images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Для порятунку сина відомого комедійного актора після ДТП викликали гелікоптер

Вівторок, 15 лютого 2022, 09:28


Гелікоптер знадобився для порятунку сина українського комедійного актора й телеведучого Єгора Крутоголови. 12-річний Лев потрапив у серйозну ДТП під час змагань в Італії, їдучи на картингу. Хлопчик перекинувся внаслідок зіткнення з іншим учасником гонки, пише Оглядач.

"Одного з учасників розвернуло проти руху, і Лев не зміг уникнути контакту, внаслідок чого перестрибнув через машину суперника та перекинувся", – пояснив ситуацію актор.

Спочатку хлопчика терміново госпіталізували до найближчої лікарні, але потім гелікоптером доправили в іншу медустанову. Два дні він перебував у палаті інтенсивної терапії, після чого маленького пацієнта перевели у звичайне відділення.

Лев Крутоголов у лікарні

Лев Крутоголов у лікарні

Зараз стан Лева лікарі оцінюють як стабільний: температура не підвищувалася, зовнішніх ушкоджень немає, але є забій внутрішніх органів.


 

"Захворюваність на коронавірус в Україні йде на спад", – МОЗ

Вівторок, 15 лютого 2022, 09:26

"Захворюваність на коронавірус в Україні йде на спад", – МОЗ
В Україні стабілізувалась епідситуація.

Кількість нових випадків і госпіталізованих хворих припинила зростання і демонструє спад. Про це повідомив очільник Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Перші ознаки стабілізації почалися на тиждень раніше, ніж це прогнозували в МОЗ", – зазначив міністр.

За словами Віктора Ляшка, за минулий тиждень в Україні зареєстрували 235 тис. 256 випадків коронавірусної хвороби, це на 7 600 випадків менше у порівнянні з попереднім.

Нагадаємо, раніше у МОЗ вирішили, чи буде в країні локдаун.

Крім того, у Міністерстві охорони здоров'я назвали умову для скасування адаптивного карантину.

Читайте також: 10 людей померли від ковіду на Тернопільщині за останню добу

На Кременеччині горів будинок: помешкання рятували пожежники (фото)

Вівторок, 15 лютого 2022, 09:25

На Кременеччині горів будинок: помешкання рятували пожежники (фото)
У селі Вишгородок на Кременеччині гасили пожежу.

Як повідомили в обласному управлінні ДСНС, полум'я охопило житловий будинок. Нещастя сталось 14 лютого о 16:27.

Рятувальникам, які прибули на виклик, вдалось побороти вогонь.

Внаслідок пожежі знищено меблі та речі домашнього вжитку. Також постраждали стеля, облицювання стін та шифер.

За словами надзвичайників, спалахнуло через порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

Матеріальні збитки встановлюються.

Пожежа у селі Вишгородок, фото: Головне управління ДСНС України у Тернопільській області

274080992 246684844322398 2606615025324805967 n

 

"Жахливі антитіла-"шахраї" обдурюють імунну систему і спричиняють катастрофу": лікарі виявили причину смертельності ковіду

Понеділок, 14 лютого 2022, 09:12


"Жахливі антитіла-"шахраї" обдурюють імунну систему і спричиняють катастрофу": лікарі виявили причину смертельності ковіду

Аутоантитіла, які б мали допомагати організму доалти хворобу, почали діяти в протилежному напрямку. Таке несподіване відкриття зробили науковці.

Після низки досліджень у рамках міжнародного проєкту доктора Жана-Лорана Казанови, експерта в галузі генетики та інфекційних захворювань з Рокфеллерівського університету в Нью-Йорку вищезгадані клітини охрестили антитілами-"шахраями". Адже вони діють проти людського організму, замість того, щоб захищати його від інфекції, пише Оглядач.

За словами лікарів, ці клітини можуть пояснити нашу вразливість не лише до інфекцій, а й до таких хвороб, як діабет, ревматоїдний артрит та навіть старіння.

Аутоантитіла атакують здорові тканини та життєво важливі органи. Відбувається так, тому що імунна система дає осічку, сприймаючи частину тіла за чужорідну, і вивільняє аутоантитіла. Таким чином організму потрібно більше часу та зусиль, щоб подолати хвороби.

Люди зі здоровою імунною системою також виробляють аутоантитіла. Приблизно два десятиліття тому вважалося, що вони просто усувають їх, але з тих пір вчені дійшли висновку, що у деяких людей аутоантитіла присутні в невеликому числі. Але з віком їхня кількість збільшується. Вважається, що вони відіграють певну роль у процесі старіння.

На даний момент імунологів особливо цікавить, як аутоантитіла впливають на боротьбу організму з вірусом COVID-19. За попередніми оцінками, аутоантитіла можуть спричинити приблизно п'яту частину всіх смертей від COVID-19. Вчені виявили, що у госпіталізованих пацієнтів рівень аутоантитіл набагато вищий, ніж у здорових пацієнтів.

"Жовтих зон побільшало": куди віднесли Тернопільщину

Понеділок, 14 лютого 2022, 09:10


"Жовтих зон побільшало": куди віднесли Тернопільщину

В Україні оновили карантинні зони. Станом на сьогодні, 14 лютого, до "жовтого" рівня епіднебезпеки повернувся Київ, який напередодні був "помаранчевим".

Про це повідомляють на сайті МОЗ. 
Згідно до інформації, показники "жовтої" зони мають Полтавська, Харківська області та Київ. У "червоній" зоні карантину перебувають Закарпатська, Івано-Франківська, Луганська, Рівненська та Хмельницька області. Решта регіонів, "помаранчевій".
Загалом рівень захворюваності в Україні складає 1 256 при нормі менше 75 на 100 тисяч населення.

"Жовтих зон побільшало": куди віднесли Тернопільщину, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
 

Сторінка 704 з 1426

«ПочатокПопередня701702703704705706707708709710НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер