images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Пронятині відкрили першу групу для дошкільнят

Понеділок, 19 грудня 2016, 13:04

На базі школи №30, яка розташована у Пронятині, відкрито першу групу для дошкільнят. Приїхав привітати перших маленьких тернополян, які навчатимуться у цій групі, їх батьків і вихователів міський голова Сергій Надал.

«До міської ради зверталося чимало людей, які проживають у Пронятині, з проханням відкрити у групу, яку зможуть відвідувати дошкільнята. Враховуючи ці звернення, з міського бюджету було виділено кошти на ремонт приміщень, заміну вікон, закупівлю необхідного обладнання та відкриття групи, - розповідає очільник Тернополя. - Зараз ми обговорюємо можливість весною облаштувати дитячий майданчик і на перспективу на базі школи відкривати інші групи для дошкільнят».

Нагадаємо, що цього року у дитсадках Тернополя було додатково відкрито 12 груп.

 

19 грудня відбудеться урочисте відкриття головної ялинки Тернополя

Неділя, 18 грудня 2016, 19:56

У понеділок, 19 грудня о 16.30 год. на Театральному майдані Тернополя відбудеться Освячення Різдвяної шопки та урочисте засвічення вогнів головної Новорічної ялинки.

Священнослужителі усіх християнських конфесій урочисто освятять Різдвяну шопку. Після чого на тернополян очікує показ вертепного дійства та передача Вифлиємського вогню Миру від пластунів.

Офіційне засвічення вогнів Новорічної ялинки відбудеться цього ж дня о 17 год. Також на театральному майдані запрацює ярмаркове містечко та ковзанка під відкритим небом.

З 19 грудня буде відновлено навчання у освітніх закладах Тернополя

Субота, 17 грудня 2016, 14:32

На засіданні комісії з питань надзвичайних ситуацій Тернопільської міської ради було прийнято рішення відновити навчання у всіх освітніх закладах Тернополя з понеділка, 19 грудня. Попри це, комісія залишила право за керівниками навчальних закладів самостійно закривати окремі класи на карантин при відсутності 20% учнів.

За даними представника обласного центру Держсанепідемслужби, наразі ситуація захворюваності населення на грип та ГРВІ у Тернополі оцінюється як нестійка, але з ознаками стабілізації.

Представники відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення закликають тернополян пройти щеплення (вакцина є у наявності), а також дотримуватися санітарно-гігієнічних правил, зокрема, часто мити руки, а при появі перших симптомів грипу залишатися вдома, щоб не провокувати ускладення власної хвороби та не наражати інших людей на небезпеку.

 

З 1 січня 2017 року деякі неприбуткові організації будуть виключені з Реєстру неприбуткових установ та організацій якщо не приведуть у відповідність установчі документи

Четвер, 15 грудня 2016, 10:07

У зв’язку з прийняттям змін до Податкового кодексу України громадські організації до кінця поточного року повинні внести зміни до установчих документів. Це необхідно для того, щоб не сплачувати податки та лишитись у Реєстрі неприбуткових організацій.

Громадські організації мали фактично два роки для звернення до територіальних органів Мін`юсту, але не всі організації на цей час привели установчі документи у відповідність до вимог Податкового кодексу України.

Саме задля того, щоб уникнути незручностей для громадян, Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області вживає відповідних заходів, а саме:

- збільшено кількість годин прийому та видачі документів державними реєстраторами;

- проводяться публічні заходи та прес-конференції для представників громадських формувань з метою надання роз’яснень з нагальних питань;

- проводяться робочі зустрічі з представниками ЦНАПів та місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги з метою неухильного забезпечення прийому та видачі документів всіх громадських формувань;

- на офіційному веб-сайті Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області створено банер «До уваги неприбуткових організацій!», у якому розміщується вся необхідна інформація;

- розроблено методичні рекомендації з питань державної реєстрації внесення змін до установчих документів неприбуткових організацій та буклети «Приведення статутів громадських формувань у відповідність до вимог чинного законодавства».

Також у головному територіальному управлінні юстиції створено «гарячу телефонну лінії з питань державної реєстрації громадських формувань».

Закликаємо громадські організації негайно внести необхідні зміни до статутів!

Мін’юст для цього реалізував усе необхідне.

Тепер громадяни отримають вказані послуги якісно і прозоро.

Наразі здійснити внесення змін до статутів можливо в місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги та у Центрах надання адміністративних послуг Тернопільської області, також документи можна подати у Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області.

Усі адреси розміщені на офіційному веб-сайті Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області.



Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області

Шістсот мільйонів гривень – уже у бюджеті Тернополя

Середа, 14 грудня 2016, 14:12

Бюджет міста Тернополя впродовж 11 місяців цього року отримав 664,7 млн грн надходжень, що контролюються податковою інспекцією. Про це інформував начальник Тернопільської ОДПІ Петро Якимчук.

Більш як 377 млн грн поступило податку на доходи фізичних осіб, ще понад 94 млн грн до бюджету надійшло акцизного податку, 100,2 млн грн – єдиного податку та 72 млн грн – плати за землю.


Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Сторінка 1077 з 1431

«ПочатокПопередня1071107210731074107510761077107810791080НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер