images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі зареєстровано майже 8 тисяч безробітних

Четвер, 13 серпня 2015, 06:44

За липень 2015 року в Тернопільський міськрайонний центр зайнятості звернулися 811 громадян, які проживають в м. Тернополі, що на 4 особи менше ніж за аналогічний період минулого року (815 чол.). Чисельність незайнятого населення, зареєстрованого протягом січня – липня 2015 року у міськрайонному центрі зайнятості, з урахуванням зареєстрованих на початок року, склала 7846 чол., що на 29 осіб менше, ніж на 1 серпня 2014 року (7875 чол.).

Незайняті та безробітні громадяни. Станом на 1 серпня 2015 року на обліку в центрі зайнятості знаходилися 2291 незайнятий громадянин з числа осіб, що проживають в м. Тернополі ( на 1 серпня 2014 року – 3237 чол.).

Станом на 01 серпня 2015 року на обліку в центрі зайнятості перебували 1932 безробітних громадян, що на 812 чол. або на 29,6% менше, ніж на відповідну дату минулого року (2744 чол.). Жінки складають 76,7% від загальної чисельності безробітних (1482 особи). Зменшився відсоток молоді до 35 років серед безробітних з 60,8 % на 01.08.2014 року до 54,8 % на 01.08.2015 року.

 

Сьогодні в парку Шевченка спостерігатимуть зорепад

Середа, 12 серпня 2015, 13:23

У ніч з 12 на 13 серпня збирають тернопільську молодь у парку ім. Шевченка, щоб подивитися на зорепад метеоритного потоку Персеїди, пише сайт Культурно.

Найбільшої активності зорепад досягне 13 серпня перед світанком, близько 4 години ранку. Захід розпочинається 12 серпня о 22.00 год.2014

Під час зорепаду активісти міста Тернополя внесуть різноманіття у звичний перегляд небесних об’єктів. Для того, щоб створити приємну та невимушену атмосферу, під час спостереження молодь буде співати свої улюблені пісні під гітару, зачитувати вірші відомих українських та зарубіжних поетів, можливо й авторські твори, слухати неймовірні історії та легенди про подорожі, зірки, космос і кохання.

qPYAOaaGJQ81
Тернополяни зможуть не лише поглянути на астрономічне диво, а й знайти нових друзів, поділитися власними розповідями з іншими, долучитися до активістів міста.Єдине, що потрібно взяти із собою – каремати чи пледи, щоб зручно розташуватись на так званих «Єлісях».
зоряне небо тернопіль

Організатори : громадська організація «Молодіжне об’єднання «Файне місто» спільно із  громадськими організаціями «ФРІ» та «AIESEC».

Контакти : Іван Омелян, тел. 098 376 5883

У Тернополі одночасно триває капітальний ремонт трьох доріг

Вівторок, 11 серпня 2015, 08:35

Капітальний ремонт вул. Живова, вул. Шпитальна та вул. Дружба цими днями триває у Тернополі. Загалом цього року планується відремонтувати більше 20 об’єктів, з яких уже роботи виконані на п’ятьох.

На вул. Живова працівники облаштували бордюрний камінь, замінили інженерні мережі та облаштували бетонну основу. Днями розпочнеться облаштування нижнього шару асфальтобетонного покриття, а згодом і верхнього шару.

На вул. Шпитальна (заїзд на території медичної швидкої допомоги) днями, за сприятливих погодних умов, буде облаштовано нижній шар асфальтобетонного покриття. Раніше там частково замінили інженерні мережі та провели підготовчі роботи.

З 6 серпня розпочався ремонт проїжджої частини на вул. Дружби (від Маяка» до відремонтованої ділянки неподалік ресторану «Пекін»). На цій ділянці буде замінено верхній шар асфальтобетонного покриття, а у межах зупинки громадського транспорту замінять ще й бордюрний камінь. На цій ділянці роботи планують завершити до 21 серпня.

Нагадаємо, що цього року у Тернополі вже було відремонтовано дорожнє покриття на вул. Танцорова (від майдану Героїв Євромайдану до вул. Паращука) та на перехресті вул. Танцорова та вул. Паращука, а також на вул. Текстильній, вул. Оболоня та вул. Пирогова (від вул. Січових Стрільців до вул. М.Гоголя).

 

У Тернополі термомодернізують будинки

Понеділок, 10 серпня 2015, 11:25

termo (4)Мешканці кількох тернопільських багатоповерхівок вже подали заявки на участь у Програмі енергоефективності,програму енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду, яку впроваджують у Тернополі. На втілення заходів з енрегоефективності (утеплення своїх будинків, встановлення індивідуальних теплових пунктів та заміну вікон) 70% коштів виділяються із бюджету, а решту 30% мають сплатити мешканці багатоповерхівки.

Як повідомив завідувач сектору енергозбереження управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР, зараз роботи із термомодернізації тривають за адресами бульв. Д. Галицького, 16 та вул. Лисенка, 6. На черзі ще декілька будинків, для здійснення робіт у яких готують документацію.

Фахівець нагадує, що локальне утеплення негативно впливає на стан будинку загалом.

– Клаптикове утеплення, яке практикується сьогодні в Україні, дуже небезпечне з погляду термодинаміки: через різницю температур під утепленою і неутепленою стіною може початись виламування стіни, утворення тріщин, затікання води і руйнування. Саме для того, щоб запобігти незворотнім наслідкам стихійного утеплення, фахівці працюють над підготовкою ДБН (державних будівельних норм) щодо термомодернізації, які вступлять в дію з першого жовтня цього року, розповідає Павло Савечко.

Тернополянам, які бажають стати учасниками програми термомодернізації житлових будинків, варто звернутися в міське управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР за адресою вул. Коперника, 1 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , тел. 52 58 33

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

komun.te.ua

У Тернополі працюють над створення нової маршрутної мережі громадського транспорту

Понеділок, 10 серпня 2015, 08:34

Розпорядженням міського голови Сергія Надала створена спеціальна комісія, яка розроблятиме нові маршрути мережі громадського транспорту. У склад комісії входять фахівці з управління транспорту, комунікацій та зв’язку, представники ДАІ, науковці, депутати та представники громадськості.

«Діюча маршрутна мережа не відображає усіх потреб тернополян, які змінилися за останні роки. Адже зараз ведеться будівництво трьох нових тролейбусних ліній, а раніше була побудована ще одна, - розповідає начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігор Мединський. - Також на маршрутній мережі за останні 4,5 роки суттєво збільшилося кількість тролейбусів і ще до кінця осені буде закуплено чотири одиниці транспорту. Тому наша комісія працювати над тим, щоб нова мережа громадського транспорту стала максимально комфортною для тернополян».

До 20 серпня управління транспорту, комунікацій та зв’язку буде приймати від тернополян пропозиції (на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду або за тел. 52-15-14, 52-69-41) щодо руху маршруток та тролейбусів у новій мережі. Потім усі побажання опрацюють, створять нову транспорту мережу і представлять на громадське обговорення.

Наразі мешканці міста надіслали більше 20 пропозицій, у яких просять забезпечити тролейбусне сполученні з масиву «Сонячного» до «Дружби», з ринку на масив «Східний» і т.д., а також збудувати нові тролейбусні лінії на вул. Бродівській, вул. Текстильній та по об’їзній від вул. Симоненка до вул. 15 Квітня.

«Усі пропозиції ми врахуємо, на нові тролейбусні лінії будемо замовляти проектно-кошторисні документації та розглядати можливість їх побудови наступного року, за умови наявності фінансування», - зазначає Ігор Мединський.

Додамо, сьогодні у КП «Тернопільелектротранс» є 67 одиниць рухомого складу, із яких 55 тролейбусів курсують містом. Причому, що ще декілька років тому тролейбусів їздило лише 39. Варто відзначити й те, що сьогодні середній вік тернопільських тролейбусів - 23 роки, а декілька років тому становив майже 30. Це суттєвий прорив у ефективному забезпеченні міста екологічним електричним транспортом і робота у цьому напрямі буде продовжуватися.

 

Сторінка 1303 з 1430

«ПочатокПопередня1301130213031304130513061307130813091310НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер