images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі на вул. Мирона Тарнавського муніципальною інспекцією вжито заходів щодо демонтажу тимчасових споруд

Середа, 28 вересня 2022, 14:49

28 вересня постійно діючою робочою групою з організації проведення демонтажів тимчасових споруд, які влаштовані на земельних ділянках комунальної власності без документів, що посвідчують право користування землею, спільно з управлінням муніципальної інспекції міської ради, в присутності працівників поліції демонтовано тимчасову споруду, яка була розміщена на вул. Мирона Тарнавського (поблизу ЗГТ «Володимира Великого») в м. Тернополі.

Також з технічних причин був проведений частковий демонтаж тимчасової споруди на вул. Мирона Тарнавського поруч з будинком на вул. Василя Симоненка, 2-А.

Демонтаж проведено на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 07.09.2022 року №934 «Про усунення порушень у сфері земельного законодавства та містобудування».

Демонтовані частини тимчасової споруди знаходяться на зберіганні на території, яка охороняється за адресою вул. Чернівецька, 35.

 

Спецслужби припускають, що труби "Північних потоків" непридатні назавжди - ЗМІ

Середа, 28 вересня 2022, 14:46

GETTY IMAGES

Німецькі спецслужби припускають, що три труби газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2" в Балтійському морі можуть стати назавжди непридатними для використання після ймовірних актів диверсії.

Про це повідомило німецьке видання Tagesspiegel з посиланням на джерела в урядових колах, пише "Європейська правда".

Стверджується, якщо трубопроводи швидко не відремонтувати, велика кількість солоної води потрапить усередину та роз’їсть їх. Оскільки пошкодження труб дуже великі, у них може потрапити надзвичайно велика кількість води.

Як і Європейська комісія, органи безпеки Німеччини та федеральна розвідувальна служба BND припускають акт диверсії. Через складність атаки експерти та німецькі урядові кола вважають, що її міг здійснити лише державний підрозділ. Припускають, що за цим стоїть Росія, але мотив залишається незрозумілим.

Зараз BND відіграє провідну роль у розвідці, оцінюючи супутникові зображення переміщень кораблів напередодні вибухів.

Одна з теорій полягає в тому, що водолази, ймовірно, заклали вибухівку в дві труби "Північного потоку-1" і в одну з двох труб "Північного потоку-2".

Згідно з інформацією Tagesspiegel, цілеспрямовані вибухи вказують на те, що витоки газу - величезні, тому швидкість падіння тиску в трубах була високою.

Не тільки Німеччина, але й Данія і Швеція припускають, що може йтися про диверсію.

Зоозахисники створюють "Штаб хвостатих волонтерів": хто і як може долучитися

Середа, 28 вересня 2022, 11:12

Зоозахисники оголосили про створення "Штабу хвостатих волонтерів", які допомагатимуть зі збором коштів на допомогу тваринам в умовах повномасштабної війни.

Громадська організація UAnimals запрошує до співпраці власників тварин-блогерів.

Зоозахисники у "Штабі хвостатих волонтерів" хочуть об’єднати зусилля господарів, які ведуть блоги своїх тварин у соціальних мережах, щоб розповсюджувати важливі гуманістичні повідомлення, зокрема про:

  • запуск соціальних кампаній;
  • збір коштів для допомоги тваринам.
Пес Патрон. Фото: ДСНС

Читайте також: Пес Патрон "розповів", який подарунок хоче на день народження. ФОТО

Блог, присвячений домашньому улюбленцю, може знаходитися у будь-якій із наступних соцмереж: Instagram, Facebook, Tik Tok, Youtube, Twitter, Patreon, Telegram тощо.

"Запрошуємо долучатись всіх власників тварин-блогерів, які поділяють наші цінності та прагнуть врятувати якомога більше тварин від наслідків війни", – підкреслюють в громадській організації.

Усі охочі долучитися до "Штабу хвостатих волонтерів" можуть заповнити коротку анкету за посиланням, яка містить питання про кількість підписників, тематику сторінки, вид тварини та місце перебування.

Потенційні члени Штабу можуть також обрати найбільш прийнятний різновид допомоги тваринам:

  • робити спільні публікації і поширювати важливу інформацію,
  • запускати від імені тварини збір коштів, що підуть на допомогу чотирилапим,
  • долучатись до соціальної реклами і соціальних кампаній UAnimals.

При цьому в громадській організації наголошують:

"Звертаємо вашу увагу, що UAnimals виступає проти експлуатації тварин та утримання вдома диких видів. Тому дані критерії впливатимуть і при долученні до Штабу".

Нагадаємо, харківський блогер кіт Степан зібрав для українських тварин 10 тисяч доларів.

 

Заарештовану яхту російського олігарха передали новому власнику

Середа, 28 вересня 2022, 10:52

Заарештовану яхту російського олігарха Дмитра Пумп'янського Axioma в Гібралтарі продали на аукціоні за 37,5 мільйона доларів та передали новому власнику.

Про це повідомляє Gibraltar Chronicle.

Це стало першим продажем арештованих активів російських бізнесменів.

На аукціон подали заявки 63 покупці. Зазначається, що торги були проведені 23 серпня, але для оформлення угоди знадобилось більше місяця часу. Остаточно її підписали 27 вересня.

Особу нового власника 72-метрової яхти не розкривають. Але судно під прапором Мальти вже звільнили з-під арешту.

Судно з шістьма розкішними гостьовими каютами, басейном, 3D-кінотеатром, тренажерним залом, джакузі та повністю обладнаним спа-салоном було затримано після пришвартування у Гібралтарі у березні.

Пумп'янський – власник та голова правління виробника сталевих труб для нафтогазової галузі OAO TMK, що є постачальником російської державної енергетичної компанії "Газпром". Він потрапив під санкції з боку Британії, ЄС та США після вторгнення РФ в Україну.

Британія заявила, що мільярдер, статки якого оцінюються в 1,84 мільярда фунтів стерлінгів, є одним із "найближчих до Путіна" олігархів.

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

Грабіжника, який привласнив чужий телефон, розшукали поліцейські

Середа, 28 вересня 2022, 10:42

Відкрите викрадення чужого майна інкримінують правоохоронці Тернопільського районного управління поліції мешканцю обласного центру. Зловмисник привласнив мобільний телефон.

Про злочин поліцейським повідомила потерпіла, 47-річна тернополянка. Вона розповіла, що на вулиці до неї раптово підбіг невідомий та вирвав з рук телефон.

У ході розшукових заходів оперативники встановили особу грабіжника. Ним виявився 18-річний тернополянин. Юнак вже притягувався до кримінальної відповідальності за наркозлочин. Крадену річ зловмисник відніс до ломбарду.

За фактом грабунку відкрито кримінальне провадження згідно частини 4 статті 186 КК України. Поліцейські перевіряють причетність підозрюваного до скоєння інших аналогічних злочинів.

Тривають слідчі дії.

 

Сторінка 540 з 1437

«ПочатокПопередня531532533534535536537538539540НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер