images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Знадобляться теплі светри: якою буде погода у найближчі дні

Четвер, 07 жовтня 2021, 09:25


Знадобляться теплі светри: якою буде погода у найближчі дні

Сьогодні, 7 жовтня, погода буде прохолодною не лише на Тернопільщині, а й по всій Україні. Опадів у найближчі дні не очікується.

Про це повідомляють в Українському гідрометцентрі.
Сьогодні, на Тернопільщині прогнозують +12+13 градусів, але уже за кілька днів погода стане прохолоднішою.
Щодо інших областей, то найтепліше буде в Закарпатській області (+17+19). У Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій - +13+15. У Волинській, Рівненській та Хмельницькій областях +12+14.

У центральних областях спостерігається зниження температури. У Черкаській, Кіровоградській та Дніпропетровській - +12+14. У Полтавській області +11 + 13.

На cході без дощів. У Донецькій і Харківській областях очікується +12+14, в Луганській - +11+13.

На півдні температура повітря продовжує знижуватися. У Запорізькій, Миколаївській та Херсонській областях +12+14, в Одеській - +13+15.

В окупованому Криму також очікується зниження температури. На півострові буде +12+14.

 

Юна важкоатлетка з Тернопілля Аліна Дадерко успішно виступила на чемпіонаті світу у Саудівській Аравії

Четвер, 07 жовтня 2021, 09:22

Юна важкоатлетка з Тернопілля Аліна Дадерко успішно виступила на чемпіонаті світу у Саудівській Аравії

Вже другі міжнародні старти стали успішними для юної важкоатлетки з Хоросткова Аліни Дадерко. Спортсменка у складі національної збірної, де виступає вісім представників від України (чотири дівчини і чотири юнаки), бере участь у Чемпіонаті світу серед кадетів до 17 років 2021. Такі змагання до 13 жовтня триватимуть у Саудівській Аравії, місті Джидда. Незважаючи на те, що Аліні лише чотирнадцять років, вона впевнено показала себе серед старших за віком суперниць і, виступаючи у ваговій категорії 45 кг, з результатом 54 кг у ривку, 66 кг у поштовху та 120 кг у сумі двоборства, посіла восьме місце.

Як повідомив тренер спортсменки Ярослав Ваверчак, на змаганнях уДжидді Алінка покращила свій результат, який показала на чемпіонаті Європи (51 кг у ривку і 64 кг у поштовху), де, власне, і пройшла відбір на світову першість, отримала новий досвід стартів світового рівня та великий стимул до подальшої роботи і тренувань.

Аліна Дадерко представляє обласну ШВСМ, де тренується також під керівництвом Вікторії Шаймарданової, є вихованкою Хоростківської ДЮСШ.

Ярослав Ваверчак висловив вдячність за сприяння у участі спортсменки у престижних змаганнях чемпіонату світу директору обласної ШВСМ Олегу Любінському, Президенту Федерації важкої атлетики області Богдану Олійнику, голові Хоростківської ОТГ Степану Гладуну.

Тернопільська спортсменка Каріна Вовк стала бронзовою призеркою чемпіонату України з боксу

Четвер, 07 жовтня 2021, 09:21

Тернопільська спортсменка Каріна Вовк стала бронзовою призеркою чемпіонату України з боксу

У Запоріжжі завершився Чемпіонат України з боксу серед жінок-2021 - один із головних турнірів національного рівня в українському боксі. Відбувся захід на базі спортивно-готельного комплексу Sunrise Park. Вдало виступила на змаганнях представниця збірної команди Тернопільської області Каріна Вовк. Так, змагаючись у ваговій категорії до 60 кг, спортсменка посіла третє місце, здобула бронзову нагороду і виконала норматив майстра спорту України.

Як розповів тренер боксерки Руслан Фірман, у півфіналі вона поступилася призерці чемпіонату Європи з Києва в рівному поєдинку. Каріна Вовк представляє обласну школу вищої спортивної майстерності, студентка факультету фізичного виховання ТНПУ імені Володимира Гнатюка. За словами тренера, у дівчини є значний потенціал, адже на цих змаганнях вона провела яскраві і видовищні поєдинки. І це при тому, що спротсменка займається боксом лише третій рік, перейшовши у цей вид спорту після вільної боротьби.

Додамо, що, за підсумками першості буде сформовано новий склад Національної збірної України серед жінок для участі у чемпіонаті світу-2021.

 

Команди з Тернопілля вибороли «срібло» і «бронзу» на Першості України з регбі-7 (вища ліга) серед жінок

Четвер, 07 жовтня 2021, 09:21

Команди з Тернопілля вибороли «срібло» і «бронзу» на Першості України з регбі-7 (вища ліга) серед жінок

 

Дві команди з Тернопілля підіймались на п’єдестал пошани Першості України з регбі-7 серед жіночих команд вищої ліги, яка відбулась в Івано-Франківську. Так, срібні медалі завоювала жіноча збірна Кременецької ДЮСШ імені Андрія Пушкаря. Найкращим бомбардиром вищої ліги визнано студентку Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії Марію Тригубу (факультет фізичного виховання), - повідомляють на сторінці регбійного клубу в Instagram.

Склад команди віце-переможців Першості України з регбі-7: Тригуба Марія – капітан команди, Хомук Юлія, Коломієць Світлана, Фурсик Христина, Дячук Діана, Кузьо Катерина, Дівонька Анастасія, Маланчук Марія, Жук Христина, Олійник Альона, Каменярська Вікторія, Каменярська Марія, Пасічник Анастасія. Тренер команди – Запольський Євген.

А «бронзу» здобула жіноча збірна команда «Універ-ЗУНУ» Західноукраїнського національного університету. Як інформує офіційний Інтернет-сайт вузу, у принциповому вирішальному матчі за третє місце представниці університету перемогли команду з міста Івано-Франківська «Прикарпатські вовчиці» із рахунком 22:5.

Найперспективнішим гравцем вищої ліги визнано студентку класичного університету Тернополя Горошко Юлію. У складі збірної жіночої команди ЗУНУ - бронзових призерів Першості України з регбі-7 – виступали: Бульбак Ольга – капітан команди у першому та другому турах, Лаховська Ольга, Ткач Оксана, Блашків Христина, Горошко Юлія – капітан команди у третьому турі, Цибулька Леся, Дух Христина, Болотюх Діана, Максим’юк Ірина, Рогатинська Діана. Тренер команди – Едуард Маляр

Оголосили переможців фотоконкурсу для мандрівників від National Geographic-2021

Середа, 06 жовтня 2021, 07:56

Абстрактні та заворожуючі знімки з повітря, портрети людей та зображення дикої природи були подані на конкурс фотографій журналу National Geographic Traveler.

Конкурс розпочався в березні, і на нього надійшло більше тисячі робіт, повідомляють організатори.

Переможців визначали у 6 категоріях:

  • дике життя;
  • урбан;
  • їжа та подорожі;
  • люди;
  • пейзаж;
  • портфоліо.

А також оголосили володаря гран-прі, яким став Андро Лорія з Ісландії. Його світлини були зроблені з маленького літака під час подорожей.

На його знімках можна побачити пустелі, вулкани, льодовики, гори, заплетені річки та озера, морське узбережжя та високогір’я. Все це було знято лише за один політ.

Фото Андро Лорія. Гран-прі та перемога в категорії "Портфоліо"
Самотній кролик у Річмонд -парку, Лондон, Фото Мітчелл Льюїс. Переможець у категорії "Дике життя"
Будівля у Валенсії, Іспанія, Фото Клари Діп Ван Ченг. Переможиця категорії "Урбан"
Мексика, Фото Ніка Кріллі-Харгрейва. Переможець у категорії "Їжа та подрожі"
Крижана рибалка на замерзлому морі в Хоккайдо, Японія, Фото Клера Уорінга. Переможець у категорії "Люди"
Пляж Мармуровий пагорб, Ірландія. Фото Озгуна Оздеміра. Переможець в категорії "Пейзаж"

"Ми провели 18 місяців у глобальній пандемії, але це не зменшило незмінної якості нашого щорічного конкурсу. Цьогорічні переможці нагадують нам, як бачать фотографи навколишній світ, і дарують магію захоплення миттю, яка трапляється лише раз у житті", – сказав Пат Рідделл, редактор журналу National Geographic Traveler.

 

Сторінка 795 з 1432

«ПочатокПопередня791792793794795796797798799800НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер