images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


MRIYA об’єднує людей у боротьбі з окупантом

Середа, 07 вересня 2022, 10:10

Кіберполіцейських, програмістів та волонтерів об’єднала боротьба з російськими фейковими новинами та дезінформацією. З початку війни в Ураїні запрацювала екосистема “Мрія”, учасники якої роблять усе можливе, аби протидіяти кремлівським пропагандистам.

За час війни до “Мрії” долучилося понад 215 тисяч людей, які ведуть боротьбу в медіапросторі.

“До її системи входить канал «StopRussia | MRIYA», бот для блокування ресурсів та бот “Народний месник” в який можна повідомляти інформацію про переміщення окупантів. Щоб долучитися до боротьби, вистачає мати телефон, комп’ютер та обліковий запис в месенджері Telegram”.

Від початку війни кіберполіцейські спільно із волонтерами заблокували понад 4200 ресурсів, які розповсюджували брехливу та фейкову інформацію про діяльність росіян на території України.

До каналу MRIYA може долучитися кожен, адже війна це не лише винищування ворога в зоні бойових дій, але й блокування його інтернет-ресурсів та зупинка проросійської пропаганди.

Стати бійцем інформаційного простору можна, ввівши у месенджері Telegram «StopRussia | MRIYA» або “Народний месник”.

Бот «StopRussia | MRIYA»

@stopdrugsbot – приймає інформацію про фейкові ресурси. Модератори їх перевіряють і відправляють на блокування. Завдяки цьому чат-боту зібрано найбільшу кількість антиукраїнських ресурсів і профілів – понад 50 тисяч.

Канал «StopRussia | MRIYA»

https://t.me/stoprussiachannel – спільнота небайдужих українців, які протидіють російській агресії в інтернеті. Цей канал – головна інструкція та засіб комунікації з підписниками щодо блокування ворожих ресурсів. На вказаній платформі щоденно з’являються онлайн-завдання для підписників, свіжі новини та актуальна інформація з кібергігієни.

Бот «Народний месник»

https://t.me/ukraine_avanger_bot – у цей чат-бот надсилають інформацію про пересування ворожої техніки, російських військових та їх поплічників, виявлених мародерів або ж знайдені нерозірвані боєприпаси. Отримані відомості опрацьовують модератори боту та передають правоохоронцям на відпрацювання. Нещодавно сюди також додали опцію зазначення камер відеоспостереження в місцях, де перебувають окупанти.

Сервіс «MRIYA Automatic»

Безкоштовний автоматизований сервіс для боротьби з російською пропагандою, розробниками якого є Banwar та Qlixer Social. MRIYA Automatic працює в хмарі та не використовує браузер вашого комп'ютера чи смартфона.

Гра «Котяцький драйв»

Це благодійна гра-клікер, де котики ЗСУ, територіальної оборони та поліцейські звільняються рідну землю від рашистської навали.

Віртуальні бої відбуваються на легендарних локаціях: Чорнобаївка, Гостомель і крейсер «москва». У грі необхідно здолати лідерів орків, таких як «дон», вусатий тарган і міністр непотрібних справ росії.

Гра безкоштовна й не містить реклами. Її можна завантажити як для смартфона, так і для Windows/

Не будьте байдужими – об’єднуйтеся заради перемоги!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Двоє тернополян потрапили у шахрайські пастки

Середа, 07 вересня 2022, 10:08

Втрачені гроші: саме  так закінчилися торги в інтернет-мережі для двох мешканців Тернополя. Вони довірилися невідомим продавцям, а вони виявилися аферистами.

42-річний чоловік шукав шини для авто за вигідною ціною. Товар знайшов, домовився про покупку та перевів на картку невідомого 5000 гривень. Товару потерпілий так і не дочекався. Зникло  й оголошеня про продаж. Жертва обману звернувся  в поліцію.

Повірила у чесність продавця ще одна мешканка обласного центру. Дівчина хотіла придбати мобільний. Оголошення про продаж мобілки тернополянка знайшла в соцмережі. Продавець навіть додаткові фото скинув і ціну знизив, а згодом надіслав фішингове посилання на оплату. Потерпіла збагатила афериста на 11 тисяч гривень.

Довелося терефонувати в поліцію. За обома фактами шахрайств відериті кримінальні провадження, слідчі встановлюють особи зловмисників.

Працівники поліції вкотроре наголошують: немає жодних гарантій, що покупець чи продавець не виявиться  шахраєм. Тому читайте відгуки, просіть фото товару, а головне – не оплачуйте наперед дороговартісний товар, домовляйтеся про мінімальний завдаток та післаплату.

Не переходьте на сумнівні посилання, які надсилають невідомі, перевіряйте їх та мобільні продавціі на сайті кіберполіції у розділі "Stop fraud": https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/

Відділ комунікації поліції  Тернопільської області


З Тернополя для наших захисників передано чергових 500 комплектів військової форми

Середа, 07 вересня 2022, 10:02

Більше півроку в Україні триває повномасштабна війна, яку розпочала росія. Тернополяни та небайдужі громадяни продовжують допомагати українським військовослужбовцям на фронті продуктами харчування, засобами гігієни, військовим спорядженням тощо.

Днями з Тернополя для наших захисників, які зараз перебувають на передовій, було передано чергових 500 комплектів військової форми. Її пошили на одному із комунальних підприємства з тканини, переданої місту від Благодійного фонду «Help Heroes Of Ukraine» з США.

Загалом від початку війни з Тернополя було передано близько 2500 комплектів військової форми та понад 2000 розвантажувальних систем (розгрузок), пошитих на замовлення військовослужбовців.

Традиційно форму доставлять на фронт водії-волонтери із «Центру допомоги армії від Тернополя». Цього разу маршрут пролягає у напрямку Донецької та Дніпропетровської областей. Окрім військової форми, наші захисники отримають понад 40 посилок від рідних та близьких, а також турнікети, буржуйки, теплі речі та інше.

Нагадаємо, фонд «Help Heroes Of Ukraine Inc NFP» – благодійна організація, яка заснована у 2022 році керівниками найбільших логістичних і транспортних компаній США, до складу якої входять сотні українців в Америці. Цілі благодійної організації включають надання Україні широкого спектра медичної, військової та гуманітарної допомоги.

 

З центру «Допомога армії від Тернополя» відправилась чергова партія вантажів для наших захисників на фронті

Середа, 07 вересня 2022, 10:00

6 вересня водії-волонтери центру «Допомога армії від Тернополя» відправились у нову поїздку, щоб доставити вантажі для наших захисників на фронті. Цього разу посилки поїдуть у місця дислокації військовослужбовців у Донецькій та Дніпропетровській областях.

«Центр «Допомога армії від Тернополя» продовжує працювати. Дякую усім, хто долучився до допомоги нашим захисникам. Зокрема, тернополяни передали понад 40 посилок для своїх рідних, друзів та близьких. Значну частину зібрали волонтери, підготувавши перелік, що необхідно відправити, – розповідає міський голова Сергій Надал. – Ми також доукомплектували автомобіль 500 комплектами нової військової форми, теплим одягом, білизною, взуттям, продуктами харчування тривалого зберігання, сухпайками, буржуйками, турнікетами та іншим необхідним. Бажаємо нашим волонтерам успішної поїздки, спокійної дороги і якомога швидше доставити передачі».

Разом з вантажем для тернопільських військових, на фронт вдруге відправиться пересувна мобільна стоматологія у складі чотирьох медиків Тернопільської міської стоматологічної поліклініки. Лікарі-волонтери надаватимуть безкоштовну ургентну стоматологічну допомогу нашим захисникам.

Працівники підрозділу патрульної поліції з охорони громадського порядку ТОР у Тернополі затримали "закладчика"

Вівторок, 06 вересня 2022, 13:59

Екстазі, солі, амфетамін - усі ці особливо небезпечні психотропні речовини виявили та вилучили працівники Тернопільського райуправління поліції у сорокачотирирічного жителя району.

5 вересня працівники тактико-оперативного реагування патрулювали Тернопіль. Їм на зустріч йшов чоловік, який, побачивши автівку поліцейських, різко змінив напрямок руху і пришвидшив крок.

ТОРівці наздогнали невідомого і під час проведення поверхневої перевірки виявили у нього закладки з наркотичною сировиною. На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу. Спілкуючись із правоохоронцями чоловік зізнався, що вже встиг розкласти 48 пакунків і показав куди саме. Окрім цього він розповів, що дома має іншу частину наркотиків.

У ході обшуків у жителя району виявили та вилучили близько 120 закладок. Підозрюваний каже, що в інтернеті познайомився із чоловіком, який запропонував легкий та швидкий заробіток. За один сховок отримував 80 гривень. Пофасовані наркотики йому надсилалися поштою, а місця закладок невідомий повідомляв через соцмережі.

Усі наркотики слідчі вилучили. "Заробітчанина" затримали згідно зі статтею 208 КПК. Вирішується питання про оголошення йому підозри згідно із ч. 2 ст. 307 ККУ та обрання запобіжного заходу. Встановлюють слідчі й особу організатора незаконних заробітків. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 555 з 1430

«ПочатокПопередня551552553554555556557558559560НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер