images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Понад 50 посилок та військове спорядження відправлено на передову з центру «Допомога армії від Тернополя»

Четвер, 21 липня 2022, 11:19

20 липня у третю поїздку вирушили волонтери-водії, які доставляють посилки з центру «Допомога армії від Тернополя» на передову. Цього разу маршрут пролягає у напрямку Запорізької, Харківської, Донецької та Дніпропетровської областей.

Комплектація посилок відбувається за потребами військових, а це військова форма, нижня білизна, взуття, засоби особистої гігієни адже надійний тил теж важливий під час війни.

«Продовжує свою роботу наш центр «Допомога армії від Тернополя». Черговий вантаж із пакунками від рідних, близьких та небайдужих тернополян відправляється на передову. Цього разу це понад 50 посилок для наших воїнів. Додатково ми укомплектували екіпаж спеціальним військовим обладнанням, зокрема, квадрокоптерами, тактичним взуттям, генераторами, спеціальними антенами, які просили наші військові та іншим спорядженням, - розповідає міський голова Сергій Надал. -  Волонтери також долучилися до збору речей. Наші водії традиційно відвідують ті військові частини, де воюють тернополяни. Тож бажаю їм щасливої дороги, а ми в свою чергу будемо готуватися до наступної поїздки та збирати потрібні речі».

Квадрокоптери і тактичні рюкзаки для медиків передали українським волонтерам з Америки. Важливо відзначати те, що комплектація їх дозволяє в польових умовах проводити мінімальні оперативні втручання. Окрім цього передається 90 пар тактичного взуття, з них 60 – отримано від міста, ще 30 – від небайдужих тернополян.

Нагадаємо, на базі управління соціальної політики працює центр «Допомога армії від Тернополя». Жителі та гості нашої громади, які бажають передати посилку своїм рідним чи готують передачу для військових, можуть приносити їх на вул. Миколи Лисенка, 8-А.

Графік роботи центру:

  • понеділок-четвер – 08:00-17:15 год., обідня перерва з 13:00 по 14:00 год.;
  • п’ятниця-субота – 08:00-16:00 год., обідня перерва з 13:00 по 14:00 год.;
  • неділя – вихідний.

За додатковою інформацію просимо звертатися за телефоном «гарячої» лінії +38 (067) 009-15-40.

 

До уваги водіїв! 21 липня у зв’язку із дорожніми роботами на вул. Андрея Шептицького у Тернополі буде ускладнений рух транспорту

Четвер, 21 липня 2022, 10:54

Цими днями завдяки сприятливим погодним умовам на вулицях Тернополя продовжуються активні поточні ремонти дорожнього покриття.

Так, у місті триває відновлення підходів автомобільного моста через р. Серет на вул. Андрея Шептицького, де сьогодні, 21 липня, працівники підрядної організації виконуватимуть роботи з фрезерування дорожнього полотна. У зв’язку з цим на даній ділянці буде ускладнений рух транспорту упродовж дня.

На ділянці проведення ремонтних робіт встановлені дорожні знаки відповідно до типових схем організації дорожнього руху.

Просимо водіїв бути уважними і завчасно обирати маршрути руху.

Польща спростила отримання "карти поляка" для українців, не потрібно виїжджати з країни

Середа, 20 липня 2022, 11:02

Уряд Польщі затвердив пропозицію Міністерства закордонних справ щодо спрощення правил отримання "карти поляка" для громадян України, які отримали притулок після російського вторгнення.

Про це йдеться у заяві на сайті польського Кабміну, пише "Європейська правда".

Згідно з новими правилами, які набудуть чинності 29 липня, документ на отримання "карти поляка" можна буде подати в будь-якому управлінні одного з 16 воєводств відповідно до місця перебування у Польщі, а не, як у попередніх правилах, – лише у польських консульствах за межами країни.

"Завдяки цьому буде виконано встановлений законом обов'язок щодо надання правомочним особам можливості подати заяву на отримання "карти поляка", незважаючи на призупинення діяльності більшості консульств Республіки Польща в Україні через агресію Російської Федерації проти цієї країни", - наголошується в повідомленні.

Заяви можуть подати як ті, хто вже мав "карту поляка", так і ті, хто подає заявку вперше. Документи можна отримати там, де подано заяви, без необхідності виїжджати до України.

Зазначені положення поширюватимуться і на громадян Білорусі та Росії.

Раніше повідомлялося, що країни ЄС досі не узгодили між собою правила для українців, які через війну виїхали за кордон і отримали тимчасовий захист в одній з країн, у зв’язку з чим можливо отримати проблеми під час мандрівок між країнами блоку або у разі короткострокового повернення в Україну.

 

Завдяки оновленню ПП "Краківець" пропускна здатність зросла в понад половину

Середа, 20 липня 2022, 10:59

Середньодобова кількість вантажівок, які виїхали з України через пункт пропуску "Краківець" на кордоні з Польщею за місяць після оновлення в рамках проєкту "Відкритий кордон", зросла на 51% – до 423.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури у Facebook.

"Реалізація пілотного проєкту на пункті "Краківець – Корчова" дозволила збільшити середньодобову кількість пропущених в Польщу вантажівок на 51% та скоротити черги на кордонах", – зазначили в Мінінфраструктури.

У відомстві нагадали, що проєкт "Відкритий кордон" – це не лише стратегічний розвиток логістики на європейському напрямі, але й один із проєктів "виживання" для української економіки.

"В умовах блокади морських портів нарощування пропускних здатностей автомобільних пунктів пропуску надає можливість підтримувати українських експортерів та покращувати продовольчу ситуацію у світі ", – додали у повідомленні.

Наразі на пункту пропуску тривають роботи з облаштування майданчиків для простою вантажівок, окремого терміналу для огляду автобусів, здатного пропускати до 50 транспортних засобів на добу, та навісу над павільйонами для митного та паспортного контролю.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, найближчим часом планується масштабувати "Відкритий кордон" на інші пункти пропуску. Серед пріоритетів – найбільш завантажений пункт на українсько-польському кордоні "Ягодин – Дорогуськ".

20 червня на кордоні з Польщею відновив роботу оновлений пункт пропуску "Краківець – Корчова".

Кількість смуг для вантажівок збільшили з 4 до 10 та створили додаткові павільйони для митного і паспортного контролю.

Також збільшили кількість прикордонників та митників на пункті пропуску. Для їхньої роботи польська сторона надала спеціальні контейнерні модулі.

Економічна правда

Навчайся безоплатно в найбільшій дистанційній школі України «Оптіма»!®

Середа, 20 липня 2022, 10:49

Оптіма

Перша й найбільша дистанційна школа України "Оптіма" та благодійний фонд "За майбутнє дітей" відкрили стипендіальну програму для українських школярів. Отримавши стипендію, учні зможуть здобувати освіту безоплатно або компенсувати більшу частину витрат на навчання.

З перших днів війни перша та найбільша дистанційна школа України "Оптіма" відкрила вільний доступ до своїх матеріалів для всіх дітей, які втратили можливість навчатися у своїх звичних закладах освіти. Благодійний пакет "З ОПТИМізмом у серці" об’єднав близько 100 000 школярів і дав їм можливість вчасно закінчити навчальний рік. І зараз "Оптіма" знайшла можливості відкрити стипендіальну програму для допомоги українцям.

Що передбачає програма

Благодійний проєкт "Оптіми" та фонду "За майбутнє дітей" надає 300 стипендій пільговим категоріям. Для учасників передбачається повна компенсація вартості навчання або відшкодування більшої частини оплати за навчальні пакети.

Діти зможуть вчитися за авторськими уроками "Оптіми", розробленими спеціально для дистанційного навчання. Унікальний освітній контент повністю відповідає навчальним програмам, затвердженим Міністерством освіти і науки України. В уроках використовуються інтерактивні навчальні ігри, велика кількість відео- та аудіоконтенту, анімації, 3D-моделі тощо. Учні отримують всі без виключення довідки та документи про освіту державного зразка, аналогічні очним школам.

Для навчання потрібні лише комп’ютер або ноутбук і доступ до інтернету.

Оптіма

Хто може скористатись

Стипендіальна програма передбачає допомогу дітям:

  • батьки яких загинули на війні;
  • евакуйованим із територій активних бойових дій;
  • які проживають на тимчасово окупованих територіях;
  • батьки яких є військовослужбовцями;
  • які мають посттравматичні наслідки та вади здоров’я.

Ці категорії виявились найменш захищеними від злочинної російської агресії та потребують потужної підтримки від держави та громадських організацій. Проєкт "Оптіми" та фонду "За майбутнє дітей" дозволить їм отримати якісну освіту за українською програмою та за зручним графіком, незалежно від того, де фізично знаходяться учні.

Як подати заявку

Щоб скористатися програмою, потрібно перейти на сайт  childrensfuture.org.ua і залишити заявку на стипендію, заповнивши невелику реєстраційну форму.

На цьому ж сайті можна зробити благодійний донат на будь-яку суму, замовити детальну консультацію та ознайомитися з повною інформацією.

 

Сторінка 612 з 1430

«ПочатокПопередня611612613614615616617618619620НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер