images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


За таксі доведеться платити більше

П'ятниця, 23 вересня 2016, 04:13

З 19 вересня тернополяни платять за проїзд у таксі згідно нових тарифів. Кілометр проїзду перевізники сьогодні оцінюють в межах 5.50-6.10 грн/км. Піднялася плата і за мінімальний проїзд. Таке рішення прийняли компанії таксі, які перебувають у приватній власності, тож впливу на зміни тарифів управління транспорту міста не має.

Якщо раніше за мінімальну поїздку у таксі тернополяни платили 18-20 гривень, то сьогодні – 22-25 (в залежності від класу автомобіля). Вартість простою вартує 90-95 коп/хв. Зазначимо також, що, як і раніше, на лічильнику таксі перед початком поїздки має відображатися сума у нуль гривень. Підвищення тарифів компанії пояснюють підняттям цін на пальне та зростанням вартості ремонту автомобіля і цін на комплектуючі.

Святослав – водій «Таксі-549» так коментує ситуацію:

«Проїзд подорожчав у зв’язку з підняттям цін на паливо в два рази, виріс податок на таксі. Запчастини таксистам доводиться купувати в доларах. Кількість клієнтів зменшилася, а в Тернополі, між іншим, найдешевше таксі: 22 гривні – економ клас, 25 – еліт. В Хмельницькому, наприклад, коли пасажир сідає в авто, на лічильнику вже є сума у 29 гривень. Кожен наступний кілометр проїзду вартує три гривні».

За словами таксиста, станом на сьогодні в місті працює 28 компаній таксі, 3500 машин офіційно зареєстровані. Зважаючи на таку велику кількість знайти клієнта для водія таксі непросто. Це негативно відображається на місячному доході таксистів. Тернополяни до зростання вартості проїзду у таксі ставляться неоднозначно.

 

Жителі мікрорайону «Сонячний» чекають на грандіозне дійство

Четвер, 22 вересня 2016, 05:35

25 вересня 2016 р. о 16.00 год. на спортивному майданчику ТЗОШ №11, відбудеться «СВЯТО ДВОРУ» для мешканців мікрорайону «Сонячний», яке проводить «Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення» за підтримки ОСББ «Чалдаєва 13», «Чалдаєва 17» та депутата ТМР Лупака С. М.

На гостей свята чекають розваги на будь-який смак:

* турнір з футболу для дітей 2004-2005 р. н.

(реєстрація о 14.45, початок турніру о 15.00 год.);

* урочисте відкриття (о 16.00 год.);

* ярмарок смаколиків;

* виставка виробів народних умільців;

* творчий майстер клас для всіх учасників;

* майстер-клас з фітнесу для дітей та дорослих від спортивно-танцювального центру «Fitness house»;

* майстер-клас з фітнесу «Kangoo Jumps» для дорослих;

* майстер-клас з черлідингу для діток від спортивного клубу «WellFitness»;

* естафети для дітей 6-10 років;

* перегони на штовханцях (самокати, 3-х колісні велосипеди, «машинки») для дітей віком 3-5 років;

* розваги для дітей від Центру свята «Коровай»;

* спортивна гра «Хрестики-нулики» для дорослих;

* сімейна гра «Спритні кидунці»;

* руханка для мешканців віком від 50 років;

* турнір з дартсу для жителів віком від 50 років.

 

Учасники та переможці свята будуть нагороджені від партнерів заходу: ТМ «Ласунка», ТМ «Микулинецькі напої», ПП «Колумбус», магазинів «Спортландія» та «Ceresit».

Чекаємо усіх бажаючих, беріть з собою хороший настрій та зручний одяг!!!

25 вересня на Тернопільщині пройде мистецько-аграрний фестиваль «Козафест»

Середа, 21 вересня 2016, 08:14

У неділю, 25 вересня на Тернопільщині анонсовано проведення першого фольклорно-мистецького фестивалю «Козафест». Відбудеться він у населеному пункті із не менш тематичною назвою - смт. Козова.

«Розпочнеться дійство урочистою ходою «КозаФесту» - «Парадом кіз». Спеціально для цього параду фермери та люди з навколишніх сіл привезуть кіз, яких вирощують на власних господарствах, - розповідає співорганізатор фестивалю, підприємець Володимир Ярема. - На відвідувачів чекатиме цікава розважальна частина. Наприклад, зараз проводиться конкурс «Селфі з козою», фото з якого будуть роздруковані та оформлені у тематичну виставку. На гостей чекають лекції про козівництво від досвідчених козоводів, будуть проводитися майстер-класи народних ремесел, безкоштовні частування козацьким кулішем та юшкою. Для дітей заплановані фольклорні ігри, символом яких є коза, квест «Коза і Козова», оголошено конкурс із прикрашання кіз «KOZA fashion day»».

Вартими вашої уваги будуть виступи фольклорно-мистецьких колективів, а також гуртів «Кавалєрка», «Ну-Фест», «Руснаки», «Фа-мажор» та «Медовий полин». Завершиться «Козафест» українськими гопацульками.

До речі, з символом фестивалю - козою - на Тернопільщині пов’язано декілька населених пунктів. Це Козова, Козлів, Козина, дві Козівки та ще є одна Баранівка. Та й в Україні і за кордоном є чимало населених пунктів, у назвах яких присутнє слово «коза». Тому в організаторів виникла ідея підписати із ними своєрідну «Асоціацію осідків кози». Вони кажуть, якщо із-за кордону ніхто не відгукнеться, то у межах Тернопільщини й так зможуть створити власну асоціацію.

 

Програма фольклорного аграрно-мистецького фестивалю «КозаФест»

смт. Козова, 25.09.2016р.

Заїзд учасників фестивалю 11.00-12.00

Сільськогосподарський Ярмарок 12.00-16.00. Площа перед універмагом

Відкриття фестивалю 13.00 (священики, влада, гості, меценати, підписання «Асоціації осідків кози»). Сцена фестивалю

«Парад кіз» 13.30 (кози, господарі, гості). Центральна площа міста

Дитяча програма 14.00-17.00. Зона дитячих забав

* 14.00-16.00 Перформанс «Ой, кізонько моя…», розмальовка облич

* 14.00-17.00 Майстер-класи для дітей

* 14.30-15.00 Конкурс прикрашання кіз «KOZA fashion day». Галявина перед храмом св. Петра і Павла

* 16.00-17.00 Квест «Коза і Козова»

* 17.00-18.00. Козячі ігри та забави Галявина перед храмом св. Петра і Павла

* 15.00-16.00 Майстер-клас українського танцю

Обласні змагання з перетягування линви 14.00-15.00. Площа біля школи мистецтв

Спецпогашення ювілейного конверту печаткою фестивалю. Філателістична виставка «Коза та Козова». Козівський РБК.

Господарські посиденьки 14.00-19.00. Пригощання козацьким кулішем та юшкою Площа перед РДА.

Майстер-класи та освітньо-розважальні заходи 13.00-17.00

* 13.00-17.00 на території фесту будуть проводитись майстер-класи народних ремесел та промислів. Намети майстрів перед РБК.

 

На Бережанщині відбудеться перший медовий фестиваль-ярмарок «Жу-Жу-Жуків»

Середа, 21 вересня 2016, 06:08

2 жовтня ГО «Жуківська» та Жуківська державна  музична школа проведуть перший фестиваль-ярмарок меду та інших продуктів бджолярства  «Жу-Жу-Жуків» в с. Жуків Бережанського району.

У рамках фестивалю відбудеться відкритий дитячо-юнацький конкурс творчості «Мистецький вулик». Конкурсанти покажуть свої таланти у трьох номінаціях:

- “Bокальне мистецтво” (солісти);

- “Хореографічне мистецтво”(ансамблі),

- “Мистецтво слова”(читці).


Також у програмі фестивалю :

  • ярмарок медy та інших продуктів бджолярства;
  • тyрнір з волейболy, «Богатирські забави»;
  • змагання з вправності водіння мотоблоку;
  • майстер-класи народних умільців з відливання свічок з натурального воску, плетіння з соломи, квілінг, виготовлення старосвітських бандур, виготовлення писанок ;
  • виступи вуличних музикантів;
  • гала-концерт переможців конкурсу «Мистецький вулик»

Родзинка фестивалю  -  концерт художнього народного колективу дитячого ансамблю пісні і танцю “Світанок” (м. Київ) та хореографічної  стyдії «Оксамит» (м. Рівне).

Мета  фестивалю -  дати поштовх для відродження пасічництва на Бережанщині  як одного з традиційних українських промислів. А також об’єднати народних майстрів краю в один «вулик» і їхнім прикладом  мотивувати молодь розвивати свої творчі здібності.

Детальна інформація про фестиваль на сайті:
http://zhukivfest.ho.ua/

Ми в соціальних мережах:
https://www.facebook.com/zhukivfest/

https://vk.com/zhukivfest

14429423_1229523433775274_1526516512_n

800 тисяч євро планують виділити для розвитку бізнесу на Тернопільщині

Середа, 21 вересня 2016, 06:02

20 вересня у Тернополі відбувалась презентація інвестиційного проекту, у якій прийняли учать представники Польського агентства розвитку підприємства та Міністерства економічного розвитку Польщі. Зустріч відбувалася у міській раді.

Головною ідеєю такої події стало підвищення конкурентоспроможності та фінансування місцевості. Бюджет проекту складає 800 тисяч євро, які необхідно реалізувати протягом двох років. Дарюш Войташек представник Польського агентства розвитку підприємства розповів, що установа, яку він представляє має чимало можливостей, які можуть використовувати на території України. Хоча, тут є фінансові та юридичні перешкоди, на прикладі польських підприємців можна буде пояснити та вивчити закономірності системи. Хоча, в Польщі кредитування здійснюється теж з певними труднощами, підприємства можуть фінансуватися з фонду позик та гарантій. Значним досягненням закордонних партнерів є те, що 70% їх підприємств існують на основі власного забезпечення.

Братимуть приклад також із інших європейських країн та установ. Наприклад, Європейський економічний простір, Фінансовий механізм тощо. Це дасть більше можливостей для успішного вирішення проблеми та збільшити шанси до швидшого та самостійного фінансування.

Начальник управління стратегічного розвитку Юрій Дейнека повідомив, що Тернопіль є одним із пʼяти найкращих міст для проживання. Проте є і негативні чинники, які впливають на розвиток міста. Зокрема, рівень кваліфікайних робітників та складна система податків. Тому зараз у міста є чудова нагода для того, щоб середній та малий бізнес розвивався успішно.

До цього проекту залучені ще такі міста України як: Вінниця, Київ, Львів, Житомир, Черкаси, Чернігів.

 

Сторінка 1097 з 1427

«ПочатокПопередня1091109210931094109510961097109810991100НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер