images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі 1 жовтня розпочинається чемпіонат України з веслування на драгонботах

П'ятниця, 01 жовтня 2021, 07:13

У Тернополі 1 жовтня розпочинається чемпіонат України з веслування на драгонботах

У Тернополі сьогодні, 1 жовтня, стартує чемпіонат України з веслування на човнах «Дракон» серед спортивних клубів (IV ранг) та серед спортсменів ДЮСШ (IV ранг). Змагання проводитимуться на «Водній арені Тернопіль» та триватимуть упродовж трьох днів. Очікується, що за перемогу боротимуться понад 600 спортсменів. Урочисте вiдкриття змагань вiдбудетъся 1 жовтня о 15 годині. Того ж дня учасники виступатимуть на дистанцiї 2 000 метрів (yci класи та всі категорiї).

2 жовтня відбуватимуться перегони на дистанції 500 метрів (yci класи та усі категорії, перший заїзд о 09-00). А в неділю, 3 жовтня, змагання проходитимуть на дистанцiї 200 метрів (перший заїзд о 09-00).

Організатори заходу - Міністерство молоді та спорту України, Федерація драгонботу України, Тернопільська обласна державна адміністрація, управління молоді, спорту та іміджевих проєктів ТОДА.

 

З увімкненими фарами: від сьогодні водії їздитимуть по-новому

П'ятниця, 01 жовтня 2021, 07:10


З увімкненими фарами: від сьогодні водії їздитимуть по-новому

Сьогодні, 1 жовтня, набуло чинності правило, щодо увімкнених фар на автомобілях.

Відсьогодні водії повинні обов'язково вмикати ходові вогні за межами населених пунктів. Про це повідомляє Національна поліція.
Відповідно до правил дорожнього руху, водії повинні їздити увімкненим ближнім світлом за межами населених пунктів з 1 жовтня по 1 травня. Ближнє світло потрібне для того, щоб автомобіль був помітним на дорозі за будь-якої погоди.

У поліції попереджають про те, що правоохоронці штрафуватимуть  порушників будуть.
За порушення правила щодо ходових вогнів за межами населених пунктів водіям загрожує штраф у розмірі від 425 до 510 гривень.

Самопочуття різко погіршиться: коли у жовтні будуть найлютіші магнітні бурі (ГРАФІК)

П'ятниця, 01 жовтня 2021, 07:08


Самопочуття різко погіршиться: коли у жовтні будуть найлютіші магнітні бурі (ГРАФІК)

Вчені щодня спостерігають за сонячною активністю і прогнозують настання магнітних бур. Такі бурі можуть негативно впливати на системи зв'язку та електроприлади, а також здоров'я людей. Щоб магнітна буря не стала для вас несподіванкою, варто ознайомитися з прогнозом на місяць, радить УНІАН.

Що таке магнітна буря?

Магнітні бурі - це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на здоров'ї.

Магнітні бурі у жовтні: небезпечні датиМагнітні бурі у жовтні / фото tesis.lebedev.ru

Жовтня розпочнеться з сильної магнітної бурі. Сонячна активність досягне рівня 5 балів. Це єдина велика буря в жовтні. Наступні збурення на Сонці середньої сили очікуються 5, 10 і 19 жовтня.

Прогноз на такий тривалий період вважається неточним і може помінятися з часом.

Магнітні бурі: вплив на здоров'я

У дні підвищеної сонячної активності може погіршитися самопочуття. Можливі такі симптоми: головний біль; запаморочення; нудота; біль у м'язах і суглобах; підвищений тиск; загострення хронічних захворювань; безсоння.

Щоб звести до мінімуму вплив бурі, за кілька днів до небезпечної дати потрібно дотримуватися наступних правил.

Не вживайте каву, алкоголь, сигарети, жирну і гостру їжу. Більше часу проводьте на свіжому повітрі. Лягайте спати в один і той же час, дотримуйтеся режиму дня. Постарайтеся не нервувати

 

Тарифи на тепло до кінця зими не зростуть – меморандум

Четвер, 30 вересня 2021, 12:39

 
UNSPLASH

Місцева влада, "Нафтогаз" та уряд заключили меморандум щодо незмінних цін на тепло для населення протягом опалювального сезону.

Підписання відбулося під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад 30 вересня.

Спершу президент Володимир Зеленський анонсував меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплоенергії та гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років.

"Сьогодні на засіданні між урядом держави, НАК "Нафтогаз", Асоціацією міст і нашим Конгресом місцевих та регіональних влад ми підпишемо меморандум, згідно якого до кінця опалювального сезону тарифи на тепло та гарячу воду для населення не будуть зростати".

Прем’єр Денис Шмигаль додав, що Україна стала свідком енергетичної війни та енергетичного шантажу Росії заради введення в експлуатацію Північного потоку-2.

Він нагадав, що в лютому був підписаний меморандум з міськими головами, аби уникнути підвищення тарифи в опалювальному сезоні 2021/22 років.

"В основі нового меморандуму – домовленість, що місцева влада не буде підвищувати тарифи", – заявив Шмигаль.

Другою домовленістю стала безперебійність поставок газу, аби населення та всі заклади соціального захисту мали тепло взимку.

Також сторони домовилися щодо фінансової підтримки громад з боку держави для безперебійної роботи теплокомуненерго та незмінних тарифів.

"Ми розуміємо, що бюджети частини громад не зможуть повністю покривати самостійно витрати. Передбачена субвенція для громад з незадовільним індексом податкової спроможності вже з IV кварталу цього року", – пояснив прем’єр.

Визначено що у 2022 році з цією метою держава передасть до місцевих бюджетів податок на доходи фізосіб у розмірі 4% – це не менше 11 млрд гривень.

Також за словами Шмигаля, сторони домовилися щодо ціни постачання газу для бюджетних установ та реструктуризації 30 млрд грн боргів держави перед ТКЕ та місцевими бюджетами.

Зеленський анонсував схожий меморандум терміном у три роки:

"Ми вже це почали обговорювати: я вважаю, що це доки не комплексне рішення, ми латаємо дірки. Я хотів би, аби ми мали меморандум не на один, а на три наступні роки – щоб не було сюрпризів для громадян".

Нагадуємо:

Газові ф’ючерси продовжують зростати у ціні та перетнули позначку у 1160,55 долара за тисячу кубометрів.

Напередодні прем'єр Денис Шмигаль заявив, що підготовка до опалювального сезону на фінішній прямій, тарифи залишатимуться стабільними, а програма субсидій буде збільшена.

Нацкомісія з тарифів (НКРЕКП) на засіданні 7 квітня затвердила річний газовий продукт – з 1 травня його введуть за замовчуванням для усіх споживачів до 30 квітня.

Читайте також: Прощавайте, 6,99 за кубометр: що буде з цінами на газ для населення та як працюватиме річний продукт

Дана Гордійчук, ЕП

Запрограмовані на добробут та багатство: названо найуспішніші знаки зодіаку

Четвер, 30 вересня 2021, 06:55


Запрограмовані на добробут та багатство: названо найуспішніші знаки зодіаку

Стрімкий рух вгору по кар’єрних сходах потребує кропіткої й невтомної праці. Проте деяким знакам зодіаку успіх на роботі дається значно легше, стверджує gsminfo. Можливо їм допомагають зірки?

Астрологи вирізняють усього п’ять знаків зодіаку, які просто запрограмовані на успіх і багатство. Вони мають яскраво виражені лідерські якості та завжди досягають поставленої мети.

Близнюки

Неймовірний дар представників цього знаку – вміння знаходити спільну мову з людьми. Саме ця риса є потаємною зброєю Близнюків, яка допомагає їм організовувати та розподіляти обов’язки серед підлеглих. Також завдяки своїй комунікабельності вони можуть стати чудовими менеджерами з продажу. Тонко відчуваючи болі клієнтів, Близнюки точно перевиконають план продажів.

Скорпіон

Народжені під цим сузір’ям – невиправні кар’єристи. Вони люблять і вміють бути в центрі уваги. Найбільше Скорпіони бояться втратити першість та відійти на другий план. Тож змагаються за своє місце під сонцем до останнього, часом використовуючи для цього нечесні методи.

Овен

Овни народжені сяяти у світлі софітів. Свій зірковий шлях вони прокладають ще з дитинства, стаючи переможцями у всіх можливих конкурсах та змаганнях. На роботі все відбувається точно так само. Якщо Овен прийшов у компанію секретарем, то піде він звідти точно начальником.

Запрограмовані на добробут та багатство: названо найуспішніші знаки зодіаку, фото-1

Діва

Діви не лише прагнуть досягти вершини, а ще й чітко планують свій шлях, відмірюючи кожен крок. Їхні стратегії не бувають програшними, адже ґрунтуються на постійному прагненні до досконалості. Діви завжди знайдуть, що у собі покращити. Саме тому представники цього знаку просто приречені на успіх.

Телець

Представників знаку на роботі завжди ставлять у приклад. Вони зразкові керівники, здатні брати відповідальність за своїх підлеглих та результати їх роботи. Тельці люблять виконувати свої обов’язки бездоганно, вимагаючи такої ж стовідсоткової віддачі від кожного працівника.

 

Сторінка 797 з 1432

«ПочатокПопередня791792793794795796797798799800НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер