images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Сьогодні відбудеться літературний вечір "Мистецька Україна"

Неділя, 09 листопада 2014, 08:21

Молодіжна огранізація "ФРІ" висунула ініціативу зробити літературний вечір "Мистецька Україна" до дня писемності української мови.
Подія відбуватиметься в приміщені арт-кафе "Бункермуз" 09.11 о 19.00. Вхід вільний.
Гостями вечора будуть:
Літературний форум "Антteza"
Літературна студія "7 герц"
Кавалок від команди "Street SPIVing"
"Bugs Bunny"

"Фундація регіональних ініціатив" спільно з "Бункермузом" запрошує всіх бажаючих відвідати захід.

 

Сьогодні проводиться збір для військових в зоні АТО

Неділя, 09 листопада 2014, 08:18

У неділю, 9 листопада, з 8.00 до 13.00 год. біля церкви Перенесення мощів св. Миколая, що на перехресті вулиць Карпенка-Миру волонтерська організація «Іскра Любові» буде проводити збір для військових в зоні АТО. Збиратимемо:

 - продукти (консерви м’ясні, рибні у бляшаній тарі, чай, кава нерозчинна, печиво сухе, вода, цукерки, згущене молоко, шоколад, крупи, цукор, олія);

- овочі на "Сухий борщик" (капуста, цибуля, буряк, морква, перець солодкий, зелень, часник, приправи);

- нові речі (футболки на довгий рукав темного кольору, нижня білизна, теплі шкарпетки, флісові набори темних кольорів, теплі форми, теплі рукавиці, тактичні рукавиці, теплі берці, чоботи гумові утеплені, дощовики прорезинені);

- зимові спальники, ізотермічні каремати, електрочайники, кабелі електричні(2.5 січення), генератори;

- засоби особистої гігієни (зубна паста, зубна щітка, мило, рушники);

- одноразові станки для гоління, вологі серветки, зарядне для мобільного (універсальне автомобільне);

- медикаменти (протизастудні, шлунково- кишкові, знеболюючі, вітаміни);

- картки поповнення телефону (всіх операторів);

- державну символіку (прапори, нашивки, наклейки, магніти), листи, малюнки, хрестики, вервички та інше.

 

Усю допомогу «Іскра любові» передасть на Склад №1 Логістичного центру допомоги армії (м. Тернопіль, вул. Збаразька, 16, гуртовня «Галант»)

У Тернополі демонтують об’єкти літньої торгівлі до 10 листопада

П'ятниця, 07 листопада 2014, 06:11

Управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів доводить до відома суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на об’єктах літньої торгівлі, що згідно вимог п.3.11 Положення про розміщення та порядок облаштування об’єктів літньої торгівлі в м. Тернополі термін функціонування об’єкту літньої торгівлі завершився 31 жовтня 2014 року.

Суб’єктам господарювання необхідно в 10-денний термін здійснити демонтаж об’єкта літньої торгівлі та привести територію до належного стану.

За недотримання вимог рішень виконавчого комітету міської ради суб’єкти господарювання несуть відповідальність згідно ст..1523 АПК України.

 

Тернополяни отримали перші соціальні картки

Четвер, 06 листопада 2014, 09:51

4 листопада у Тернополі презентували сучасну інноваційну систему допомоги малозабезпеченим жителям міста - «Соціальну картку тернополянина».

«У першу чергу дані картки отримують ті, хто перебуває на обліку в управлінні соціальної політики. На сьогодні ми замовили першу партію таких карток та будемо видавати їх малозабезпеченим тернополянам, - розповідає Сергій Надал. – Вона унікальна тим, що може використовуватися одночасно і як банківська картка, тобто для розрахунків та для отримання знижки на медикаменти від 10% до 15% у соціальних аптеках міста».

За словами міського голови, наразі знижку тернополяни зможуть отримувати тільки у соціальних аптеках, проте розраховано, що до картки буде підключено ще ряд торгових мереж, які надаватимуть свої знижки для малозабезпечених осіб.

«На цю картку, за бажанням, тернополяни зможуть також отримувати соціальну допомогу, - додає Сергій Надал. – Зазначу, що картка запрограмована так, що навіть при відсутності коштів, знижка на придбання медикаментів буде надаватися в усіх соціальних аптеках, які наразі діють біля міських комунальних лікарень. Також незабаром розпочнуть свою роботу ще три соціальні аптеки, які ми презентуємо найближчим часом».

Міська рада

Внесок тернополян в обороноздатність армії – 10 мільйонів гривень

Четвер, 06 листопада 2014, 07:37

Протягом серпня - жовтня 2014 року  до держбюджету від жителів Тернополя та Тернопільського району надійшло майже 10 мільйонів гривень військового збору.

«В умовах адміністрування нового платежу – військового збору, ми відпрацювали вже три місяці. Варто відзначити, що питанням нарахування і сплати військового збору  було присвячено семінари та телефонні «гарячі лінії», - розповів Євген Воробець, заступник начальника Тернопільської об’єднаної ДПІ.

За словами заступника начальника ТОДПІ, запитати про особливості сплати цього платежу можна і в індивідуальному порядку, зокрема, звернувшись за консультаціями до Центру обслуговування платників.

Нагадаємо, що з 3 серпня 2014 року набрав чинності Закон України від 31 липня 2014 року № 1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України», яким тимчасово до 1 січня 2015 року запроваджено військовий збір.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об’єднаної ДПІ

 

Сторінка 1401 з 1435

«ПочатокПопередня1401140214031404140514061407140814091410НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер