images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Збільшення вартості проїзду у громадському транспорті не уникнути

Неділя, 25 грудня 2016, 12:25

У звʼязку з підвищенням цін на паливо та технічне обслуговування транспорту вартість на користування міським транспортом буде збільшена. Також значним чинником для такого запровадження є підвищення вартості електропостачання. Відповідно до цього у КП «Тернопільелектротранс» витрати зазнають змін. На сьогодні точної цифри не встановили, проте зазначають, що це буде ватувати не менше 4-ох гривень.

Керівник КП Андрій Мастюх повідомив, що Національна комісія у сферах енергетики і комунальних послуг найближчим часом має намір запровадити спеціальний тариф для підприємств, які обслуговують міський транспорт. На сьогодні ця цифра ще не оголошена. Зараз КП «Тернопільелектротранс» сплачує 1, 59 коп./кВт. Наразі проводять підрахунки ефективності ціни на проїзд. Приблизна вартість становитиме 4 грн. 13 коп. Проте, стверджувати про фіксовану ціну ще рано. Хоча, профспілки протестують проти цього введення - зміни необхідні.


Олена Сабатюк

 

Затверджена нова «Дорожня карта утримання шляхово-мостового господарства Тернополя взимку»

Субота, 24 грудня 2016, 00:00

Виконком міської ради затвердив новий план прибирання міста у зимовий період. Новий план (дорожня карта) розроблена з врахуванням роботи відповідних служб США та Канади.

За словами міського голови Сергія Надала, «дорожня карта» доповнювалася пропозиціями експертів, а її реалізація дасть змогу очищати місто від снігу за максимально короткий термін.

Загалом у документі розписано поетапне виконання робіт у чотирьох групах: це попередження - оброблення покриття технологічними матеріалами, що запобігають утворенню ожеледі та сприяють її ліквідації; очищення - згрібання, підмітання снігу і сколу та укладання у вали; видалення – формування снігового валу з подальшим його механізованим вивезенням у спеціально визначені снігозвалища; догляд - ліквідація ожеледі та боротьба із слизькістю доріг і тротуарів.

Важливою є також система оповіщення населення через ЗМІ про початок роботи технологічного транспорту на маршрутах снігоприбирання. Система розподілена за трьома рівнями: зелений, жовтий та червоний. А це відповідно три, дві та одну годину, за які населення буде проінформоване про початок прибирання і за цей час зможе скоригувати свої плани, а водії тимчасово можуть забрати автомобілі з маршруту слідування технологічного транспорту.

Загалом дорожня карта містить 52 сторінки (додається).

Де легально придбати живу ялинку?

П'ятниця, 23 грудня 2016, 07:56

Наближаються новорічні свята, обов’язковими атрибутами яких є гарний настрій і… ялинка. Де у Тернополі можна буде легально купити новорічну красуню допоможе дізнатися інтерактивна карта.

Міськрада Тернополя затвердила місця продажу ялинок. Придбати новорічну красуню у відведених локаціях можна буде вже на днях. Стихійну ж торгівлю присікатиме поліція. Рейдові групи діють вже з 5 грудня. Їхня робота триватиме до кінця різдвяних свят і охоплюватиме територію області. Зазначимо, що на кожному дереві, котре привезене із належної відведеної території має бути спеціальна пластикова бирка зі штрих-код та індивідуальним номер. Купуючи таку ялинку, тернополяни можуть бути певні, що не сприяють браконьєрству.

Результат пошуку зображень за запитом "жива ялинка"

А щоб жителям області було легко зорієнтуватися, де можна законно придбати зимову красуню, була розроблена інтерактивна карта точок продажу по всій області: ternopillis.gov.ua. За посиланням також можна дізнатися номери телефонів гарячих ліній підприємств та відповідальних осіб за ялинкову кампанію-2017.

Ялинка є невід’ємним елементом екосистеми, тому її несанкціоноване вирубування переслідується законом. За інформацією обласного управління лісового та мисливського господарства штраф за купівлю ялинки «без бирки» складатиме від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів (85 до 170 грн), а для посадових осіб – від 7 до 12 неоподаткованих мінімумів (119 до 204 грн).

Підготувала Юлія Хім’як

 

У Тернополі скоро розпочнуть розбудову дитсадків

П'ятниця, 23 грудня 2016, 06:38

На сесії міської ради було прийняте рішення про розширення можливостей дитячих садочків. Начальник міського управління освіти і науки Ольга Похиляк повідомила, що значну суму коштів з міського бюджету заплановано виділити для створення нових дошкільних закладів, реставрацію існуючих та відкриття додаткових груп у різних районах Тернополя.

Також є ідеї для побудови дитсадків з неповним робочим днем, тобто таких, де діти проводитимуть лише якусь частину дня. Здебільшого це для тих, хто відвідує старшу групу. Відповідно до цього є Закон України «Про освіту» згідно з яким, батьки мають можливість залишати дитину до семи років у дитячих садочках. Часто у різних навчальний закладах такого типу, з великої кількості груп, на ще один додатковий рік залишається близько 20-30 учнів семирічного віку, що дає змогу створення такого запровадження.

У виділений бюджет враховано оновлення технічного забезпечення та електрообладнання дошкільних закладів. До того ж, в проект буде додано створення спеціальних груп чи дитячих садків для дітей з обмеженими можливостями, тобто профільного навчання.

Ольга Похиляк додала, що на виконання цієї ідеї виділено 144 мільйони гривень, які повинні бути реалізовані протягом трьох років. Міська рада покладає надії не лише на виділений бюджет, а й на кошти з банку Європейського розвитку для укріплення дахів та екстерʼєру будівель.


Олена Сабатюк

Антирейдерський закон - Вам буде це цікаво…

Четвер, 22 грудня 2016, 07:55

Продовжує змінюватися та удосконалюватися законодавство України у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. 02.11.2016 набрав чинності Закон України від 06.10 2016 № 1666-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності».

Законом були внесені зміни до низки нормативних актів, якими передбачається забезпечення захисту прав власності, економічних інтересів громадян та інвесторів, а також зменшення ризиків незаконного заволодіння майном.

Що змінив новий Закон?

1. За результатами вчинення реєстраційних дій за бажанням заявника видається витяг/виписка з відповідного Реєстру. Документ оформляється на аркушах паперу форматом А4 без використання спеціальних бланків, з проставленням підпису та печатки державного реєстратора.

2. Надано повноваження Міністерству юстиції України здійснювати моніторинг та контроль за роботою реєстраторів шляхом проведення «камеральних перевірок».

3. Строк подання звернення до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації збільшився з 30 до 60 календарних днів.

4. Встановлена заборона припинити керівника або заступника політичної партії, громадського об’єднання чи іншого громадського формування шляхом подання заяви до відповідних статутних органів.

5. Посилено захист отримання захищених носіїв особистих ключів для доступу до Єдиних та Державних реєстрів.

6. Впроваджено нотаріальне посвідчення підписів голови та секретаря, учасників зборів або уповноважених ними осіб на рішенні уповноваженого органу управління юридичною особою та установчому документі при реєстрації змін щодо юридичної особи у визначеному законом порядку.

7. Зменшено плату за внесення змін до установчих документів утричі, що зменшує зайві витрати.

8. Посилено кримінальну та адміністративну відповідальність усіх причетних до рейдерських захоплень:

- максимальне покарання – 10 років позбавлення волі;

- максимальне накладення штрафу за порушення законодавства про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань та порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень – до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

З метою захисту прав власності та бізнесу при Міністерстві юстиції України та його територіальних органах створені та функціонують Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, завдання яких – скасовувати незаконні реєстраційні дії.

За період роботи Комісією з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області розглянуто 11 скарг на рішення, дії чи бездіяльність державних реєстраторів. З них 8 скарг

згідно законодавства направлено на розгляд за належністю у Міністерство юстиції України, 1 скарга задоволена частково, 2 скаржникам відмовлено у задоволені скарги, у зв’язку з недотриманням вимог щодо оформлення скарги.

 

Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області

 

Сторінка 1075 з 1431

«ПочатокПопередня1071107210731074107510761077107810791080НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер