images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Завдяки слідчим ДФС Тернопільщини державі торік відшкодовано 7,5 млн грн збитків

Середа, 01 червня 2016, 07:13

Податкові злочини, зокрема, умисне ухилення від сплати податків, належать до складної категорії кримінальних проваджень, розслідування яких вимагає значних трудових і матеріальних ресурсів, а також часу. Насамперед це зумовлено, як правило, необхідністю дослідження значної кількості документів та господарських операцій, проведених по всій Україні (а іноді і за її межами) протягом кількох років (суми завданих збитків у провадженнях складають мільйони гривень).

Збір доказової бази, в тому числі отримання слідчим документів, на даний час є досить тривалою процедурою, що передбачена чинним кримінальним процесуальним законодавством. Про недосконалість в цьому плані чинного КПК України все частіше заявляють керівники різних правоохоронних органів, в тому числі НАБУ. Наприклад, процедура отримання судового рішення та здійснення на його підставі тимчасового доступу до банківських документів, здебільшого, триває більше місяця.

Майже у всіх кримінальних провадженнях про податкові злочини проводяться експертні дослідження (почеркознавчі, економічні, технічні, будівельні, товарознавчі тощо). Збір матеріалів для проведення таких досліджень теж вимагає значного часу, а проведення самих експертиз зазвичай триває кілька місяців.

Як зазначив начальник Слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Тернопільській області Олег Буць, здебільшого при проведенні розслідування кримінальних проваджень платники податків (а точніше неплатники), операції яких досліджуються, вчиняють заходи щодо перешкоджання слідству (ненадання відомостей, документів, їх приховування, неправдиві свідчення або відмова давати показання, невиконання законних вимог слідчого та судових рішень тощо), що особливо ускладнює встановлення істини та прийняття об’єктивного рішення і відповідно продовжує тривалість слідства.

Для прикладу, працівники СУФР ГУ ДФС у Тернопільській області у березні цього року завершили досудове розслідування та спрямували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб, які в складі організованої групи ухилились від сплати податків на суму понад 7 млн грн. При цьому, розслідування злочину тривало 1 рік та 8 місяців.

Нерідко, зазначає О.Буць, одним із способів тиску на орган розслідування з метою уникнення відповідальності за скоєне є надання неправдивих відомостей громадськості, в тому числі й через засоби масової інформації, про так би мовити «тиск на бізнес» з метою отримання неправомірної вигоди. Однак, переконані в ГУ ДФС, у таких випадках необхідно діяти згідно з чинним законодавством, тобто повідомляти про факти вимагання хабара відповідним компетентним органам.

Варто зазначити, що незважаючи на те, що розслідування податкових злочинів є складною і трудомісткою діяльністю, економічний ефект від діяльності підрозділів податкової міліції значний. Адже тільки в 2015 році всіма правоохоронними органами області, які борються з економічною злочинністю, державі та місцевим бюджетам відшкодовано збитки в сумі 7,95 млн грн, з яких 95% - по кримінальних провадженнях Слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС області.

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

На фестивалі «Галицька дефіляда» будуть вуличні співи

Середа, 01 червня 2016, 05:40

Що найбільше люблять галичани під час свят? Правильно, співати! Фестиваль «Галицька дефіляда» розпочала анонсувати атракції, які відбуватимуться під час фестивалю 17, 18 та 19 червня у парку ім. Т. Шевченка. Одним із заходів фестивалю будуть тернопільські «Вуличні співи».

«Вуличні співи» - це місце, де всі, хто любить співати, мають таку можливість. Мета проекту - популяризувати українську пісню і музику. «Вуличні співи» будуть на фестивалі лише одного дня, у п’ятницю 17 червня.

«Наш репертуар дуже багатогранний, починаючи від народних і повстанських пісень, закінчуючи сучасними новинками української музики. Репертуар може періодично змінюватися то в одну, то в іншу сторону, тут просто усе уже залежить від гітаристів які приходять, і їх вміння заграти те чи інше, але якщо згадувати те що співається майже кожного разу, то це «ОЕ», Скрябін, «Плач Єремії», останнім часом багато співаємо пісень групи «Один в каноє», ну і багато чого іншого...», - розповідає організатор «Вуличних співів» у Тернополі Михайло Моргун.

Запрошуємо усіх на «Вуличні співи» у п’ятницю, 17 червня о 16.30 год. Парк ім. Т.Шевченка.

«Вуличні співи» - це один із заходів на дефіляді. В усі дні фестивалю «Галицька дефіляда» буде сцена, на якій виступатимуть етногурти «Йорий клоц», «Фа Мажор», «Медовий полин», «Петрос», «Lemko bluegrass band» та інші. Окрім того будуть кулінарні шоу, народні забави, конкурси, подарунки та багато іншого. Слідкуй за подіями фестивалю «Галицька дефіляда» на сторінці http://vk.com/galychdefilyada

Юних тернополян запрошують порибалити

Вівторок, 31 травня 2016, 14:12

Нові цікаві активності з нагоди Дня захисту дітей організували влада та громадські організації Тернопільської області. У середу, 1 червня відбудеться фестиваль з рибальства «Трофей».

Майстер-клас для малюків проведуть чемпіони світу, Європи, України та майстри інших категорій Федерації риболовного спорту. З учасників будуть сформовані міні-групи, після настанов фахівців відбудуться змагання. На завершення заходу учасники скуштують рибацький куліш.

Організатори фестивалю: Тернопільське обласне управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства, служба у справах дітей та відділ сім’ї та молоді ОДА, Федерація риболовного спорту Тернопільської області. Підтримку надає «Блок Петра Порошенка».

Місце проведення: острівець «Чайка», парк ім. Т.Г. Шевченка.

Початок: о 17:00 год. (орієнтовна тривалість Фестивалю - до 20:00 год.)

Увага! При собі слід мати вудку.






 

Креативні ідеї для призовників шукають серед волонтерів

Вівторок, 31 травня 2016, 05:43

Волонтерів, які допоможуть розробити агітаційні макети для популяризації строкової та контрактної служби у збройних силах України шукають в Тернопільській ОДА.

«Тільки за участю громадськості можна знайти справжнє нестандартне рішення. Захист України – це спільна справа кожного із нас. Зараз важливо роз’яснити особливості строкової служби та переваги контрактної. Ми сподіваємося, що серед дизайнерів, художників, психологів, громадських активістів знайдуться волонтери, які поділяться своїми ідеями. Ця допомога є важливою для нашого краю», - зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Він підкреслив, що для юнаків 20-27 років строкова служба – це обов’язок. Степан Барна висловив впевненість, що Тернопільська область доведе свій патріотизм та відданість Державі не на словах, а на ділі.

Пропозиції надсилати на адресу прес-служби ОДА - Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .
 

Капітальний ремонт доріг потребує «капітальних» коштів

Вівторок, 31 травня 2016, 05:40

Цьогоріч міська рада запланувала грандіозний проект щодо ремонту доріг та прибудинкових територій у Тернополі. Суму збільшили на 20% у порівняні із минулорічним вкладом, а саме 164 мільйони гривень. На ці кошти повинні відремонтувати не лише дороги, а й прохідні частини в парках та скверах, тротуари та проїзні частини.

На сьогодні заплановано ремонт на складніших ділянках дороги, опісля чого роботи виконуватимуть і в інших частинах міста. Ремонт доріг виконують якісно знімаючи повністю стару поверхню. У звʼязку з цим, дороги можуть бути перекриті або частково перекриті.

Вісім мільйонів гривень було виділено на ремонт парків, а саме на їх освітлення. Інші кошти будуть призначені для багатоповерхівок.

В управлінні ЖКГ Тернопільської міської ради повідомили, що зараз проводять роботи на вулиці Микулинецькій, а саме на чотирьох смугах дороги біля кладовища. Для того, щоб покриття було повністю завершене необхідно ще кілька днів.

Також нагадаємо, що окрім міста ремонтні роботи проводять на дорогах області. Зокрема, Тернопіль - Івано-Франківськ, Тернопіль - Кременець. Нещодавно Кабінет Міністрів виділив постановою для Тернопільської області 78 мільйонів гривень, проте для капітального ремонту доріг потрібно набагато більше. Зараз міська рада наполягає на збільшені фінансування області - щонайменше 300-500 тисяч гривень на ремонт доріг. До кінця року всі вище зазначені роботи обіцяють виконати і не зупинятися на досягнутому.

Олена Сабатюк

 

Сторінка 1143 з 1430

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер