images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Через "Дію" тепер можна подати заяву на статус кандидата на всиновлення: як це зробити

П'ятниця, 09 вересня 2022, 13:49

У "Дії" оголосили про спрощення процесу усиновлення - у сервісі запустили послугу реєстрацію для потенційних батьків, щоб всиновити дитину, онлайн.

Про це повідомляє пресслужба "Дії".

"Через повномасштабне вторгнення Росії багато дітей залишилися без батьків. Водночас процес усиновлення дуже складний, бюрократичний та корумпований. Команда Дії працює над спрощенням цього, щоб якомога більше дітей змогли знайти родину.

Це вже друга послуга з усиновлення на порталі Дія, раніше ми запустили консультації, а сьогодні - реєстрацію для потенційних батьків, щоб всиновити дитину", - пояснили в сервісії.

Як зареєструватися онлайн:

1. Увійдійть у кабінет громадянина на порталі Дія: diia.gov.ua.
2. Натисніть Послуги - Сімʼя - Усиновлення: реєстрація кандидатом
3. Заповніть анкету, вказавши дані про шлюб та чоловіка/дружину, фактичну адресу проживання та про дитину, яку ви хочете усиновити: стать, вік тощо.
4. Завантажте потрібні документи.
5. Підпишіть заяву е-підписом та натисніть Надіслати.

Далі заяву перевірятимуть працівники служби у справах дітей, це триватиме 5 робочих днів, пояснюють в "Дії.

"Після цього служба у справах дітей завітає до вас додому, щоб переконатися, що там може жити дитина.

Якщо все добре - усиновлювачів очікує подальша реєстрація на статус кандидата", - йдеться у повідомленні.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

 

В Дніпрі з’явиться вулиця Бандери – мер

П'ятниця, 09 вересня 2022, 12:50

ФОТО: GETTY IMAGES

Міський голова Дніпра Борис Філатов повідомив, що одна з центральних вулиць міста носитиме ім’я Степана Бандери.

Джерело: Філатов у Telegram

Пряма мова Філатова: "В рамках декомунізації/деколонізації/дерусифікації Дніпрорада вирішила перейменувати ще 45 топонімів".

Деталі: За його словами, в цей перелік входить присвоєння одній з центральних вулиць Дніпра імені Степана Бандери.

Що було раніше: У квітні Філатов казав, що у місті дуже багато вулиць, які мають назви, пов'язані з Росією, які треба перейменувати. "По всій країні йде масова дерусифікація. І ми відмовлятимемося від російських географічних назв", - обіцяв мер.


СБУ показала фото зі звільненої Балаклії

П'ятниця, 09 вересня 2022, 11:04

Служба безпеки України опублікувала фото зачистки міста Балаклія на Харківщині та селища Високопілля на Херсонщині, які деокупували ЗСУ.

Джерело: СБУ у Telegram

Дослівно СБУ: "Крок за кроком повертаємо рідні міста і села! Спецпризначенці Центру спецоперацій "А" СБУ пліч-о-пліч з бойовими побратимами з Сил оборони звільнили Високопілля та Балаклію!".

 

Деталі: В СБУ опублікували фото з деокупованих міста і селища.

 

"Йдемо вперед – до нових перемог! І жоден ворог нас не зупинить!", – підсумували в СБУ.

 

Передісторія:

 

У Британії оприлюднили деталі церемонії проголошення нового короля

П'ятниця, 09 вересня 2022, 10:20

Принц Чарльз, який технічно став главою британської монархії після смерті Єлизавети II, офіційно буде проголошений королем у суботу.

Про це повідомляє BBC, пише "Європейська правда".

Церемонія пройде в Сент-Джеймському палаці в Лондоні перед церемоніальним органом, відомим як Рада з вступу на посаду.

На зібранні буде оголошено про смерть королеви Єлизавети II та буде зачитано традиційне звернення. Потім король, який взяв собі ім’я Чарльз III, відвідає другу зустріч із цією групою, де він проголосить свою першу заяву та принесе клятву зберегти Церкву Шотландії.

Пізніше Чарльз III буде офіційно проголошений новим королем, а з майданчиків по всьому місту пролунають гарматні залпи.

 

Прапори, приспущені через загальнонаціональну жалобу, піднімуть на 24 години, починаючи з 13:00 суботи за місцевим часом, щоб відзначити проголошення короля, а потім їх знову приспустять.

Тим часом королева Єлизавета II спочиватиме в соборі Святого Джайлза в Единбурзі, у той час, як буде іти підготовка до її похорону, який очікується приблизно через 10 днів.

Потім труну доставлять літаком до Лондона, де сотням тисяч людей буде дозволено прийти протягом чотирьох днів у Вестмінстер-хол.

У віці 96 років у шотландському замку Балморал 8 вересня померла королева Великої Британії Єлизавета II.

У Великій Британії, а також усіх країнах Співдружності Націй розпочалася десятиденна жалоба у зв’язку зі смертю королеви Єлизавети II.

Поліцейські застерігають від телефонних шахраїв: не розголошуйте зміст отриманого вами SMS-повідомлення іншим особам

П'ятниця, 09 вересня 2022, 10:18

У шахрайську пастку потрапила пенсіонерка з Харкова, яка наразі проживає у Тернополі. Після спілкування з телефонним незнайомцем з двох банківських карток жінки були викрадені кошти. Загальна сума – понад 40 000 гривень.

За допомогою харків’янка звернулася до співробітників Тернопільського райуправління поліції. Як розповіла, до неї зателефонував незнайомець, який представився працівником однієї із мереж мобільного оператора. Він повідомив, що вишка мобільного зв’язку пошкоджена і номер жінки потрібно перевести на іншу станцію. Для цього попросив продиктувати йому пароль, який прийшов їй у SMS-повідомленні. Потерпіла виконала усі вказівки телефонного незнайомця. Невдовзі номер телефону жінки заблокували, а з двох банківських карток викрали усі кошти.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Будьте обережні, коли відповідаєте на дзвінок з незнайомого номеру та завжди перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють. У жодному разі не розголошуйте зміст отриманого вами SMS-повідомлення та інші особисті дані іншим особам. Також не виконуйте на телефоні операцій за вказівками незнайомців. Встановіть ліміт на зняття коштів.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

\

 

Сторінка 552 з 1430

«ПочатокПопередня551552553554555556557558559560НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер