images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільський гурт Mr. FreeMan потрапив у шоу «Х-фактор»

Понеділок, 26 вересня 2016, 07:54

Гурт Mr. FreeMan потрапив на музичне телешоу «Х-фактор». Суддівське журі було вражене тернопільськими рокерами. Команда музикантів, заснована у Файному місті 2011 року, виконує виключно власну музику. Проте в останній момент вирішили зіграти всесвітньо-відомий рок-хіт, який присвятили одній із суддів – Юлії Саніній, вокалістці гурту The Hardkiss. Як це було нам розповів засновник, ідейний наставник, вокаліст, а по сумісництву – автор пісень гурту Віталій Тимчук.

pMRe8Ky5ufM

Віталію, як ви потрапили на «Х-фактор»?

Нас запросили приїхати. На той момент ми вже брали участь в проекті «ХІТ-конвеєр» від М2. З 600 гуртів нашу пісню відібрали в топ-12. На День Незалежності ми виступили у прямому ефірі на телеканалі М2. На «Х-факторі» не хотіли проходити ніяких передкастингів, але нас повідомили, що ми одразу виступатимемо перед суддями, бо тієї інформації, що є про гурт Mr. FreeMan в Інтернеті їм достатньо.

Перед виходом на сцену чи було страшно?

Ми вийшли спокійно, з меланхолійними виразами на обличчях. Почали грати беземоційно. Я навіть помітив розчарування в очах глядачів: вийшли рокери, а заряду енергії нема. Але коли дійшло до приспіву, ми стали на коліна, чим підняли зал на ноги. Такою була стратегія нашого виступу.

Довго готували пісню для шоу?

За п’ять хвилин до виходу на сцену вирішили, що саме будемо грати. Більше того, за два тижні до поїздки в нас змінився склад гурту: до нас приєднався гітарист гурту «Мой друг John» Сергій Стецій, з яким ми мали тільки дві репетиції, а конкурсну пісню не грали взагалі. Що з того вийшло, скоро побачите на екранах.

Сьогодні більшість гуртів грають кавери, мовляв, з комерційної сторони це вигідніше. Як ви почали грати авторську музику і чому?

Я переїхав до Тернополя із невеликого містечка, що на Хмельниччині. З приїздом сюди я був впевнений, що буду займатися музикою. На форумі знайшов оголошення про те, що в кавер-гурт потрібен вокаліст. Вирішив спробувати. Мене так і не взяли, але я познайомився з музикантами, які згодом стали моєю командою. Саме барабанщик підбив мене на те, щоб я почав грати свою музику. На той час в мене вже було написано кілька композицій.

Звідки беруться ваші тексти?

Тексти – це реакція на життєві події. Пісня може прийти у будь-який момент: в маршрутці, на репетиції, вранці, коли прокинувся. Ось, наприклад, останню

пісню ми з гітаристом написали за півтори години, поки чекали на зйомки «Х-фактору».

Більшості талановитих людей не мають за плечима музичних шкіл, тому що їм тісно в рамках навчальних систем. А у вас є музична освіта?

Я вчився в музичній школі, але не закінчив її. На момент мого навчання вияв творчості був нікому не потрібен, оцінювалося лише сліпе слідування шаблону. Я ніколи не ходив на сольфеджіо чи на хор.

Успіх для вашого гурту – це…

Успіх для нас – це коли люди перестануть слухати низькоінтелектуальний шлак, який зараз переповнює нашу естраду, коли шестирічні діти перестануть співати «в неї по-під майкою вже видно два круга», оце, напевно, буде успіх для таких, як ми. З нашого суспільства методично випалюють любов до прекрасного. Я не хочу сказати, що ми супер-класні і музика в нас найкраща. Ні, але ми прагнемо до цього і ніколи не дозволимо собі нецензурної лексики чи вульгарщини в піснях.

А які амбіції стосовно шоу?

Амбіції найсміливіші.

Ну що ж, нам залишається побажати хлопцям успіху. Чекаємо від них нових виступів і тримаємо кулаки за їхню долю у проекті. Слідкувати за музичною діяльністю рокерів можна у всіх соцмережах за хештегом #mrfreemanband.


Спілкувалася Юлія Хім’як

 

У Тернополі триває капітальний ремонт ліфтів

Понеділок, 26 вересня 2016, 07:40

37 ліфтів до кінця цього року відремонтують у багатоповерхівках Тернополя, відповідно до затвердженого титульного списку капітальних ремонтів та висновків експертів. Цими днями ремонт ще триває на вул. Київська, 8(2 під’їзд), вул. Г.Тарнавського, 5(3,5), вул. Лепкого, 3(1), вул. В.Великого, 7(4) та вул. Вербицького, 5(2).

Ремонт уже завершено за адресами: вул. Пушкіна, 5(3,5), вул. Київська, 8(5), вул. 15 Квітня, 31(5), вул. Київська, 18(2,4), вул. Чубинського, 2(1,5), вул. Київська, 7(3), вул. Симоненка, 18(2), вул. Л.Українки, 10(2), вул. Монастирського, 42(2), вул. Д.Галицького, 1(2), вул. Підкови,1, бул. С.Бандери, 96 (4,8), вул. Л.Українки, 37(1,2), вул. Медова, 3 (3,6), вул. Корольова, 4(4), вул. Коновальця, 18(1), пр. Злуки, 39 (2,3), вул. Київська, 16(3), вул. Київська, 14(4), вул. Київська, 14(2), пр. Злуки, 41(1,2,3) та вул. 15 Квітня, 1(6).

Продавців зброї у Тернополі викрили працівники Служби безпеки України

Неділя, 25 вересня 2016, 18:34

Працівники служби безпеки України спільно з національною поліцією викрили двох тернополян, які здійснювали незаконну торгівлю вибуховими речовинами, зброєю та боєприпасами до неї. Заради легкої наживи зловмисники налагодили канал постачання нелегальної зброї, яку в подальшому намагались реалізовувати мешканцям обласного центру.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці здійснили оперативну закупку вогнепальної зброї, придбавши у одного із спільників пістолет системи «наган», набої до нього та глушник. Під час обшуків у гаражі та помешканнях «ділків», силовики вилучили дві гранати Ф-1, пістолет «Вальтер», два глушники, мисливську рушницю марки «Хеліс», а також набої калібру 9 мм та 7,62 мм.

За матеріалами СБУ Головним управлінням Національної поліції в Тернопільській області розслідується кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії, спрямовані на встановлення шляхів надходження зброї та боєприпасів до місцевих дилерів, а також осіб, причетних до потрапляння засобів ураження у відкритий обіг.

 

Тернопільське озеро готують до очищення

Субота, 24 вересня 2016, 07:56

На набережній Тернопільського озера розпочнеться підготовка до реалізації комплексної Програми розвитку тернопільського озера, що розрахована на два роки (2016-2017). Як раніше зазначалося, Програма включає три складових: екологічне очищення водойми, розвиток інфраструктури навколо озера і розвиток водних видів спорту. Над проблемою очистки Ставу активно працюють науковці ТНПУ ім. Гнатюка. Рятувати від фатальних наслідків забруднення перлину міста допоможуть фахівці із польського міста Ольштин, що у цій справі мають практичний досвід, адже території самого Ольштина розташовано понад десяток озер, якими займається місцевий університет.

– Для того, аби розпочати перший етап очищення Ставу, ми робимо очистку прибережної смуги, – повідомляє Леонід Бицюра - заступник голови міста. – По екологічній складовій це питання опрацювали з нашими експертами з педагогічного університету та з науковцями з польського міста Ольштин, які мають великий досвід в очищенні подібних озер.

Сподіваємо, що досвід сусідів разом зі старанням тернопільських науковців дозволять зберегти красу Тернопільського Ставу і його чисте плесо ще довго милуватиме око містянам і туристам.

ОДА затвердила зміни до цьогорічного бюджету

П'ятниця, 23 вересня 2016, 12:33

Чергове засідання обласної ради внесло певні корективи у майбутні плани. Сесію повинні були почати о 10.00, проте виникла значна затримка. Одним із прийнятих рішень було реорганізувати комунальну установу «Обласний центр профілактики і боротьби зі СНІДом» у «Тернопільський обласний наркологічний диспансер».

Директор департаменту фінансів Тернопільської обласної адміністрації Степан Скибиляк повідомив, що головним досягненням цього зібрання є внесення змін до обласного бюджету на цей рік. 634 тисячі гривень будуть у вільному залишку на 1 січня, які призначені для бюджетних установ, щоб забезпечити сплату Єдиного соціального внеску. Також із чотирьох джерел бюджету буде спрямовано 760 тисяч гривень на співфінансування дороги під кредитний ресурс.

Проблемним є питання фінансування профтехосвіти. Оскільки в обласному бюджеті не хватає коштів, щоб самостійно забезпечити цю галузь. Тому для вирішення цих труднощів зараз намагаються знайти альтернативний вихід. У міській раді пропонують вирішити це питання шляхом стабілізаційної дотації. Пильну увагу буде звернено і на керівників цих закладів, тому що є підозра, що проблема і серед працівників цієї галузі. Є спецфонд, з якого потрібно виділити кошти на заробітні платні, але поки це питання не порушували.

Серед прийнятих рішень було і утворення двох шкіл - зимових та літніх видів спорту, приміщення для яких буде виділено на вул.. Шептицького 26.

 

Сторінка 1096 з 1427

«ПочатокПопередня1091109210931094109510961097109810991100НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер