images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Продавців зброї у Тернополі викрили працівники Служби безпеки України

Неділя, 25 вересня 2016, 18:34

Працівники служби безпеки України спільно з національною поліцією викрили двох тернополян, які здійснювали незаконну торгівлю вибуховими речовинами, зброєю та боєприпасами до неї. Заради легкої наживи зловмисники налагодили канал постачання нелегальної зброї, яку в подальшому намагались реалізовувати мешканцям обласного центру.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці здійснили оперативну закупку вогнепальної зброї, придбавши у одного із спільників пістолет системи «наган», набої до нього та глушник. Під час обшуків у гаражі та помешканнях «ділків», силовики вилучили дві гранати Ф-1, пістолет «Вальтер», два глушники, мисливську рушницю марки «Хеліс», а також набої калібру 9 мм та 7,62 мм.

За матеріалами СБУ Головним управлінням Національної поліції в Тернопільській області розслідується кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії, спрямовані на встановлення шляхів надходження зброї та боєприпасів до місцевих дилерів, а також осіб, причетних до потрапляння засобів ураження у відкритий обіг.

 

Тернопільське озеро готують до очищення

Субота, 24 вересня 2016, 07:56

На набережній Тернопільського озера розпочнеться підготовка до реалізації комплексної Програми розвитку тернопільського озера, що розрахована на два роки (2016-2017). Як раніше зазначалося, Програма включає три складових: екологічне очищення водойми, розвиток інфраструктури навколо озера і розвиток водних видів спорту. Над проблемою очистки Ставу активно працюють науковці ТНПУ ім. Гнатюка. Рятувати від фатальних наслідків забруднення перлину міста допоможуть фахівці із польського міста Ольштин, що у цій справі мають практичний досвід, адже території самого Ольштина розташовано понад десяток озер, якими займається місцевий університет.

– Для того, аби розпочати перший етап очищення Ставу, ми робимо очистку прибережної смуги, – повідомляє Леонід Бицюра - заступник голови міста. – По екологічній складовій це питання опрацювали з нашими експертами з педагогічного університету та з науковцями з польського міста Ольштин, які мають великий досвід в очищенні подібних озер.

Сподіваємо, що досвід сусідів разом зі старанням тернопільських науковців дозволять зберегти красу Тернопільського Ставу і його чисте плесо ще довго милуватиме око містянам і туристам.

ОДА затвердила зміни до цьогорічного бюджету

П'ятниця, 23 вересня 2016, 12:33

Чергове засідання обласної ради внесло певні корективи у майбутні плани. Сесію повинні були почати о 10.00, проте виникла значна затримка. Одним із прийнятих рішень було реорганізувати комунальну установу «Обласний центр профілактики і боротьби зі СНІДом» у «Тернопільський обласний наркологічний диспансер».

Директор департаменту фінансів Тернопільської обласної адміністрації Степан Скибиляк повідомив, що головним досягненням цього зібрання є внесення змін до обласного бюджету на цей рік. 634 тисячі гривень будуть у вільному залишку на 1 січня, які призначені для бюджетних установ, щоб забезпечити сплату Єдиного соціального внеску. Також із чотирьох джерел бюджету буде спрямовано 760 тисяч гривень на співфінансування дороги під кредитний ресурс.

Проблемним є питання фінансування профтехосвіти. Оскільки в обласному бюджеті не хватає коштів, щоб самостійно забезпечити цю галузь. Тому для вирішення цих труднощів зараз намагаються знайти альтернативний вихід. У міській раді пропонують вирішити це питання шляхом стабілізаційної дотації. Пильну увагу буде звернено і на керівників цих закладів, тому що є підозра, що проблема і серед працівників цієї галузі. Є спецфонд, з якого потрібно виділити кошти на заробітні платні, але поки це питання не порушували.

Серед прийнятих рішень було і утворення двох шкіл - зимових та літніх видів спорту, приміщення для яких буде виділено на вул.. Шептицького 26.

 

За таксі доведеться платити більше

П'ятниця, 23 вересня 2016, 04:13

З 19 вересня тернополяни платять за проїзд у таксі згідно нових тарифів. Кілометр проїзду перевізники сьогодні оцінюють в межах 5.50-6.10 грн/км. Піднялася плата і за мінімальний проїзд. Таке рішення прийняли компанії таксі, які перебувають у приватній власності, тож впливу на зміни тарифів управління транспорту міста не має.

Якщо раніше за мінімальну поїздку у таксі тернополяни платили 18-20 гривень, то сьогодні – 22-25 (в залежності від класу автомобіля). Вартість простою вартує 90-95 коп/хв. Зазначимо також, що, як і раніше, на лічильнику таксі перед початком поїздки має відображатися сума у нуль гривень. Підвищення тарифів компанії пояснюють підняттям цін на пальне та зростанням вартості ремонту автомобіля і цін на комплектуючі.

Святослав – водій «Таксі-549» так коментує ситуацію:

«Проїзд подорожчав у зв’язку з підняттям цін на паливо в два рази, виріс податок на таксі. Запчастини таксистам доводиться купувати в доларах. Кількість клієнтів зменшилася, а в Тернополі, між іншим, найдешевше таксі: 22 гривні – економ клас, 25 – еліт. В Хмельницькому, наприклад, коли пасажир сідає в авто, на лічильнику вже є сума у 29 гривень. Кожен наступний кілометр проїзду вартує три гривні».

За словами таксиста, станом на сьогодні в місті працює 28 компаній таксі, 3500 машин офіційно зареєстровані. Зважаючи на таку велику кількість знайти клієнта для водія таксі непросто. Це негативно відображається на місячному доході таксистів. Тернополяни до зростання вартості проїзду у таксі ставляться неоднозначно.

Жителі мікрорайону «Сонячний» чекають на грандіозне дійство

Четвер, 22 вересня 2016, 05:35

25 вересня 2016 р. о 16.00 год. на спортивному майданчику ТЗОШ №11, відбудеться «СВЯТО ДВОРУ» для мешканців мікрорайону «Сонячний», яке проводить «Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення» за підтримки ОСББ «Чалдаєва 13», «Чалдаєва 17» та депутата ТМР Лупака С. М.

На гостей свята чекають розваги на будь-який смак:

* турнір з футболу для дітей 2004-2005 р. н.

(реєстрація о 14.45, початок турніру о 15.00 год.);

* урочисте відкриття (о 16.00 год.);

* ярмарок смаколиків;

* виставка виробів народних умільців;

* творчий майстер клас для всіх учасників;

* майстер-клас з фітнесу для дітей та дорослих від спортивно-танцювального центру «Fitness house»;

* майстер-клас з фітнесу «Kangoo Jumps» для дорослих;

* майстер-клас з черлідингу для діток від спортивного клубу «WellFitness»;

* естафети для дітей 6-10 років;

* перегони на штовханцях (самокати, 3-х колісні велосипеди, «машинки») для дітей віком 3-5 років;

* розваги для дітей від Центру свята «Коровай»;

* спортивна гра «Хрестики-нулики» для дорослих;

* сімейна гра «Спритні кидунці»;

* руханка для мешканців віком від 50 років;

* турнір з дартсу для жителів віком від 50 років.

 

Учасники та переможці свята будуть нагороджені від партнерів заходу: ТМ «Ласунка», ТМ «Микулинецькі напої», ПП «Колумбус», магазинів «Спортландія» та «Ceresit».

Чекаємо усіх бажаючих, беріть з собою хороший настрій та зручний одяг!!!

 

Сторінка 1108 з 1439

«ПочатокПопередня1101110211031104110511061107110811091110НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер