images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Внесено зміни у Програму забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільської громади

Середа, 27 липня 2022, 09:57

27 липня на засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради внесено зміни у «Програму забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2022 рік».

Так, згідно з рішенням, передбачено включення до Програми учасників, зокрема, добровольчих формувань територіальної громади, а  також в межах реалізації цієї Програми – виділення грошових коштів для надання матеріальної допомоги з метою забезпечення належного функціонування добровольчих формувань.

Як пояснює міський голова Тернополя Сергій Надал, дане рішення пов’язане з тим, що під час воєнного стану добровольчі формування несуть службу на окремих об’єктах інфраструктури міста - спільно з поліцією вони забезпечують охорону правопорядку. Відтак, у добровольчих формувань є окремі потреби, зокрема, це придбання паливно-мастильних матеріалів, закупівля обладнання, інвентарю, інших речей, що критично необхідні зараз з метою охорони об’єктів та обороноздатності.

Нагадаємо, Програма забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону, добровольчих формувань Тернопільської міської територіальної громади та військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2022 рік розроблена та спрямована для підтримки обороноздатності військових формувань та підрозділів Громади, ДФТГ на належному рівні, необхідному для виконання завдань за призначенням в 2022 році.

 

У Тернополі триває влаштування зупинки громадського транспорту у новому мікрорайоні «Північний»

Середа, 27 липня 2022, 09:51

26 липня міський голова Сергій Надал оглянув влаштування нової зупинки громадського транспорту, що у мікрорайоні Тернополя «Північний». Сюди планують запустити громадський транспорт, що забезпечить транспортне сполучення району з іншими мікрорайонами міста.

«Північний» мікрорайон – це новий район, який дуже швидкими темпами розвивається. Разом із будівництвом житла тут необхідно передбачити й будівництво доріг, зупинок громадського транспорту, дитячих майданчиків та іншої необхідної інфраструктури, що забезпечить повноцінне життя мешканців цього мікрорайону, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Попередньо було відповідне звернення від мешканців району та підтримано петицію щодо сполучення громадським транспортом цього району. Наразі, підготовлена проєктно-кошторисна документація, для того, щоб тут найближчим часом облаштувати зупинку та розворот для громадського транспорту з врахуванням усіх вимог».

Нагадаємо, відповідна петиція набрала у встановлений термін понад 300 голосів та була підтримана виконавчим комітетом Тернопільської міської ради.

З ненавистю до української книги: окупанти на Харківщині знищують дитячу літературу

Вівторок, 26 липня 2022, 10:41

На Харківщині окупанти знищують українські книжки.

"Утилізації" підлягають навіть казки та ілюстровані книги майже без тексту, повідомляє Борівська селищна рада.

а окупованих територіях триває боротьба з українськими підручниками та літературою.

Відомо, що шкільні бібліотеки сусіднього Куп’янського району вже отримали розпорядження від окупаційної влади скласти реєстр усіх наявних у них книг, виданих починаючи з 1991 року, та утилізувати їх", – заявляють на Харківщині.

Фото: Hannamariah / Depositphotos

Представники Борівської селищної ради також зазначають, що окупанти планують розпочати новий навчальний рік за своїми освітніми програмами. Для того вони обіцяють завезти підручники до шкіл з  Краснодарського краю.

Нагадаємо, що таку тактику окупанти вже використовувати на Донеччині.

Зокрема у Маріуполі росіяни в червні взялись "денацифікувати" бібліотеки.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

 

Росіяни завозять піарників і шукають масовку під "референдум" у Запорізькій області

Вівторок, 26 липня 2022, 10:35

МЕЛІТОПОЛЬ. ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО

В тимчасово окупованих Мелітополі та Бердянську Запорізької області почався пошук колаборантів, які будуть створювати масовку в акціях підтримки референдуму.

Джерело: сайт ССО "Центр національного спротиву"

Деталі: За даними розвідки, наразі в Мелітополь уже приїхали російські піарники та політтехнологи, які базуються в захопленому окупантами приміщенні магазину "Фокстрот".

Їхнім завданням є підготовка до "виборів" та "референдуму". Першим результатом є створення т.зв. громадського руху "Ми вмєстє з росієй", який буде використовуватись для масовки за гроші в акціях нібито підтримки "референдуму" місцевими.

В основному така картинка має працювати для громадян РФ, аби зменшити градус незадоволення війною серед місцевого населення, зазначають у ЦНС.

Відповідний центр набору колаборантів вже працює в Бердянську. Найняттям масовки займаються російські "волонтери", які також будуть й доповнювати масовку.

За участь в акціях треба лишити паспортні дані й отримати гроші та "гуманітарку", яка має допомогти пережити продовольчу кризу, яку самі росіяни й створили.

Додатково: Призначений окупантами так званий "заступник голови адміністрації Херсонської області" Кирило Стремоусов, якого цитує російська пропаганда, висловив упевненість що псевдореферендум щодо приєднання до Росії пройде і "цьому ніхто не завадить".

Нагадаємо: На Луганщині підготовкою до "референдуму" займаються російські вчителі, адже місцеві в переважній кількості не погодились входити до "виборчих дільниць".

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО 

Україна повернула ще 25 тіл загиблих захисників

Вівторок, 26 липня 2022, 10:34

ПОВЕРНЕННЯ ТІЛ ЗАГИБЛИХ, МІНРЕІНТЕГРАЦІЇ

Відповідно до норм Женевської конвенції на підконтрольну Україні територію повернули ще 25 тіл загиблих захисників.

Джерело: пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Дослівно: "Відбулася чергова операція з передачі тіл загиблих військових. Україна повернула тіла ще 25 своїх захисників".

Деталі: Операція проводилась за співпраці Уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти Олега Котенка та силових структур.

Передісторія: 19 липня країна повернула ще 45 тіл загиблих захисників на підконтрольну територію.

3 липня стало відомо, що всього вдалося повернути тіла понад 400 загиблих протягом повномасштабної війни з Росією.

 

Сторінка 621 з 1446

«ПочатокПопередня621622623624625626627628629630НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер