images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Отримайте безкоштовно

П'ятниця, 20 квітня 2018, 07:51

У Тернопільській об’єднаній ДПІ звертають увагу громадян – для отримання безкоштовних бланків декларації про майновий стан і доходи, а також бланків заяв та інших документів щодо звернень громадян для надання адміністративних послуг, прохання звертатись до модератора!

В податковій інспекції рекомендують, при поданні податкової звітності особисто платниками податків або уповноваженими на це особами, для пред’явлення у Центрі обслуговування платників, у разі необхідності мати із собою документи, що посвідчують особу та надають право представляти інтереси платника податків.

Нагадуємо, що у Центрі обслуговування платників фахівці інспекції консультують, проводять тренінги та надають практичну допомогу в заповненні Декларації про майновий стан і доходи та подання електронної звітності з використанням електронного підпису. Телефони для довідок: 4346-10, 43-46-46.


 

У жіночому клубі говорили про конфлікти та шляхи їх вирішення

П'ятниця, 20 квітня 2018, 07:34

Зрозуміти значення поняття «конфлікт», обговорити, яке місце займають конфлікти в житті людини, чому вони взагалі виникають та які існують способи їх вирішення допомогала учасницям квітневого засідання жіночого клубу “Гармонія”, що функціонує при гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, Тетяна Іванюк - практичний психолог, психолог-методист, психотерапевт в напрямку ”Позитивна психотерапія”.

Зокрема,  зі слів запрошеної гості, конфлікт (з лат. conflictus – зіткнення) – це зіткнення протилежних інтересів, поглядів, це протиріччя, які виникають між людьми, колективами в процесі їх сумісної трудової діяльності через непорозуміння або протилежності інтересів, відсутність злагоди між двома або більше сторонами.

У нашому житті все можливо, у тому числі і конфліктні ситуації. Адже, у кожного своє бачення стосовно певних моментів, свій “інтерес”, та своя особиста думка.

”Саме тому, тема ”конфліктів” актуальна у всі часи. Конфлікти, дискусії, суперечки завжди є у нашому житті, відзначила Тетяна Іванюк. Їх не потрібно боятись, лише необхідно навчитись правильно вирішувати конфлікти, щоб не завдати шкоди ані собі, ані оточуючим. А це уже  мистецтво, якого потрібно навчатись”.

Учасниці заходу жваво дискутували на задану тему, запитували поради у запрошеної гості-психолога, ділилися досвідом власної поведінки у конфліктних ситуаціях. Із життєвого досвіду, хтось з присутніх уникав конфліктів, щоб не загострювати проблему, інші - пристосовувалися до обставин. Були й такі, які відстоювали власну думку, незважаючи на наслідки.

Це право та вибір кожної людини. Проте, слід запам'ятати, що невирішений конфлікт або ситуація не зникає, а відкладається, накопичується  до певного часу, певної події... Адже, всеодно прийде час для вирішення. Тільки тоді сила конфлікту, як снігова лавина, буде потужнішою.


Відділ активної підтримки безробітних ТМРЦЗ

Інна Лісовська


У Тернопільській міській дитячій лікарні відремонтували інфекційне відділення

Четвер, 19 квітня 2018, 04:44

13 квітня очільник Тернополя Сергій Надал оглянув приміщення інфекційного відділення, що знаходиться за адресою вул. Купчинського, 14, яке було капітально відремонтовано.

«Охорона здоров’я та надання якісних медичних послуг тернополянам є одними із пріоритетних напрямків роботи міської ради, - зазначає Сергій Надал. – Цього року  ще одним досягненням стало оновлене інфекційне відділення дитячої лікарні, в якому за кошти міського бюджету та за підтримки Державного фонду регіонального розвитку протягом 2017-2018 років здійснено реконструкцію приміщень другого поверху на суму понад 1,5 млн. грн. Зокрема, були проведін роботи з капітального ремонту палат та коридорів, заміни вікон та дверей на енергозберігаючі та ремонту сходової клітки. Оновлення приміщень першого поверху було виконано у 2015 році за кошти міського бюджету».

У 2018 році для даного інфекційного відділення також було придбано меблі (одягові шафи, тумбочки, столи обідні, крісла та ін..) та м’який інвентар (матраци, подушки, ковдри та інше) за рахунок коштів, виділених з міського бюджету, в рамках програми «Здоров’я тернополян».

 

10 травня у Тернополі виступить гурт «Світозари»

Четвер, 19 квітня 2018, 04:42

10 травня у ПК «Березіль» відбудеться сольний концерт легендарного гурту «Світозари» під назвою «Із піснею в серці».

Для шанувальників музиканти зігріють старі хіти гурту та нові авторські пісні.

Квитки можна придбати у касах ПК «Березіль» та УД «Перемога». Телефони для довідок: 53-31-14, 067-284-53-00, 52-15-00.

21-22 квітня у Тернополі Міжнародний фестиваль-конкурс духовної пісні

Середа, 18 квітня 2018, 07:44

21-22 квітня у Тернополі відбудеться Міжнародний фестиваль-конкурс духовної пісні та камерної музики «Я там, де є благословення». Традиційно дійство відбудеться з ініціативи міської ради спільно з духовенством міста за підтримки очільника Тернополя Сергія Надала та Міністерства культури України.

Близько 500 конкурсантів цьогоріч візьмуть участь у заході, серед яких виконавці та колективи різних християнських конфесій з України, Грузії та Польщі.

Відбір виконавців триватиме 21 квітня з 10.00 год. в академічному обласному драматичному театрі ім. Т. Шевченка, Українському домі «Перемога» та церкві Матері Божої Неустанної Помочі. Урочисте відкриття конкурсу відбудеться о 18.00 год. в Драматичному театрі.

22 квітня о 13.00 год. в Тернопільській обласній філармонії розпочнеться нагородження переможців та гала – концерт кращих виконавців фестивалю-конкурсу.

 

Сторінка 917 з 1430

«ПочатокПопередня911912913914915916917918919920НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер