images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Права громадських об'єднань

Середа, 13 червня 2018, 06:48

Відповідно до частини 1 статті 1 Закону України «Про громадські об’єднання» (далі - Закон) громадське об'єднання - це добровільне об'єднання фізичних осіб та/або юридичних осіб приватного права для здійснення та захисту прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних, екологічних, та інших інтересів.

Частини 1 статті 21 Закону для здійснення своєї мети (цілей) громадське об'єднання має право:

1) вільно поширювати інформацію про свою діяльність, пропагувати свою мету (цілі);

2) звертатися у порядку, визначеному законом, до органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб з пропозиціями (зауваженнями), заявами (клопотаннями), скаргами;

3) одержувати у порядку, визначеному законом, публічну інформацію, що знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації;

4) брати участь у порядку, визначеному законодавством, у розробленні проектів нормативно-правових актів, що видаються органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування і стосуються сфери діяльності громадського об'єднання та важливих питань державного і суспільного життя;

5) проводити мирні зібрання;

6) здійснювати інші права, не заборонені законом.

Частина 2 статті 21 Закону говорить про те, що громадське об'єднання зі статусом юридичної особи має право:

1) бути учасником цивільно-правових відносин, набувати майнові і немайнові права відповідно до законодавства;

2) здійснювати відповідно до закону підприємницьку діяльність безпосередньо, якщо це передбачено статутом громадського об'єднання, або через створені в порядку, передбаченому законом, юридичні особи (товариства, підприємства), якщо така діяльність відповідає меті (цілям) громадського об'єднання та сприяє її досягненню. Відомості про здійснення підприємницької діяльності громадським об'єднанням включаються до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань;

3) засновувати з метою досягнення своєї статутної мети (цілей) засоби масової інформації;

4) брати участь у здійсненні державної регуляторної політики відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»;

5) брати участь у порядку, визначеному законодавством, у роботі консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів, що утворюються органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування для проведення консультацій з громадськими об'єднаннями та підготовки рекомендацій з питань, що стосуються сфери їхньої діяльності.

Громадське об'єднання зі статусом юридичної особи, створена ним юридична особа (товариство, підприємство) може бути виконавцем державного замовлення відповідно до закону (частина 3 статті 21 Закону).





Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області

 

Дорожники оновили розмітку на понад 200 кілометрах шляхів області (фото)

Вівторок, 12 червня 2018, 06:58

На замовлення Служби автомобільних доріг у Тернопільській області на автошляхах краю наносять розмітку, пішохідні переходи, «стріли» і острівки безпеки.

Нині оновлено розмітку на 208 км автошляхів краю. Зокрема, нанесено на протяжності траси Н-18 Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль, М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’яна (від Тернополя до кордону з Прикарпаттям), Р-39 Броди-Тернопіль. Підрядна організація приступила до робіт у напрямку м. Чортків. Задля безпеки пішоходів також оновлено більше 30 «зебр» і 40 «стріл».

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області звертається до всіх користувачів доріг з проханням бути обачними і обережними та зважати на тимчасові знаки обмеження швидкості в місцях проведення дорожніх робіт.

Джерело: http://new.te.ukravtodor.gov.ua/press/news/rozmitku_na_ponad_200_km_dorih_ternopilshchyny_onovyly.html

На святкування 15-річчя Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна запрошують цієї суботи (програма)

Вівторок, 12 червня 2018, 06:58

Уже цієї суботи, 16 червня, в Українському домі «Перемога» у Тернополі відбудуться святкування з нагоди 15-річчя Програми Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. Святкування відбудуться у всіх регіонах трьох країн. Мета – дізнатися більше про польсько-білорусько-українське транскордонне співробітництво, а також познайомитися з культурою прикордоння.

 

У рамках святкування 15-річчя співпраці організатори запрошують взяти участь у майстер-класах, які проводитимуть учасники медіа-проекту «Medialab», що був реалізований в Тернополі в 2007-2013 рр., та відвідати концерт.

 

Програма святкування

 

15.00 – Презентація можливостей Програми, майстер-класи з медіа-арту для підлітків.

 

У програмі:

- Онлайн-анімація

- Мультиплікація

- Основи відеозйомки

- Запис аудіоказок

- Основи фотографії

- Дизайн та оформлення книг

- Презентація проекту «Програмне забезпечення для Android»

- Презентація студії «Майстерня казки»

- Презентація англомовного театрального гуртка
English Drama Club

- Медіа-проект в інтернеті: з чого почати, як рекламувати?


Запис на майстер-класи за тел. 096-467-03-52

 

18.00 – Концерт гуртів ICE CREAM ladies band, Ті, що падають вгору, LOS COLORADOS

 

Вхід на захід – безкоштовний.

 

Більше інформації на сайті програми www.pbu2020.eu.

Захід співфінаyсується за рахунок коштів ЄС.

 

Довідково,

Програма протягом 15 років підтримує процеси розвитку на прикордонних територіях Польщі, Білорусі та України шляхом фінансування різноманітних проектів. Фінансується вона ЄС у рамках Європейського Інструменту Сусідства (ЄІС) і є найбільшою з програм ЄІС ТКС на сухопутних кордонах ЄС.

 

У програмному періоді 2004-2006 було підтримано 167 проектів, сума співфінансування ЄС склала 45.8 млн. євро.

 

У рамках Програми 2007-2013, завдяки фінансуванню ЄС у розмірі понад 170 млн. євро, було реалізовано 117 проектів у сфері соціальної інфраструктури, охорони здоров'я, освіти, туризму, збереження культурної спадщини, безпеки та інфраструктури пунктів перетину кордону.

 

165 млн. євро буде виділено у Програмному періоді 2014-2020 на проекти, спрямовані на захист і промоцію культурної та природної спадщини, покращення транспортної інфраструктури регіонів, вдосконалення роботи пунктів перетину кордону, а також розвиток охорони здоров'я та безпеки.

 

Усі проекти, що фінансуються в рамках Програми Польща-Білорусь-Україна, є некомерційними. Бенефіціарами проектів можуть бути органи влади, бюджетні установи, громадські організації та ін.

 

У Тернополі з’являться нові зелені зони та парки

Понеділок, 11 червня 2018, 10:11

Днями на черговому засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради було затверджено проектну документацію «Схема озеленення міста», виконану Українським державним науково-дослідним інститутом проектування міст «ДІПРОМІСТО» імені Ю.М. Білоконя» з метою формування комплексного озеленення територій міста в єдину систему, яка є важливим елементом планувальної структури Тернополя.

«Проектом пропонується створення на території міста 11 нових територій зелених насаджень загального користування на площі близько 59 га., - коментує міський голова Сергій Надал. – «Схема озеленення міста» пройшла необхідне узгодження, прийнята та розпочинає виконуватися. Відповідно до проектної документації, у Тернополі першочергового буде проведено інвентаризацію існуючих зелених насаджень усіх категорій в межах населеного пункту та висадження нових дерев, кущів, газонів та квітників. Загальна площа зелених насаджень становитиме 40 % від усієї території міста Тернополя».

Відповідно до «Схеми озеленення міста», нові сквери з’являться на: вул. Текстильній, вул. Спортивній, на просп. Злуки, нові зелені зони будуть облаштовані також на вул. Коновальця, вул. Стадникової, біля пам’ятного знаку Ярослава Стецька, на вул. Юності, вул. С.Будного, а у Пронятині та на перетині вулиць Київська та Тарнавського з’являться нові парки.

Увага! Нові рахунки - з 2 липня 2018 року

Понеділок, 11 червня 2018, 10:04

У Тернопільській ОДПІ інформують, що з 2 липня 2018 року змінюються рахунки для зарахування податків та зборів до державного та місцевого бюджетів! Звертаємо увагу на нове  МФО 899998.

З новими рахунками можна ознайомитись на веб-порталі Державної казначейської служби України на сторінці ГУДКСУ у Тернопільській області, у рубриці «Реквізити рахунків» (http://www.treasury.gov.ua/reg/control/ter/uk/publish/category/340734) та субсайт Територіальних органів ДФС у Тернопільській області (http://tr.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/). Телефон для довідок: 43-46-28.


 

Сторінка 911 з 1441

«ПочатокПопередня911912913914915916917918919920НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер