images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі відбудеться заїзд "Депутати на Велосипедах"

Вівторок, 20 вересня 2016, 06:58

Європейський Тиждень Мобільності – свято раціонального розвитку транспорту. Щороку з 16 по 22 вересня його святкують щоб показати, що використання приватних автомобілів потрібно зменшувати, а використання громадського транспорту і велосипедів – збільшувати. 22 вересня у Тернополі відбудеться заїзд "Депутати на Велосипедах". 

Міста, які потрепали від надмірної кількості автомобілів кілька десятиліть тому, зробили свої висновки та почали реформувати транспортні системи:
- зменшувати використання приватних автомобілів
- збільшувати поїздки громадським транспортом
- розвивати альтернативні види транспорту (велосипеди, ролики, піша хода)

Тепер у цих містах – привабливі пішохідні вулиці, мистецькі площі, якісний та зручний громадський транспорт та безліч велосипедистів.

Потреба у приватних автомобілях зменшується, і місто перетворюється на місто для людей, а не для машин.

Заїзд "Депутати на Велосипедах" відбудеться 22 вересня  о 9:00 біля входу у ТМР.

Вбудоване зображення 1

 

На Тернопільщині ремонтують дороги державного значення та місцеві автошляхи

Понеділок, 19 вересня 2016, 05:53

Стан підготовки підприємств енергетики, транспорту, дорожньої інфраструктури та зв’язку до роботи в осінньо-зимовий період, обговорили під час засідання колегії управління розвитку інфраструктури, транспорту та енергозбереження.

«Для доріг Тернопільщини 2016 рік став роком їхнього відновлення. Чи не в перше за останнє десятиліття, окрім доріг державного значення, ремонтуються і місцеві автошляхи. При виборі об’єктів для ремонту, проводилась планова оцінка стану доріг спеціалістами Служби автомобільних доріг  в Тернопільській області. Проте в першу чергу, зважали на потреби населення, спілкувались з представниками районів, місцевих громад», — інформує начальник відділу інфраструктури Тернопільської ОДА Микола Павловський. — Загалом від початку року виконано робіт на загальну суму 178,6 млн гривень, в тому числі спрямовано кошти на виконання робіт із  поточного середнього ремонту автомобільних доріг на суму понад 78 млн гривень».

У даному заході, що відбувся під головуванням начальника управління Василя Ясіновського, взяли участь керівники структурних підрозділів управління та райдержадміністрацій, які координують питання інфраструктури, енергетики, енергозбереження транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку.

проведену роботу з питання розміщення зовнішньої реклами на автомобільних дорогах загального користування.

Дорожні роботи тривають і надалі, зазначає Микола Павловський. Щоденно шляховики працюють на 10-15 дорогах як місцевого так і державного значення. Ліквідовують ямковість, колійність та інші деформації дорожнього покриття. Проводять земляні роботи, планування узбіч, відновлюють дорожні знаки та розмітку. Працює два асфальтобетонні заводи, які забезпечують випуск від 400 до 800 тонн асфальтобетону.

Із зони АТО повернулися правоохоронці

Неділя, 18 вересня 2016, 19:19

Тридцять бійців зведеного загону правоохоронців повернулися з двомісячного відрядження. Працівники внутрішніх справ Тернопільщини виконували бойові завдання в зоні проведення антитерористичної операції. Вперше з часу несення служби на сході в складі загону на територію неоголошеної війни на Донбас добровольцями їздили і двоє жінок-психологів.

- Приїхали наші друзі, наші товариші з чергової ротації, і хочу зауважити, що це була остання поїздка. Ми раді, що наші хлопці повернулися живі-здорові, – каже заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Степан Яцух.

Два місяці наші бійці виконували завдання на Донеччині. Додому вони повернулися у повному складі. За словами Володимира Дячука, старшого інспектора-чергового ГУНП в Тернопільській області, впродовж шістдесяти днів особовий склад забезпечував громадський порядок в місті Лиман, охороняв важливі об’єкти, ніс службу на блокпостах.

- Всі хлопці добросовісно виконали, поставлені перед ними завдання, гідно перенесли всі тяжкості служби і всі повернулися додому. Я переконаний, що свої обов’язки ми виконали на відмінно.

У святковий день чоловіків і жінок зустрічали рідні та друзі, але найбільше чекали та дарували найщиріші обійми найдорожчим людям – діти.

За віддану та бездоганну службу наших бійців відзначили грамотами. Їх передали до Тернополя керівники підрозділів зі сходу, в підпорядкуванні яких два місяці перебували правоохоронці нашого краю.

 

Новітній безпілотний літальний апарат придбали для роботи Тернопільські поліцейські

Субота, 17 вересня 2016, 10:17

Сучасний дрон презентували та передали поліцейським Тернопілля представники фірми-виробника. Вже незабаром працівники ГУНП в Тернопільській області безкоштовно пройдуть інтенсивний курс навчання для використання безпілотного літального апарата у службових цілях.

Придбаний правоохоронцями квадрокоптер, обладнанали по останньому слову техніки. Його високоточна система навігації та потужна камера дозволять поліцейським створювати якісні карти місцевості необхідні для проведення слідчо-оперативних дій та набагато швидше встановлювати обставини ДТП.

Безпілотник може автономно працювати майже тридцять хвилин і летіти зі швидкістю автомобіля, що значно полегшить поліцейським моніторинг ситуації на дорогах і забезпечення масових заходів. Якісні фотографії та відео з висоти у кількасот метрів та можливість автоматичного стеження за рухомим об’єктом спростять завдання пошуку втікачів та документації слідів злочинів.

Начальник ГУНП у Тернопільській області Олександр Богомол сподівається, що новітня машина добре послугує поліцейським області. Адже безпілотні літальні апарати вже кілька років успішно використовуються правоохоронцями, військовими та надзвичайниками багатьох європейських країн, зокрема Великобританії, Франції та Німеччини.

Один з майбутніх пілотів літального апарата розповів, що дрон досить простий у керуванні та обладнаний сучасними системами для уникнення зіткнення та повернення на базу у випадку втрати зв’язку. Конструкція квадрокоптера дуже надійна.

У Тернополі відбулись «Малі олімпійські ігри»

П'ятниця, 16 вересня 2016, 09:09

Вже дванадцятий рік поспіль Тернопільська загальноосвітня школа № 24 проводить «Малі Олімпійські ігри». Цьогоріч вони відбулись 14 вересня на шкільному спортивному майданчику. Дирекція школи запросила долучитися до організації спортивного свята Тернопільське обласне відділення НОК України, Федерацію легкої атлетики Тернопільської області та Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення, а також серед присутніх були майстри спорту з легкої атлетики Іван Панасюк, Сергій Крук та відомі лекгоатлети області.

Працівники центру провели легкоатлетичні змагання серед 11 команд з учнів 5-их та 6-их класів. 10 учасників з кожного класу змагались у метанні списа , багатоскоках, «хрестиках», «драбинках», у естафетах із стійками та бар’єрами. Усі учасники справились із випробуваннями на «відмінно», проявивши злагодженість та взаємопідтримку. Переможців та призерів нагородили на урочистій лінійці грамотами та відзнаками Національного олімпійського комітету України

«Дуже приємно, що нас запрошують взяти участь у таких спортивних заходах, під час яких діти можуть розкрити свій потенціал, проявити спортивний азарт та командний дух – ділиться враженнями Галина Федорович, директор центру, - Залучаючи підростаюче покоління до всесвітнього Олімпійського руху, ми готуємо не тільки майбутніх олімпійських чемпіонів, а й успішних людей, що вміють досягати поставленої мети.» http://tmcfzn.blogspot.com/

 

Сторінка 1110 з 1439

«ПочатокПопередня1101110211031104110511061107110811091110НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер