images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


16 областей України відповідають "помаранчевій" зоні: де ситуація найгірша

Понеділок, 31 січня 2022, 11:29

16 областей України відповідають "помаранчевій" зоні: де ситуація найгірша
Показникам "помаранчевої" зони вже відповідають 16 областей.

Згідно з даними МОЗ, "жовтими" поки що залишаються лише Дніпропетровська, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Харківська та Херсонська області. У "червоній" перебувають Рівненська та Івано-Франківська, всі решта – у "помаранчевій".

Офіційного повідомлення про зміну рівнів епіднебезпеки наразі не було.

Найвищий коефіцієнт випадків інфікування зафіксовано у Житомирській області – 43,2% при нормі зеленого рівня 20%, а найбільший показник захворюваності зафіксований на Івано-Франківщині – 2010 на 100 тисяч населення при 75-ти для "зеленої" зони.

Як розповів під час брифінгу очільник МОЗ Віктор Ляшко, у 20-ти областях виявили циркулювання коронавірусу "Омікрон". Найбільше випадків – у Житомирській, Чернівецькій, Тернопільській областях та Києві.

"Найбільше зросла кількість випадків на території Житомирської області – у два рази. Івано-Франківська область, яка стала лідером приросту позаминулого тижня та опинилася на червоному рівні епіднебезпеки, на минулому тижні мала значно нижчий приріст у +35,6%", – зазначили на сайті МОЗ.

мозепідсит

 

До лікарні потрапила 12-річна дитина, яку покусала собака у Тернополі

Понеділок, 31 січня 2022, 11:27

До лікарні потрапила 12-річна дитина, яку покусала собака у Тернополі
Собака напала на 12-річну дівчинку у Тернополі на проспекті Степана Бандери.

Випадок трапився вранці, 29 січня.

Оперативну медичну допомогу дитині надали медики «швидкої».

Після цього дівчинку з поверхневими укусами передпліччя госпіталізували в обласну дитячу лікарню, розповіли у Центрі ЕМД Тернопільщини.

Організатори «Файного міста» «привідкрили завісу» наступного музичного фестивалю

Понеділок, 31 січня 2022, 11:26

Організатори «Файного міста» «привідкрили завісу» наступного музичного фестивалю
І хоч до літа ще далеко, натхненні емоціями попередніх років фестивальники, вже «в передчутті» нової порції драйву та музики на музфесті «Файне місто», який щорічно проходить неподалік Тернополя та збирає довкола себе тисячі і тисячі меломанів. Тож організатори вирішили не мучити довго «спраглий» до музики народ.

 

Відтак, на сторінці «Faine Misto festival» помалу розпочали знайомити ближче майбутніх відвідувачів фестивалю з учасниками музичного дійства 2022-го року. Таким чином, кожен зможе дізнатися більше про артистів та познайомитися з їхньою творчістю, якщо раніше не були знайомими.

"Першими у нашій рубриці з‘являються Bad Omens, американський металкор гурт із Вірджинії, заснований в 2015 році. Зустріч із ними запланована на 29.07.2022 на Main Stage.

Ось декілька маловідомих фактів про гурт:

ударник Нік, долучився до запису першого альбому гурту щойно закінчивши навчання у High School.

бас-гітарист гурту, окрім творчості в Bad Omens працює татуювальником. Багато з його робіт прикрашають тіла учасників, зокрема на нозі вокаліста він набив портрет фотографа гурту, а на пальці — логотип Наруто.

у листопаді 2018 року Bad Omens зіграли 2 концерти в Україні. Під час їхнього перебування у нас почалися сильні снігопади, а в прикордонних областях мали намір ввести військовий стан. Хлопці й до сьогодні пригадують це як надзвичайний experience.

бас-гітарист гурту дуже любить посіпак

гітарист Джоллі є єдиним учасником гурту, що народжений не в Америці.

у кліпі Burning Out показано всю історію гурту від самого початку до того, що вони мають сьогодні", - розповідають організатори "Файного міста".

До слова, новий альбом гурту побачить світ 25 лютого 2022 року і він неодмінно сподобається любителям такої музики. А якщо ви досі не знайомі із творчістю Bad Omens, команда фестивалю пропонує розпочати із таких треків: The Worst in Me, The Death Of Peace Of Mind, Limits, Dethrone, The Hell I Overcame, Exit Wounds.

Квитки на Faine Misto 2022 можна замовити на сайті http://fainemisto.com.ua.

272918358_2095382907287372_7084279593902305971_n.jpg

 

Представник тернопільського «Інваспорту» Тарас Радь – золотий і срібний призер Кубку світу з зимових видів спорту у Швеції

Понеділок, 31 січня 2022, 11:22

Представник тернопільського «Інваспорту» Тарас Радь – золотий і срібний призер Кубку світу з зимових видів спорту у Швеції

З 24 січня до 02 лютого 2022 року у шведському місті Естерсунд проходитиме Кубок світу з зимових видів спорту. В складі Національної паралімпійської збірної команди України (National Sports Committee for the Disabled of Ukraine, Paralympic Committee) з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та порушеннями зору виступає тернополянин, майстер спорту України міжнародного класу з лижних перегонів та біатлону, вихованець ДЮСШІ «Інваспорт», студент факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Тарас Радь. Наразі у здобутку нашого земляка вже дві медалі.

Так, у класі LW 10-12 (сидячі) у лижних перегонах (спринт) Тарас Радь виборов золоту нагороду, а у біатлоні (спринт) завоював «срібло».

Тренер спортсмена - заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України Віктор Федорчак.

А у цілому у здобутку збірної команди України на змаганнях у Швеції уже 7 медалей, серед яких 2 золоті, 4 срібні та 1 бронзова нагороди. Завершаться перегони 1 лютого біатлоном.

Додамо, що Кубок світу в Швеції є останнім стартом перед участю спортсменів у ХІІІ Зимових Паралімпійських Іграх у Пекіні.

У Тернополі провели чемпіонат області з футзалу серед осіб з вадами слуху

П'ятниця, 28 січня 2022, 09:50

Чотири команди стали учасницями чемпіонату області з футзалу серед осіб з вадами слуху. Такі змагання відбулись у Тернополі, на базі спортивного комплексу «Ватра».  Участь в урочистому відкритті турніру взяли начальник Тернопільського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Віктор Федорчак та головний суддя змагань Анатолій Назаренко.

В результаті перше місце та звання переможців здобула команда у складі: Танчик Мирослав, Кілик Іван, Бадло Богдан, Субчак Дмитро, Рудзевич Іван. Срібними призерами турніру стали учасники команди у складі: Долинний Ігор, Фірстов Олексій, Ухман Назар, Шевчук Андрій, Петлюк Олег. Третє місце і відповідно бронзові нагороди здобули Мазурчук Максим, Дрозд Костя, Возняк Ігор, Древа Андрій, Кулик Дмитро.

Команди були нагороджені грамотами та медалями.

 

Сторінка 701 з 1411

«ПочатокПопередня701702703704705706707708709710НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер