) у день їх надходження.

На кожне повідомлення із ЄДР у день надходження формуються дані про взяття на облік платника податків та платника єдиного внеску, які включаються до реєстру. Такі дані можна отримати через он-лайн сервіс отримання відомостей з ЄДР на сайті usr.minjust.gov.ua. Їх можна переглянути у режимі «Безкоштовний запит». Водночас на офіційному веб-сайті ДФС sfs.gov.ua щоденно оприлюднюються дані про взяття на облік платників податків та платників єдиного внеску із зазначенням його класу професійного ризику виробництва.

Дана інформація доступна через банери «Дані про взяття на облік платників податків» та «Реєстр страхувальників».

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Тонкощі командної гри від Сергія Атласюка

Середа, 14 жовтня 2015, 06:43

12 жовтня на універсальному майданчику по вулиці Пилипа Орлика відбулось уже друге відкрите тренування з Сергіем Атласюком, бронзовим призером Чемпіонату Європи серед студенських команд, бронзовим призером Чемпіонату України серед команд Другої ліги, багаторазовим чемпіоном області, гравецем ФК «Тернопіль». Цього разу займались юнаки віком 14-15 років.

«Під час тренування юнаків віком 10-12 під керівництвом С.Атласюка, до мене звернулись учасники турніру «Кубку Дружби», з проханням організувати тренування для них. Навіть прохолодна погода не стала перешкодою заняттю з професіоналом. І вони всі як один прийшли на майданчик», – розповідає Оксана Слободян, провідний фахівець Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення.CIMG1499

Програма тренувань, складена Сергієм, включала вправи, які удосконалюють уміння: жонглювання м’ячем ногою та головою; маневрування на полі («відкривання» для прийому м’яча); різні способи ударів по м’ячу, зупинок, ведення, в залежності від напрямку, траєкторії та швидкості руху м’яча. Також були підібрані вправи для воротаря: ловіння, відбивання, переведення м’яча без падіння та в падінні; вибивання м’яча ногою з землі, з рук на дальність і точність. Тренер поділився тонкощами командної гри.

Закріпити набуті та удосконаленні вміння юні футболісти змогли у матчі з відомим спортсменом.CIMG1501

«Говорять, що школа – другий дім, а для мене – футбольне поле. Кожне тренування наближує мене до здійснення заповітної мрії – стати професійним футболістом», – ділиться враженнями Євген Галушка, нападаючий команди «Динамо», яка є переможцем турніру «Кубку Дружби».

Організатор заходів на універсальних спортивних майданчиках є КО «Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення» управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спору Тернопільської міської ради.

Плата за воду для виробництва

Вівторок, 13 жовтня 2015, 08:17

Відповідно до п. 255.1 ст. 255 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) платниками рентної плати за спеціальне використання води (далі - Плата) є водокористувачі - суб'єкти господарювання незалежно від форми власності - юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи - підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об'єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

Пунктом 255.2 ст. 255 ПКУ визначено, що не є платниками плати водокористувачі, які використовують воду виключно для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення (сукупності людей, які знаходяться на даній території в той чи інший період часу, незалежно від характеру та тривалості проживання, в межах їх житлового фонду та присадибних ділянок), у тому числі для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та платників єдиного податку.

Під терміном "санітарно-гігієнічні потреби" слід розуміти використання води в туалетних, душових, ванних кімнатах і умивальниках та використання для утримання приміщень у належному санітарно-гігієнічному стані.

Згідно з пп. 255.11.2 п. 255.11 ст. 255 ПКУ плата обчислюється виходячи з фактичних обсягів використаної води (підземної, поверхневої, отриманої від інших водокористувачів) водних об'єктів з урахуванням обсягу втрат води в їх системах водопостачання, встановлених у дозволі на спеціальне водокористування, лімітів використання води, ставок плати та коефіцієнтів.

Ставки плати за воду, яка входить виключно до складу напоїв, визначені у пп. 255.5.6 п. 255.5 ст. 255 ПКУ.

Суб'єкт господарювання, який придбаває воду у власника свердловини на підставі договору купівлі-продажу, при використанні обсягів води для виготовлення напоїв є платником плати в частині фактично використаних ним обсягів придбаної мінеральної води для виготовлення напоїв.

У випадку використання суб'єктом господарювання придбаної води для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб плата за фактично використані для таких потреб обсяги води не справляється.


Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1263 з 1427

«ПочатокПопередня1261126212631264126512661267126812691270НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер