images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Жителів Тернопільщини безкоштовно навчають іноземних мов

Середа, 03 листопада 2021, 08:35

Жителів Тернопільщини безкоштовно навчають іноземних мов

У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці анонсували розклад клубів з вивчення іноземних мов на листопад 2021-го року.

«Приєднуйтеся! На вас чекають: цікаві та незвичайні теми; неординарні методи освоєння мови; дружня та приємна атмосфера; багато позитивних вражень та емоцій!» — закликають у бібліотеці.

Більше інформації тут.

 

Армрестлери з Тернопілля здобули на чемпіонаті Європи у Литві дев’ять медалей

Середа, 03 листопада 2021, 08:34

Армрестлери з Тернопілля здобули на чемпіонаті Європи у Литві дев’ять медалей

ХХХ Чемпіонат Європи з армрестлінгу серед юнаків, юніорів, молоді, дорослих та ХХІІІ чемпіонат Європи з пара-армрестлінгу завершився днями у Литві. Участь у європейській першості, що з 24 до 31 жовтня тривала у Вільнюсі, взяли команди 22 країн. Збірну України представило 120 учасників (молодь, дорослі, ветерани та пара-спортсмени).

Як повідомляє Федерація армрестлінгу України, наші спортсмени показали видовищну боротьбу та цікаві поєдинки, домінуючи майже у всіх категоріях. У підсумку українські армрестлери завоювали рекордні 156 медалей, а саме: 63 золотих, 66 срібних та 27 бронзових. У командному заліку збірна Україна здобула перше загальнокомандне місце та стала найкращою серед 22 країнах Європи!

Надзвичайно приємно, що дев’ять нагород додали до медальної скарбнички України і представники Тернопілля - шестеро спортсменів з Кременця, які представляли «Pushkar Team». Виступаючи у різних вікових та вагових категоріях, наші земляки показали такі результати:

Серед юніорів до 19 років:

1. Білик Владислав (вагова категорія 60 кг) - 4 місце на праву руку.

2. Савелюк Олена (вагова категорія 50 кг) - 1 місце на праву та ліву руки.

Серед молоді до 22 років:

1. Бочков Святослав (вагова категорія 60 кг) - 2 місце на ліву та 3 місце на праву руку.

2. Поліщук Максим (вагова категорія 80 кг) - 1 місце на ліву та праву руки.

Серед дорослих:

1. Пасєка Ігор (вагова категорія 100 кг) - 2 місце на ліву та 3 місце на праву руки.

2. Стецюк Вадим (вагова категорія 110 кг) - 3 місце на ліву та 4 місце на праву руку.

Загалом, оцінюючи переможний виступ збірної України на чемпіонаті Європи у Вільнюсі, фахівці стверджують, що це - історична перемога українського армрестлінгу та спорту в цілому, яка має дати потужний поштовх для розвитку і нових звершень.

«Ми пишаємося кожним спортсменом і дякуємо за високий результат! Також дякуємо тренерам за професійну підготовку своїх вихованців, всім партнерам - за підтримку та допомогу! А тим часом, розпочинається підготовка до чемпіонату Світу, який вже за місяць відбудеться в місті Бухарест, Румунія», - ідеться на сторінці Федерації армрестлінгу України у соцмережах.

Поліцейські Тернополя встановили особу, причетну до вибуху

Вівторок, 02 листопада 2021, 13:32

Вибух невідомого предмета в результаті якого травмувалася жінка працівники поліції зареєстрували о 7 ранку 26 жовтня.

Невідома особа встановила на підвіконні першого поверху саморобний вибуховий пристрій. Останній спрацював і розбив вікно. На момент злочину у кімнаті перебувала жінка з п’ятирічною дитиною. Уламки скла травмували руку тернополянці.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники Тернопільського райуправління поліції встановили особу, причетну до вибуху. Це - житель обласного центру. У ході слідства стало відомо, що він неодноразово залякував місцеву родину.

У вересні він кинув у вікно петарду, за деякий час розмалював родині двері з вимогою повернути гроші, а 26 жовтня поклав на підвіконня петарду, обмотану різними металевими деталями.


Даний факт працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно із ч.4 ст.296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Процесуальне керівництво над справою здійснює окружна прокуратура. Триває слідство. Встановлюють оперативники і інших осіб, ймовірно причетних до злочину.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/policzejski-ternopolya-vstanovili-osobu-prichetnu-do-vibuxu/

 

Жінку, яка викинула власну дитину, розшукують поліцейські Тернопільщини

Вівторок, 02 листопада 2021, 13:27

Новонародженого хлопчика в пакеті на території недіючого молокозаводу селища Товсте знайшла місцева мешканка.

Жінка, проходячи повз, почула дитячий плач. Коли підійшла ближче, то побачила дитину. Вона забрала її, занесла в місцеву їдальню та викликала поліцію.

За словами правоохоронців, хлопчик доношений, народжений, приблизно, добу тому. Його доправили до лікарні з переохолодженням, але загрози життю немає.

Працівники поліції просять усіх мешканців Чортківського району, а особливо селища Товсте, повідомляти інформацію про жінок, які перебували на останніх місяцях вагітності. Цікавлять й ті, хто нещодавно народжував, але дитини не видно. Анонімність гарантується. Інформацію можна повідомити на лінію "102" або за номером (068) 075 44 02, (067) 803 46 09.

Даний факт внесений в ЄРДР згідно ч.2 ст. 135 (залишення в небезпеці, матір'ю стосовно новонародженої дитини, якщо матір не перебувала в обумовленому пологами стані) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/zhinku-yaka-vikinula-vlasnu-ditinu-rozshukuyut-policzejski-ternopilshhini/

З 1 листопада набудуть чинності зміни до ПДР: з’являться нові дорожні знаки і розмітка

П'ятниця, 29 жовтня 2021, 10:11

З 1 листопада набудуть чинності зміни до правил дорожнього руху, з’являться нові дорожні знаки та розмітка.

Джерело: перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олег Білошицький

Дослівно:

"Нові дорожні знаки

Житлова зона, пішохідна доріжка, початок населеного пункту і його закінчення, напрямки повороту, місця дозволеної зупинки та стоянки, заборона руху транспортних засобів, автозаправні/електрозарядні станції, місце для зарядки електромобілів, платна дорога та її кінець, острівець безпеки, діагональний пішохідний перехід та інші.

 

Сторінка 791 з 1441

«ПочатокПопередня791792793794795796797798799800НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер