images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Підприємства Тернопільщини зменшили податковий борг на 41,3 млн гривень

Вівторок, 18 грудня 2018, 06:57

Протягом січня-листопада 2018 року 785 юридичних осіб, які допустили податковий борг на початок року, зменшили його в абсолютному значенні на загальну суму 41,3 млн гривень. З них 563 суб’єкти господарювання віддали заборговане у повному обсязі на суму 21,8 млн. гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. Він зазначив, що за рахунок погашення податкового боргу до зведеного бюджету надійшло 43,1 млн грн, з яких  33,6 млн грн - до державної казни.

«Для того, аби отримати дозволи на погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових (безготівкових) коштів юридичних осіб, фахівці управління погашення боргу фіскальної служби в області звертались до суду», - розповів Ігор Юлійович. Так, у січні – листопаді цього року подано 142 звернення до суду на суму податкового боргу 60,5 млн гривень. З них задоволено 79 звернень на суму 31,9 млн грн, а це на 21 та на 4,2 млн грн більше, ніж минулоріч.

Протягом січня-листопада було також направлено до суду 163 позови на суму податкового боргу 6 млн грн, аби накласти стягнення на активи фізичних осіб через органи державної виконавчої служби.

До зведеного бюджету надійшло також 642 тис. грн за рахунок реалізації безхазяйного майна. До державної казни сплачено 169 тис. гривень, а місцеві бюджети отримали 473 тис. гривень.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області




 

Тернополян та гостей міста запрошують на ІІІ Всеукраїнський форум «КіноХвиля»

Понеділок, 17 грудня 2018, 08:40

З 19 по 22 грудня у Тернополі проходитиме ІІІ Всеукраїнський форум «КіноХвиля» під гаслом "Відчуй своє кіно!".

В рамках заходу, що відбуватиметься цьогоріч на понад двадцяти  локаціях, тернопільські кіномани і гості міста зможуть переглянути близько сотні кінострічок, взяти участь у майстер-класах, зустрічах з відомими акторами (зокрема Ірмою Вітовською), режисерами, продюсерами та спробувати себе у кастингах до телевізійного серіалу "Гайдамаки", короткометражного фільму "Течія" та до проектів Одеської кіностудії.

Окрім того, уперше для дикторів і акторів дубляжу пройде кастинг від найвідомішого українського режисера дубляжу Костянтина Лінартовича. І уже традиційно, саме в Тернополі під час ІІІ Всеукраїнського форуму "КіноХвиля" відбудеться підбиття підсумків 2018-го кінороку та старт нового. Вхід на форум вільний.

Детальніше з програмою можна ознайомитись на офіційній стрічці «КіноХвилі» у фейсбук та у додатку.

Регіональна Рада підприємців співпрацюватиме з Тернопільським національним технічним університетом

Неділя, 16 грудня 2018, 08:49

Меморандум про співпрацю сьогодні,13 грудня, підписали Регіональна Рада підприємців при обласній державній адміністрації і Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя під час розширеного засідання. У той же час підприємці краю та представники влади розглянули особливості застосування новацій законодавства про працю, зокрема процедури і графіки проведення перевірок. Обговорили також проблеми встановлення лічильників дистанційного обліку газу та санкції щодо малого і середнього бізнесу.

 

«Вимоги, які сьогодні ставить бізнес до своїх працівників, не завжди відповідають рівню підготовки, який надають вузи. Тому підписання меморандуму дозволить тісніше співпрацювати бізнесу з освітою, а також засвідчує нашу готовність активно включатися у процес підвищення рівня якості освіти у державі», - наголосив голова Регіональної ради підприємців ТОДА Володимир Гевко.

 

Під час заходу презентували проект тристороннього договору між навчальним закладом, студентом та роботодавцем, який передбачає можливість компенсації навчання студента у магістратурі за кошти роботодавця.

 

«Даний проект – це досить значний крок на зустріч студентам, які не завжди мають можливість оплатити навчання у магістратурі, але хочуть продовжити навчання. Також укладання такого договору допоможе вирішити проблему якісних кадрів на підприємствах, яка сьогодні є дуже актуальною», - акцентував Володимир Гевко.

 

В області відбуваються позитивні зміни завдяки співпраці влади та бізнесу. Про це зазначив заступник голови Тернопільської ОДА Ігор Вонс. За його словами, близько 9 млрд. грн. капітальних інвестицій вкладено в економіку області менш, ніж за два роки.

 

«Сьогодні в області створено сприятливий бізнес-клімат. Тернопільщина стала першою областю, яка втілює програму часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами для суб’єктів малого та середнього підприємництва області під 7,5% у гривнях. Така ініціатива можлива завдяки співпраці обласної державної адміністрації з Німецько-Українським Фондом та банками-партнерами. Окрім цього підприємці мають нагоду стажуватися у Німеччині, де обмінюються досвідом та знаходять нових партнерів», - розповів Ігор Вонс.

 

На важливості співпраці підприємців та вищих навчальних закладів акцентував народний депутат України Олег Барна. Він зазначив, що подібні заходи консолідують представників бізнесу для вирішення суспільно-важливих питань.

 

Нагадаємо, що в області працюють чотири Центри Підтримки Підприємництва, у яких представники бізнесу можуть отримати кваліфіковану допомогу та безкоштовні консультації.

 

Цьогоріч послугами служби зайнятості Тернопільщини скористались понад 44 тисяч осіб

Неділя, 16 грудня 2018, 08:48

За сприяння служби зайнятості області вдалося працевлаштувати майже 26 тисяч осіб, з них 8,7 тис. безробітних. З компенсацією роботодавцям витрат єдиного соціального внеску отримали роботу 453 особи зі статусом безробітного. Разова виплата допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності дала можливість 31 безробітному відкрити власний бізнес. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 2,9 тис осіб, після їх завершення більше 800 - працевлаштовано на постійні місця праці. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.
Загалом, упродовж січня-листопада 2018 року послугами служби зайнятості Тернопільщини скористались більше 44 тис. осіб, з них 25 тис. мали статус безробітного, що менше, ніж у відповідному періоді минулого року на 8,5%.
Цьогоріч понад 6,9 тис. роботодавців подали у службу зайнятості Тернопільщини інформацію про 39 тис. вакансій. Також у базі даних служби зайнятості містилось 11.5 тис. пропозицій роботи, отриманих з інших джерел. З них 6,6% були із заробітною платою вищою від середньої по області, 33,5% - з мінімальною.
За станом на 1 грудня 2018 року актуальними були 2438 вакансії, в т.ч. для робітників – 1432, для службовців – 813, для осіб, які не потребують спеціальної підготовки, – 193.
Найбільше роботодавці потребували продавців, водіїв автотранспортних засобів, кухарів, швачок, електрогазозварників, охоронники, медсестри, бухгалтери. Сталим залишається попит на працівників, які не потребують спеціальної підготовки, – підсобних робітників, вантажників.
На одне вільне робоче місце в середньому по області претендувало 3 безробітних. Найважче було знайти роботу у Зборівському районі (26 претендентів).
У січні-листопаді ц.р. 2512 безробітних проходили професійне навчання або підвищували свою кваліфікацію, 97,0% - під конкретні замовлення роботодавців. Завершили профпідготовку 2176 осіб, з них 2132 осіб вже працевлаштовано. 53 особам видано ваучер на навчання; 12 - підтвердили проходження неформального навчання за професією кухар на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості України.
На 1 грудня 2018 року на обліку в службі зайнятості перебувало 8026 безробітних. Серед них: майже 55% - жінки, третина - молодь віком до 35 років, 42% - службовці, 57% - жителі сільської місцевості. Більше половини безробітних – з вищою освітою.


Пресова служба Тернопільського обласного центру зайнятості

Хто з батьків за наявності трьох дітей отримає земельну пільгу

Субота, 15 грудня 2018, 08:16

Головне управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, якщо подружжя виховує трьох і більше дітей віком до 18 років, то кожен із батьків має право на пільгу щодо сплати земельного податку за земельні ділянки, що належать йому на правах приватної власності, при цьому вид земельних ділянок і розмір, щодо яких застосовується пільга, визначені п. 281.2 ст. 281 Податкового кодексу України.

Якщо подружжя володіє земельною ділянкою на праві спільної часткової власності, то платником земельного податку за земельну ділянку пропорційно своїй частці є кожен з батьків, і відповідно право на пільги щодо сплати земельного податку має кожен з них.

Якщо таке подружжя володіє земельною ділянкою на праві спільної сумісної власності і поділ земельної ділянки не проводився, то платником земельного податку за таку ділянку є один з батьків, який і може скористатись пільгою щодо сплати земельного податку.

Нагадаємо, що фізична особа для отримання пільги щодо сплати земельного податку має подати до контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки до 1 травня поточного року письмову заяву довільної форми про надання пільги та документ, що посвідчує її право на пільгу (посвідчення батьків багатодітної сім’ї (які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років).


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


 

Сторінка 841 з 1430

«ПочатокПопередня841842843844845846847848849850НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер