images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


«Його пісні кликали у бій»

П'ятниця, 04 жовтня 2019, 10:18

0

Під такою назвою у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки діє книжкова виставка, присвячена нашому краянинові, уродженцю с. Розгадів (нині Зборівського району) Роману  Купчинському до 125-річчя від дня його народження.

Роман Купчинський —  поет, прозаїк, журналіст, композитор, критик, громадський діяч. Він є автором поезій та пісень стрілецької тематики, багато з яких створено на Тернопільщині, зокрема: «Ой там, при долині» (1915), «Як з Бережан до Кадри», «Човен хитається» та інших.

Увазі користувачів представлено твори Романа Купчинського, а також публікації у періодичних виданнях, які розкривають його літературну творчість та громадську діяльність.

Книжкова виставка діятиме до 9 жовтня 2019 року.

http://library.te.ua

 

ЦНАП Скалатської об’єднаної територіальної громади розпочав оформлення біометричних паспортів

Четвер, 03 жовтня 2019, 14:10

Коли є підтримка однодумців, вдається все – це підтверджує команда Центру надання адміністративних послуг (далі – ЦНАП) Скалатської об’єднаної територіальної громади. 3-го жовтня там урочисто відкрили робоче місце адміністратора з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та паспорта для виїзду за кордон.

Від ідеї до першої прийнятої заяви пройшло декілька місяців. За допомогу у втіленні задуму в реальність начальник ЦНАПу Галина Журавель подякувала голові ОТГ Петру Савончаку, очільникам району та області, керівництву міграційної служби Тернопільщини.

Зі значною подією громаду привітав начальник Управління Державної міграційної служби Тернопільської області Ярослав Давибіда. Він зазначив, що це вже четвертий ЦНАП в області, який здійснює оформлення біометричних документів, а отже, ці послуги стали вчетверо ближчими до людей. Побажав не зупинятися на досягнутому, збільшувати кількість послуг та робити їх іще якіснішими.

Першим опробував нову послугу в ЦНАПі юний скалатчанин Любомир. Школяреві нещодавно виповнилося 14-ть, відтак він звернувся для оформлення першого «дорослого» документа - паспорта громадянина України у формі ID-картки. Хлопець щиро радів, що його особиста визначна подія співпала зі святом для громади.

 

УДМС України в Тернопільській області

На Тернопільщині відбувся відкритий обласний турнір з швидких шахів та шашок, присвячений Міжнародному дню людей похилого віку

Четвер, 03 жовтня 2019, 14:09

З нагоди Міжнародного дня людей похилого віку в рамках  проведення фізкультурно-оздоровчих заходів «Спорт для всіх – радість життя» у приміщенні шахово-шашкового клубу «Авангард» міста Тернополя 1 жовтня 2019 року відбулись змагання з шашок та шахів серед чоловіків 60 років і старших. Спочатку змагались любителі шашок, а після цього розпочались змагання серед шанувальників шахів. Після шестигодинних баталій у шахах і шашках результати виявились такими: перше місце виборов Тарас Турчин, друге місце завоював Ростислав Шумський, третє місце виборов Орест Палихата.

У змаганнях з шахів перше місце здобув Віктор Юзюк, друге місце завоював Борис Волянюк, третє місце посів Петро Монько.

Найстарший учасник змагань – Сава Цигипало, йому 75 років, нагороджений призом від «Спорту для всіх», а переможці та призери – грамотами та медалями, учасники – призами з логотипом «Спорт для всіх».

Організували змагання:Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», колективне підприємство Шахово-шашковий клуб «Авангард», м. Тернопіль.

Джерело: управління фізичної культури і спорту ТОДА

 

Увага! Поліцейські розшукують зниклого жителя краю.

Четвер, 03 жовтня 2019, 12:38

Працівники Бучацького відділення поліції розшукують мешканця районного центру, Зарівного Михайла Михайловича, 1967 року народження.
9 вересня чоловік вийшов з дому й не повернувся.
Був одягнений в сіру сорочку на короткий рукав, світло-сині джинси й в світлі босоніжки.
Усіх, хто бачив краянина або володіє будь-якою інформацією про його можливе місце перебування, поліцейські просять телефонувати за номером у Бучачі (03544) 2-12-45 або на лінію «102».
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


Завтра в Україні очікується суха погода

Вівторок, 01 жовтня 2019, 11:39

Завтра в Україні очікується суха погода

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. В Україні у середу, 2 жовтня, очікується суха погода, місцями вдень до 26 градусів тепла. Про це УНН повідомили в Укргідрометцентрі.

"Завтра очікується суха погода; температура вночі 5-10°, на крайньому півдні країни 11-13°, вдень 18-23°, на Закарпатті та Прикарпатті до 26°", - повідомили синоптики.

У четвер у західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях пройдуть дощі, на Закарпатті та Прикарпатті значні дощі; температура вночі 6-13°, вдень 18-25°, на заході країни похолодає до 11-16°.

У пятницю в більшості областей, крім західних, дощитиме, в Карпатах можливий мокрий сніг; в Україні очікується зниження температури на 3-8°.

Нагадаємо, українців попередили про погіршення погодних умов.

 

Джерело: УНН
 

Сторінка 833 з 1437

«ПочатокПопередня831832833834835836837838839840НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер