images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільщина працює над поверненням статусу «туристичного регіону»

Неділя, 08 січня 2017, 16:24

Рік сталого туризму й забезпечення насиченого й змістовного відпочинку — таке завдання ставить перед собою керівництво відділу туризму Тернопільської облдержадміністрації. З метою додаткової популяризації туристичних об’єктів Тернопільщини розроблена відповідна стратегія розвитку туризму до 2020 року. Серед її основних завдань — покращення стану доріг, встановлення вказівників, промоційних щитів, зазначає начальник відділу туризму Тернопільської ОДА Назар Яворський.
«Покращення стану під’їзних шляхів до печер, замків та духовних центрів Тернопільщини створить у подальшому позитивний імідж Тернопілля, як туристично привабливого краю», — наголошує він.
Крім розвитку туристичної інфраструктури, актуальним питанням залишається й покращення якості обслуговування, розповсюдження якісної реклами та вичерпної інформації про туристичні послуги, які пропонує Тернопільщина.
«Якщо з’являтимуться нові туристичні об’єкти, стоянки для автотуристів, автокемпінги, велосипедні сервісні пункти, наметові містечка та хостели, безперечно, потік туристів зросте», — підсумував Назар Яворський.
Над стратегічними планами розвитку туризму наразі працюють й окремі громади Тернопільщини. Крім того, торік у Тернополі була створена громадська організація «Туристична асоціація Тернопілля», діяльність якої спрямована на популяризацію туристичного потенціалу області. Сюди увійшли представники туристичного бізнесу Тернопільщини.
«За відносно короткий період своєї діяльності асоціація гідно презентує Тернопілля на представницьких міжнародних і всеукраїнських заходах, виставках, фестивалях», — зазначає начальник відділу туризму обласної адміністрації.
Представники асоціації підтримують участь  Тернопільської області у міжнародній і всеукраїнській виставках, долучилися до виготовлення інформаційного буклету про Тернопілля.
Заступник голови асоціації, яким став Назар Яворський запрошує всіх охочих долучатися до спільної справи, ділитися свіжими ідеями й проектами та разом працювати над розвитком туристичного продукту Тернопільської області.

 

На Тернопільщині очікується до 20-26° морозу

Субота, 07 січня 2017, 20:32

Шановні громадяни! Звертаємося до вас з проханням дотримуватися правил безпеки під час погіршення погодних умов!
За прогнозами Укргідрометцентру, 6-7 січня у зв'язку із вторгненням арктичного повітря на Тернопільщині очікується різке зниження температури: вночі до 13-19° морозу. Місцями очікується до 20-26° морозу, вдень до 11-17° морозу.

З метою власної безпеки рекомендуємо утриматися від поїздок на далекі відстані. 
Крім цього, Управління ДСНС України у Тернопільській області радить дотримуватися основних правил поведінки в умовах низьких температур.
Перебуваючи на холоді, не вживайте алкогольних напоїв – це сприяє значній  втраті тепла, в той же час викликаючи його ілюзію. Додатковим негативним фактором є неможливість сконцентруватися на перших ознаках обмороження. Не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду.
Голодний шлунок теж не сприяє виробленню енергії, необхідної для боротьби з холодом.
Носіть просторий одяг – це сприяє нормальній циркуляції крові. Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Верхній одяг бажано носити такий, що не промокає.
Тісне взуття та відсутність устілки, можуть створювати передумови обмороження. У взуття необхідно вкладати теплі устілки, а замість бавовняних шкарпеток одягати вовняні – вони поглинають вологу та залишають ноги сухими. Не виходьте на мороз без рукавичок та шарфу.
У вітряну погоду відкриті ділянки тіла можна змащувати спеціальним кремом.
Не носіть на морозі металевих (у тому числі золотих та срібних) прикрас. По-перше: метал охолоджується до низьких температур швидше ніж тіло, внаслідок чого можливе «прилипання» цих предметів до шкіри з виникненням почуття болю та холодових травм. В будь-якому випадку якщо кінцівки почали замерзати, ними слід негайно починати рухати, не дозволяючи їм мерзнути.

За матеріалами Управління ДСНС в Тернопільській області

У 2017 році на фінансування галузі профтехосвіти спрямують понад 120 млн. грн.

П'ятниця, 06 січня 2017, 09:43

На Тернопільщині триває реформа закладів професійно-технічної освіти. Всі заходи проводяться згідно Регіонального плану розвитку профтехосвіти на 2016-2018 роки.
Про це повідомила в.о. начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ганна Зварич.
«З квітня 2016 року при обласній державній адміністрації працює Регіональна рада з питань розвитку профтехосвіти. До її складу входять представники структурних підрозділів ОДА, підприємці, представники громадськості тощо. Тому при прийнятті рішень ми прислухаємося до пропозицій членів ради», - наголосила Ганна Зварич.


Наразі в області ще триває процес передачі закладів профтехосвіти з державної власності у комунальну власність обласної ради. Лише після завершення цього процесу буде можливо повністю фінансувати заклади галузі за рахунок місцевих бюджетів. Однак на час перехідного періоду проблем з фінансування бути не повинно, запевняє Ганна Зварич.
«Фінансування галузі освіти області здійснюється відповідно до Постанови КМУ від 14.01.2015 №6 «Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» та додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам. На фінансування закладів освіти області передбачено 1 млрд. 727 млн. 129,4 тис. грн. коштів освітньої субвенції. Зокрема, для закладів професійно-технічної освіти – 127 млн. 743,3 тис. грн. З них – освітня субвенція – 49 млн. 620 тис. грн., додаткова та базова дотація – 57 млн. 475,3 тис. грн, доходи обласного бюджету – 20 млн. 647, 2 тис. грн.», - поінформувала Ганна Зварич.
На сьогоднішній день в Тернопільській області працюють 22 заклади професійно-технічного профілю, в яких освіту здобувають 9 тисяч учнів. У 2016 році майже 4 тисячі із них отримали робітничу професію та стали фахівцями у сфері послуг.

 

У 2017 році медична та освітня субвенції для Тернопільщини збільшаться приблизно на 30%

П'ятниця, 06 січня 2017, 09:42

За рахунок освітньої субвенції цьогоріч в області  фінансуватимуться заклади профтехосвіти, тоді як у 2016 році вони були на цілковитому утриманні місцевих бюджетів.  Про це інформує директор департаменту фінансів Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Скибиляк.
Загалом освітня субвенція для Тернопільщини у 2017 році збільшиться на 398,4 млн грн (на 30 %) і становитиме 1 млрд 726, 9 млн грн. Медична субвенція зросте на 295, 4 млн грн (на 25,7 %) й становитиме 1 млрд 446,3 млн грн.
«Варто зазначити, за рахунок медичної субвенції не оплачуватимуться енергоносії медичних закладів, а за рахунок освітньої субвенції здійснюватиметься лише виплата заробітної плати педагогічних працівників.
Для забезпечення енергоносіїв закладів охорони здоров’я та освіти в держбюджеті передбачена додаткова дотація —  502,1 млн грн», — розповідає Степан Скибиляк.
За його словами, загальний обсяг доходів та видатків місцевих бюджетів області на 2017 рік становитиме 10,5 млрд грн, що на 3 млрд грн більше ніж торік. Власні доходи місцевих бюджетів очікуються 2,4 млрд грн (на 843 млн грн більше, ніж у 2016 році). Базової дотації область отримає 407,3 млн грн (на 91,9 млн грн більше ніж торік).
Як і в минулому році, передбачена субвенція на придбання матеріалів для інгаляційної анестезії та медикаментів для швидкої медичної допомоги.
«Варто зазначити, цьогоріч Тернопільщина отримає нові види трансфертів: субвенцію на придбання ангіографічного обладнання в сумі 4,1 млн грн та субвенцію на відшкодування лікарських засобів — 13,7 млн грн», — зазначає Степан Скибиляк.

У Тернополі оголошується «зелений рівень» системи оповіщення

П'ятниця, 06 січня 2017, 09:04

У зв’язку з погіршення погодних умов, прогнозами виникнення ожеледиці та можливих снігових опадів, Тернопільська міська рада оголошує «зелений рівень» системи оповіщення.

Це означає, що з 16.00 год. на восьми маршрутах Тернополя, тобто на центральних вулицях, виїжджає працювати спеціальна техніка, яка буде посипати дороги протиожеледною сумішшю.

Просимо тернополян забрати транспорті засоби з центральних вулиць, а також скоригувати свої маршрути.

 

Сторінка 1072 з 1432

«ПочатокПопередня1071107210731074107510761077107810791080НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер