images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Суд зобов’язав Тернопільську обласну раду виділити кошти на утримання лікарні залізничників

Вівторок, 18 серпня 2015, 06:08

Відділкова клінічна лікарня станції «Тернопіль» із лютого 2015 року перебуває на балансі міста. У комунальну власність Тернополя лікарню прийняли депутати міської ради у зв’язку з критичною ситуацією, яка склалась на початку року із виплатою заробітної плати працівникам даного закладу.

У той же час сторони, а це обласна та міська ради, заключили договір про співфінансування даного закладу. Відповідно до цього документу, область зобов’язалася дофінансувати лікарню у сумі 4,5 млн. грн.Станом на сьогодні, обласна рада до міського бюджету перерахувала лише частину необхідних для повноцінного утримання даного закладу коштів.

Враховуючи цю ситуацію, міська рада подала позов у суд про виплату заборгованості обласною радою. Позов міської ради задоволено у повному обсязі. Таким чином суд зобов’язав обласну раду виконати свої зобов’язання щодо співфінансування даного лікувального закладу.

www.rada.te.ua

 

Депутати не прийняли перспективний план формування територій громад Тернопільської області

Понеділок, 17 серпня 2015, 06:08

d

Віктор Шумада, заступник голови – керівник апарату ОДА,  доповідав щодо питання “Про схвалення перспективного плану формування територій громад Тернопільської області”. Попри те, що в області вже є проекти створення 29 громад,  питання викликало чималу дискусію.

Представники громад звернулись до депутатів. До прикладу, міський голова Скалата Наталія Станьковська розповіла про проведену роботу, зроблені розрахунки та закликала депутатів прийняти рішення.

Попри те, що голова депутатської комісії з питань регламенту,  депутатської етики  Володимир Чубатий вніс пропозиції до питання “”Про схвалення перспективного плану формування територій громад Тернопільської області” перейменувати на “Проект перспективного плану” питання не було прийнято.

4 пленарне засідання завершилось. Дату наступного буде оголошено.

За інформацією Обласної ради

http://www.obl-rada.te.ua/diyalnist/novyny/deputaty-ne-pryynyaly-perspektyvnyy-plan-formuvannya-terytoriy-hromad-ternopilskoyi-oblasti.html 

Тернопільська картингова траса буде проходити сертифікацію

Неділя, 16 серпня 2015, 08:36

У Тернополі планують подавати документи на проведення сертифікації єдиної картингової траси Західної України, яку нещодавно відкрили на вул. Шептицького. Як розповідає начальник управління сім’ї, молодіжної політики та спорту Микола Круть, після проходження сертифікації на цій трасі можна буде проводити різноманітні змагання всеукраїнського та міжнародного рівнів.

«Нещодавно, під час відкриття оновленої картингової траси, були проведені звичайні тренування, щоб випробувати трасу та подивитися, які елементи необхідно доробити, - розповідає Микола Круть. - Надалі там буде проведений благоустрій навколишньої території, обладнано оглядові трибуни та виконані інші роботи».

Нагадаємо, що траса була реконструйована без витрачання бюджетних коштів, а її протяжність становить майже 800 метрів.

 

У Тернополі за неякісну роботу з ЖЕКами розриватимуть угоди

Субота, 15 серпня 2015, 00:00

У Тернопільській міській раді проводять моніторинг скарг на роботу місцевих балансоутримувачів, або, як їх у народі називають, - ЖЕКів. Перевіряється, у першу чергу, кількість звернень від тернополян щодо роботи певного підприємства на довідку 15-80, в управління ЖКГ та у відділ звернень міської ради.

«Ми прийматимемо кардинальні дії щодо тих балансоутримувачів, які отримали найбільшу кількість скарг від тернополян, - каже міський голова Сергій Надал. - У місті уже є практика попередніх років, коли два ЖЕКи позбавили права займатися їх діяльністю, а території та будинки, які вони обслуговували, передали іншим підприємствам. Якщо теперішні виконавці робіт не розуміють і ставляться неналежно до своєї роботи, то ми цю практику повторимо».

Учасники АТО в Тернополі зможуть безкоштовно вчитись у автошколі

П'ятниця, 14 серпня 2015, 09:01

Безкоштовно отримати водійське посвідчення категорії D зможуть учасники АТО в Тернополі. Відповідне рішення прийняли у міській раді.



Як зазначає очільник міста, водіїв автобусів наразі не вистачає у Тернополі, відтак люди, які повернулись зі Сходу можуть без проблем працевлаштуватись.

Окрім цього зараз у місті працює робоча група, яка допомагає вирішувати усі необхідні питання учасників АТО.

На сьогодні бійці АТО в Тернополі мають змогу безкоштовно паркуватись та їздити у громадському транспорті міста, отримати безкоштовну медичну допомогу. Також призначена субсидія деяким сім’ям учасників АТО та звільнено від сплати податку на нерухомість.

Також діти учасників АТО звільнені від сплати за харчування у дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах.

«У міській раді працює робоча група. Туди входять працівники та фахівці практично всіх підрозділів. Їхнє завдання – це максимально посприяти у вирішенні будь-яких проблем учасників АТО, а також членів їхніх сімей. Крім того, комунальне підприємство «Міськелеткротранс» відкрило власну автошколу, де проводяться навчання водіїв категорії D, оскільки останнім часом водіїв автобусів не вистачає в Тернополі. Відтак, прийнято рішення, що учасників АТО навчатимуть безкоштовно, щоб люди повернувшись з війни мали можливість працевлаштуватись, - розповів очільник міста Сергій Надал».


 

Сторінка 1302 з 1430

«ПочатокПопередня1301130213031304130513061307130813091310НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер