images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


"Екіпаж здоровий і щасливий": SpaceX опублікувала перші фото цивільного екіпажу в космосі

П'ятниця, 17 вересня 2021, 13:35

 
ФОТО: INSPIRATION4

Екіпаж першої цивільної місії у космосі Inspiration4 провів першу добу над Землею - SpaceX повідомила, що самопочуття місії на орбіті хороше.

Про це повідомила SpaceX у Twitter.

"Екіпаж здоровий, щасливий і комфортно відпочиває. Перед тим, як екіпаж пішов спати, він облетів Землю 5,5 рази, завершив свій перший раунд наукових досліджень і пообідав", - пише SpaceX.

 

"Після того, як екіпаж сьогодні прокинеться, вони проведуть додаткові дослідження", - додали в компанії.

Пізніше у Twitter-акаунті місії Inspiration4 повідомили, що екіпаж провів "неймовірний перший день у космосі".

 

 
ФОТО: INSPIRATION4

Нагадаємо:

Четверо цивільних відправилися в космос з місією Inspiration4 - першого цивільного космічного польоту SpaceX.

Економічна правда

 

Найбільше бажають отримати вакцину від COVID-19 у Львові та Вінниці, а столиця пасе задніх

П'ятниця, 17 вересня 2021, 13:32

В усій Україні найбільше бажають вакцинуватися проти коронавірусу у Львові та Вінниці, а проти у Сєвєродонецьку, Маріуполі, Одесі.

Джерело: результати опитування міжнародного республіканського інституту спільно з соцгрупою "Рейтинг"

Деталі: Найбільше українці бажають вакцинуватися у Львові, Вінниці, Сумах, Ужгороді, Івано-Франківську.

При цьому 7% опитаних у Сумах та Львові уже вакцинувалися. У Тернополі, Полтаві, Чернівцях та Миколаєві вакцинувалися 6% опитаних.

Не готові вакцинуватися у Маріуполі, Дніпрі, Запоріжжі, Сєвєродонецьку, Миколаєві.

Водночас, здебільшого українці не готові вакцинуватися проти коронавірусу.

Крім того, респонденти у декількох містах вважають, що пандемія коронавірусу не така загрозлива для них особисто. Зокрема, в Ужгороді, Дніпрі, Херсоні та Луцьку.

Найбільш загрозливою ситуацію з COVID-19 вважають у Полтаві, Кропивницькому та Івано-Франківську.

 
 

Опитування провів Міжнародний республіканський інститут спільно із соцгрупою "Рейтинг" у період з 12 травня по 3 червня 2021 року в 24 містах України (у Києві та всіх обласних центрах, включаючи Маріуполь у Донецькій області та Сєвєродонецьк у Луганській області).

Опитування проводились шляхом особистих інтерв'ю у будинках 19 196 постійних жителів України віком від 18 років і старше.

Статистична похибка не перевищує 3,5%, а коефіцієнт досяжності у середньому становить 65%.

Опитування проведено за фінансової підтримки агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Українська правда

Пошкодили храм 19 століття та поранили людей: окупанти обстріляли село на Луганщині

П'ятниця, 17 вересня 2021, 13:30

Російсько-окупаційні війська під час військових навчань обстріляли село Іллірію на Луганщині, поранили цивільних та пошкодили будівлю храму Олександра Невського, зведеного в 19 столітті.

Джерелопресслужба ГУ розвідки Міноборони

Деталі: 16 вересня під час проведення тренувань зі стрільби та управління вогнем з артилерійськими підрозділами окупантами був обстріляний населений пункт Іллірія в Лутугинському районі тимчасово окупованих територій в Луганській області.

Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлі храму Олександра Невського, зведеного в 19-му столітті, продовольчого магазину та будинку культури. Є постраждалі серед цивільного населення.

У розвідці повідомляють, що окупанти намагаються приховати це, тому, ймовірно, спробують перекласти відповідальність на підрозділи ООС.

Нагадаємо: 16 вересня на Луганщині російсько-окупаційні війська обстріляли населений пункт Щастя, отримав поранення керівник військово-цивільної адміністрації міста Олександр Дунець.

У ті ж хвилини бойовики обстріляли контрольоване селище Тарамчук під Мар'їнкою.

Українська правда
 

Оренда житла обернулася для краянки втратою коштів

П'ятниця, 17 вересня 2021, 10:11

6000 гривень переказала жителька Чортківського району невідомому чоловіку за оренду квартири в районному центрі. Правоохоронці проводять розшукові заходи.

Жінка розповіла, що знайшла в інтернеті оголошення про оренду житла. Зателефонувавши автору допису, чоловік розповів, що працює тільки за передоплатою. Краянка погодилася й здійснила транзакцію. Однак згодом зрозуміла, що її ошукали, адже телефон орендодавця був вимкнений, а допис видалений.

Відомості про подію працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці розповідають, що аби не потрапити на гачок, необхідно знати кілька простих фактів про оренду квартир. Перш за все реальні власники квартир ніколи не обмежують свою рекламу одним інтернет-ресурсом. Якщо вам сподобалась пропозиція на сайті-оголошень, під час телефонної розмови запитайте, де ще можна знайти ці апартаменти. Нерідко в людини, яка займається здачею житла в оренду, є особистий сайт. В такому разі, можете бути спокійним за свою безпеку.

Щоб перевірити реальність пропозиції самотужки, достатньо лише ввести номер власника або адресу квартири в пошуковій системі. Ви отримаєте список сайтів, де розміщувались квартири цієї людини.

Ще одне, на що слід звернути увагу, так це банківська картка, на яку просять перечислити кошти. Якщо при спробі сплатити суму не показується, на чиє ім'я вона оформлена, краще відмовитися від такої броні. Аферисти відкривають рахунки саме в таких банках, щоб їх важче було упіймати.

Окрім цього шахраї створюють щоразу нові профілі, адже для цього достатньо лише купити нову сім-карту. Після того, як домовляться про певну кількість завдатків, просто вимикають старий номер і реєструють новий профіль. Тому величезне значення має, як давно власник зареєстрований.

Спробуйте також знайти відгуки про цю квартиру на інших ресурсах. Аферисти вже точно не можуть похвалитися такими досягненнями.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/orenda-zhitla-obernulasya-dlya-krayanki-vtratoyu-koshtiv/

Скільки у нас тих, кому за … (До Міжнародного дня людей похилого віку)

П'ятниця, 17 вересня 2021, 09:34

Щорічно 1 жовтня в усьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН.

За міжнародною класифікацією літньою особою вважається та, яка досягнула 65 років. На Тернопільщині на початок 2021 року проживало 161,8 тис. осіб у віці 65 років і старше, або 15,8% від загальної чисельності постійного населення області. У порівнянні з попереднім роком їх чисельність збільшилася на 196 осіб. Серед населення зазначеного віку частка жінок становить 66,4%, чоловіків – 33,6%.

Рівень демографічного старіння населення в сільській місцевості (17,2%) значно вищий, ніж у міській (14,0%).

Частка осіб у віці 65 років і старше по районах становила: в Тернопільському – 15,1%, Кременецькому – 15,6% та Чортківському – 16,8%.

Станом на 1 січня 2021 року в області проживало 263 особи у віці 100 років і старше (72 чоловіки та 191 жінка).

 

 

 

Головне управління статистики

у Тернопільській області

 

Сторінка 801 з 1429

«ПочатокПопередня801802803804805806807808809810НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер