images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Братів-грабіжників з Закарпаття викрили в Тернополі оперативники карного розшуку.

Четвер, 21 липня 2022, 11:39

Двоє невідомих молодих людей напали та пограбували пенсіонера - повідомлення такого змісту надійшло на лінію "102" 17 липня. Злочин трапився близько 17:30 у Тернополі, неподалік приміського автовокзалу. Потерпілий - місцевий мешканець, 1951 року народження.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. За словами очевидців, до дідуся підбігло двоє хлопців. Один із них вдарив чоловіка в обличчя та зіштовхнув у рівчак. Після цього витягнув із кишені мобільний телефон, вирвав з рук рюкзак, кинув напарнику та разом втекли. Суму збитків пенсіонер оцінив в 6 тисяч гривень.

Потерпілий зумів описати нападників. Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники карного розшуку Тернопільського райуправління поліції встановили осіб грабіжників.

Це двоюрідні брати - уродженці Закарпатської області, 2004 та 2005 років народження. Старшого притягували до кримінальної відповідальності в Ужгороді за аналогічні злочини. У скоєному хлопці зізналися, гроші вони витратили, а особисті речі повернули господарю.

Старшому брату доведеться постати перед судом ще й в Тернополі. Йому інкримінують ч.4 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

У кілька разів нижча ціна змусила чоловіка замовити неіснуюче авто

Четвер, 21 липня 2022, 11:37

Оголошення про продаж автомобіля "OPEL ZAFIRA" в інтернет-мережі знайшов житель Хмельниччини. Спокусився чоловік на дешеву ціну. Продавець цінив транспорт у 46 тисяч гривень. Дешевизну пояснив тим, що терміново потрібні кошти, а чекати та шукати інших покупців немає часу.

Потерпілий отримав фотографії бажаного автомобіля. Його усе влаштовувало. Продавець вимагав гроші на картку і лише після цього обіцяв пригнати іномарку. Передоплата слугувала гарантією того, що він не продасть автівку комусь іншому.

Покупець погодився. Проте за деякий час чоловік написав, що потрібно ще 14 тисяч за розмитнення авто. Хмельниччанину це не сподобалося, гроші доплачувати відмовився. Сам продавець щез і відповідати на повідомлення перестав. Із заявою про шахрайство потерпілий звернувся у відділ поліції №1 Бережан.

Правоохоронці внесли даний факт в ЄРДР згідно із статтею 190 ККУ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


12 тисяч гривень втратила жінка, очікуючи на компенсацію .

Четвер, 21 липня 2022, 11:32

Із заявою до поліції про втрату коштів звернулася жителька Чортківського району, 1960 року народження. Жінка повідомила, що через свою довіру стала жертвою махінацій.

За словами потерпілої, до неї зателефонував невідомий і представився інспектором по цінах на медичні препарати. Він запевнив жінку, що перевіряє фірми, в яких люди купують ліки, і якщо ціна вища - покупцям повертають компенсацію.

Жінка повірила, оскільки дійсно замовляла ліки поштою. Додзвонювач почав розповідати та випитувати різні деталі, серед яких - особисті дані електронного гаманця. Їх він попросив, аби швидко перерахувати компенсацію. В результаті розмов жителька області втратила 12 тисяч гривень. Повідомлення про зняття коштів надійшло їй на телефон.

Поліцейські розслідують факт шахрайства та шукають підозрюваного.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

У Тернополі близько 50 учасників взяли участь у турнірі одночасної гри з шахів

Четвер, 21 липня 2022, 11:23

20 липня у тернопільському парку ім. Т.Г. Шевченка відбувся турнір одночасної гри з шахів на підтримку Збройних сил України та з нагоди Міжнародного дня шахів.

Розігрували шахові партії за десятьма столами, якщо учасник програвав, то долучався коштами на підтримку ЗСУ і отримував приз від партнерів заходу. Тернополяни грали з вихованцями секції шахів «Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1».

Ті ж, хто здобув перемогу на згадку отримали пам’ятні призи і також могли долучитися до підтримки наших військових.

Завдяки тернополянам та юним шахістам вдалося зібрати більше 2000 грн.

З Тернополя для захисників на передову відправили 100 комплектів літньої військової форми

Четвер, 21 липня 2022, 11:21

Понад п’ять місяців в Україні триває повномасштабна війна розпочата російською федерацією. За цей час мешканці Тернопільської громади та усі небайдужі об’єдналися та налагодили доставлення гуманітарної допомоги для наших захисників на передову.

Так, 20 липня для потреб військовослужбовців Збройних сил України з нашого міста передали 100 комплектів літньої сучасної військової форми.

«У Тернополі не залишилось байдужих до війни людей та кожен долучається як може, аби допомогти нашим захисникам та пришвидшити нашу перемогу, - зазначає міський голова Сергій Надал. – Сьогодні висловлюю вдячність працівникам закладів культури нашої громади та міста, які зібрали кошти, поцікавились, які потреби є у наших військових. Зокрема, був запит на нову сучасну літню військову форму, тож замовили їх пошиття. Форми відповідають усім стандартам ЗСУ. Відтак цю форму відправляємо безпосередньо на передову тим, кому вона є найбільше необхідною».

Як розповідає начальник управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради Світлана Козелко, до цієї допомоги долучилися практично усі заклади культури громади: духовий оркестр, міські бібліотеки, будинки культури, сільські бібліотеки, художні та музичні школи.

 

 

Сторінка 611 з 1430

«ПочатокПопередня611612613614615616617618619620НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер