images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Програмування, музика, графічний малюнок: запрошуємо у ПК «Березіль»

П'ятниця, 24 лютого 2017, 09:38

Тернополян запрошують на творчі заняття.

Medialab, що знаходиться в ПК Березіль, запрошує на цікаві заняття для дорослих та дітей.

- Заняття з вокалу. Курс проводить Аліна Ткачук
25 лютого, субота, 11:00-12:30, ПК "Березіль", 2 пов, 18 каб.

- Програмування Microsoft Visual Basic
25 лютого, субота, 13:30-15:00, ПК "Березіль", 2 пов, 18 каб.

- Курс написання музики в програмі Fruity Loops
25 лютого, субота, 15:00-16:00, ПК "Березіль", 2 пов, 18 каб.

- Шахи: стратегія, тактика. Навчальний курс
25 лютого, субота,16:00-17.30, ПК "Березіль", 2 пов, 18 каб.

- Графічний малюнок аніме
26 лютого, неділя,10:00-11:00, ПК "Березіль", 2 пов, 18 каб.

Запис на заняття за тел. 096-467-03-52.

 

Шумок із генпланом міста виник нещодавно

П'ятниця, 24 лютого 2017, 08:28

Шумок із генпланом міста виник нещодавно у соцмережах і сколихнув наші думки.

Сколихнув би не так інтенсивно, якби не засідання ТМР у п'ятницю, на якому депутати мають голосувати за зміни у Генплані, які легалізують забудову парків.

Троє громадських активістів зібралися напередодні і придумали спонтанну акцію на захист наших парків. За 44 гривні ми надрукували великі аркуші А3 (4 шт.) з трьома простими кроками, які може зробити кожен міщанин, щоб вберегти природу.
Квест з пошуку саджанців привів нас до ялинки за 130 гривень. Друзі надрукували агітки на принтері безкоштовно. Отож, бюджет нашої акції склав 174 гривні.

Створили ввечері подію у фейсбуці і покликали всіх. Орієнтовно прийшло 17 активістів, 8 журналістів, 7 "випадкових перехожих" + 1 пес.  Відео з реакцією "перехожого з псом по кличці Цепарк-Цепарк" тут: https://youtu.be/eg_ZiGcUv6E

На місці акції ми висадили (закатували) ялинку та вербу у замерзлий ґрунт, що викликало хвилю масового занепокоєння та глибокої стурбованості у диванних коментаторів різного штибу.

Далі, весняною танучою колоною, ми пішли у парк Шевченка, у Старий парк і шестеро відданих ідеї дійшли аж до літака. По дорозі ми розповіли усім зацікавленим перехожим як вони можуть вплинути на долю парків через свого депутата округу.

Опісля був емоційний приємний вечір у колі однодумців з роздумами та планами про наступні дії для дійсного розвитку громадянського суспільства. Саме цей посил ми доносили Людям! 
Громадянське суспільство - це є кожна людина, яка після розмов та коментарів ДІЄ!


Кульмінація буде сьогодні! Сьогодні депутатам пропонують голосувати зміни в Генплан міста і цим самим узаконити забудову парків. Акція протесту розпочинається сьогодні з 9:00 год. біля ТМР. Запрошуємо небайдужих громадян та представників ЗМІ. З собою мати позитивний настрій з бажанням зберегти парки.

 

Довідка:"Деревом по генплану" - це спонтанна природозахисна акція тернопільських активістів, мета якої є символічна висадка дерев в місцях незаконних забудов, що суперечать справжньому генеральному плану міста Тернопіль.

Ми це робимо, щоб проапелювати до свідомості депутатів Міської ради і наголосити, що громадськість ПРОТИ забудов у парках міста! Сторінка події - https://www.facebook.com/events/153404785174131/

Контактна особа - Оксана Кузьменко (https://www.facebook.com/oksana.kuzmenkoM?fref=ts) - +380 98 305 2270.

Вимоги до осіб, які претендують на вступ на державну службу

П'ятниця, 24 лютого 2017, 00:00

Принципи, правові та організаційні засади державної служби, а також порядок реалізації громадянами України права рівного доступу до державної служби визначається Законом України «Про державну службу» (далі – Закон).

Відповідно до статті 20 Закону вимогами до осіб, які претендують на вступ на державну службу, є вимоги до їхньої професійної компетентності, які складаються із загальних та спеціальних вимог.

Особа, яка претендує на зайняття посади державної служби, повинна відповідати таким загальним вимогам:

1) для посад категорії "А" - загальний стаж роботи не менше семи років; досвід роботи на посадах державної служби категорій "А" чи "Б" або на посадах не нижче керівників структурних підрозділів в органах місцевого самоврядування, або досвід роботи на керівних посадах у відповідній сфері не менш як три роки; вільне володіння державною мовою, володіння іноземною мовою, яка є однією з офіційних мов Ради Європи;

2) для посад категорії "Б" у державному органі, юрисдикція якого поширюється на всю територію України, та його апараті - досвід роботи на посадах державної служби категорій "Б" чи "В" або досвід служби в органах місцевого самоврядування, або досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше двох років, вільне володіння державною мовою;

3) для посад категорії "Б" у державному органі, юрисдикція якого поширюється на територію однієї або кількох областей, міста Києва або Севастополя, та його апараті - досвід роботи на посадах державної служби категорій "Б" чи "В" або досвід служби в органах місцевого самоврядування, або досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше двох років, вільне володіння державною мовою;

4) для посад категорії "Б" в іншому державному органі, крім тих, що зазначені у пунктах 2 і 3 - досвід роботи на посадах державної служби категорій "Б" чи "В" або досвід служби в органах місцевого самоврядування, або досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше одного року, вільне володіння державною мовою;

5) для посад категорії "В" - наявність вищої освіти ступеня молодшого бакалавра або бакалавра, вільне володіння державною мовою.

Спеціальні вимоги до осіб, які претендують на зайняття посад державної служби категорій "Б" і "В", визначаються суб’єктом призначення з урахуванням вимог спеціальних законів, що регулюють діяльність відповідного державного органу, в порядку, затвердженому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері державної служби.

Особи, які претендують на зайняття посад державної служби категорії "А", мають відповідати типовим вимогам (включаючи спеціальні), затвердженим Кабінетом Міністрів України.




Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області

 

Мистецтво розв'язання конфліктів

Четвер, 23 лютого 2017, 08:17

Такою була тема засідання жіночого клубу ”Гармонія”, що діє у гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, за участю психолога Світлани Гліган.

«Неможливо уявити життя людини без жодної конфліктної ситуації, дискусії, суперечки. Їх не потрібно боятись. Варто навчитись правильно вирішувати конфлікти. А це уже мистецтво”, - звернулась до жінок фахівець Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Інна Лісовська. – Конфлікт - це зіткнення протилежних інтересів і поглядів. У кожного своє бачення стосовно певних ситуацій, свій “інтерес”, та своя особиста думка. І все це потрібно проговорювати, вибираючи правильні слова, інтонацію та враховувати ситуативні моменти”.

Учасниці заходу жваво дискутували на задану тему, ділилися життєвим досвідом власної поведінки у конфліктних ситуаціях: хтось уникав конфліктів, щоб не загострювати проблему, інші - пристосовувалися до обставин. Були й такі, які відстоювали власну думку незважаючи на наслідки.

«Невирішений конфлікт не зникає. Все це відкладається, накопичується, до певного часу, певної події... Всеодно прийде час для вирішення. Тільки тоді сила конфлікту, як снігова лава, буде потужнішою, - каже Світлана Гліган. А тому:

- Намагайтесь вирішувати конфлікт конструктивно, тобто без переходу на особистості: без звинувачень, знецінення, образливих слів...

- Зніміть ”маску” ображеної чи розгніваної людини і усвідомте справжню причину конфлікту, свої істинні мотиви та потреби.

- Сядьте за стіл переговорів та відкрито висловіть свою позицію.

- Уважно вислухайте опонента і зрозумійте його потреби та інтереси.

- Разом знайдіть декілька варіантів вирішення конфліктної ситуації, щоб задовольнити інтереси обох сторін, і оберіть найбільш підходящий.

- Бережіть цінність взаємовідносин, довіру - це набагато важливіше за перемогу!»

Гостя заходу наголосила: «Цікавим є той факт, що вирішення конфліктів несе розвиток у стосунках: люди починають краще розуміти потреби один одного і стають ближчими один одному. А от їх відсутність тривалий час говорить про певний ”застій” у відносинах. Цей спосіб взаємодії у конфлікті називається співробітництвом і є прикладом асертивної поведінки - коли людина поважає в однаковій мірі як свої, так і чужі інтереси, протидіє маніпуляціям та займає активну життєву позицію. Успіхів та конструктивного вирішення конфліктів у житті!»

"Деревом по генплану". Не дамо знищи наші парки

Четвер, 23 лютого 2017, 07:51

"Деревом по генплану" - це спонтанна природозахисна акція тернопільських активістів, мета якої є символічна висадка дерев в місцях незаконних забудов, що суперечать справжньому генеральному плану міста Тернопіль.

Ми це робимо, щоб проапелювати до свідомості депутатів Міської ради і наголосити, що громадськість ПРОТИ забудов у парках міста!

Тому запрошуємо доєднатися громадян та журналістів до акції, яка розпочнеться 23 лютого о 14:00 коло ТЦ Орнава. Щоб потім не бідкалися, що парк забудували. Разом ми сила!

Посилання на захід - https://www.facebook.com/events/153404785174131/
Контактна особа - Оксана Кузьменко (https://www.facebook.com/oksana.kuzmenkoM?fref=ts) -  +380 98 305 2270.
16681809_641126389410851_8739982188516089125_n.png


 

Сторінка 1070 з 1446

«ПочатокПопередня1061106210631064106510661067106810691070НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер