images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Міграційна служба сприяє у виготовленні закордонних паспортів дітям учасників АТО

П'ятниця, 07 серпня 2015, 06:11

Щонайменше півтори сотні дітей бійців АТО з Тернопільщини цього року зможуть безкоштовно побувати за кордоном. З метою забезпечення їхнього відпочинку при державній адміністрації створено робочу групу, до складу якої увійшов також начальник міграційної служби краю Томаш Вербич.

Юних тернопільчан до себе вже запросили Сербія, Польща, Хорватія та Угорщина.

«До Сербії поїдуть 15 дітей. Польща згодна прийняти найближчим часом 20, а у вересні – ще одну групу. Хорватія запросила 45 тернопільчан. Ще понад 40 дітлахів оздоровляться в Угорщині, до слова, 10 уже там побували», - поінформувала заступник директора обласного центру соціальних служб для сім ї, дітей та молоді Тетяна Четвертак .

У виготовленні закордонних паспортів маленьким мандрівникам сприяє міграційна служба.

Для оформлення закордонного паспорта дітям учасників АТО до нас уже звернулося більше сотні осіб. Більшість клопотань надійшли від органів виконавчої влади. Заяви на оформлення паспорта від дітей бійців приймаємо поза чергою, а за необхідності направляємо клопотання до ДМС України про прискорення оформлення документа», - повідомив перший заступник начальника УДМС України в Тернопільській області Іван Чубатий.

 

Перелік необхідних документів для оформлення

паспорта громадянина України для виїзду за кордон:

- заява одного з батьків (якщо дитині не виповнилося 16 років) або дитини, (якщо їй виповнилося 16 років);

- свідоцтво про народження (для дітей до 16 років) або паспорт громадянина України (для дітей від 16 років);

- два фото 3,5 на 4,5 см та одне фото10 на 15 см (для дітей до 12 років);

- ідентифікаційний код;

- квитанції про оплату, визначені законодавством.

 

Детальнішу інформацію про оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон дітям учасників АТО можна отримати за телефоном гарячої лінії Управління міграційної служби України в Тернопільській області: (код 0352) 27-13-89.

 

Не спішіть по повістці йти у військомат

Четвер, 06 серпня 2015, 08:27

Mobilizacija1

Про це на своїх сторінках у Facebook масово пишуть активісти та прості громадяни.

Найбільше людей обурює не сама мобілізація, а те, що проводиться вона незаконно та без оголошення військового стану.

«Якщо ви отримали повістку з військомату, не поспішайте туди йти! - пише сайт firstsocial.info. Зателефонуйте в РНБО (044-255-09-00), в генштаб (044-454-44-51) і поцікавтеся, на якій підставі до вас прийшла повістка? Дізнайтеся, чи йде в Україну війна? З ким? Коли було офіційне оголошення про військову агресію та введення військового стану? В РНБО і Генштабі вам дадуть відповідь, що ніякої війни немає, а з питань повісток порекомендують звертатися до військомату! Тоді ви все це скажете воєнкому і додасте, що якщо вони вас посміють закликати на якесь АТО (яким повинні займатися виключно спецслужби), то ви тут же напишете заяву в прокуратуру і подасте на нього в суд! Досить грати життями наших хлопців! Нехай оголошують військове становище, тоді й мобілізацію проводять! А під шумок АТО вони розкрадають країну і тисячами «кладуть» наших хлопців! Порошенко, Турчинова стосується. У держави немає законних підстав проводити мобілізацію, так як в країні війни немає! Одна справа — призов в армію, інше — мобілізація! Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», – написав повідомлення Богдан Ніколаєвіч на своїй сторінці, яке поширили більше 2 з половиною тисяч користувачів.

Джерело: firstsocial.info

З 6 серпня на вул. Дружби буде частково перекритий рух

Четвер, 06 серпня 2015, 08:18

З 6 по 21 серпня буде проводитися капітальний ремонт проїжджої частини на вул. Дружби. Рішення про часткове перекриття руху під час проведення ремонтних робіт на даній ділянці було прийняте на черговому засіданні виконавчого комітету.

«На вул. Дружби будуть проведені роботи від «Маяка» до відремонтованої ділянки неподалік ресторану «Пекін», - розповідає начальник відділу технагляду Олег Вітик. - На цій ділянці буде замінено верхній шар асфальтобетонного покриття та бордюрний камінь у межах зупинки громадського транспорту».

Громадський та приватний транспорт курсуватиме за звичним маршрутом. Лише під час асфальтування дороги, а це максимум два дні, рух транспорту буде частково змінено. Зокрема, маршрутки, які курсують вулицями Карпенка та Миру, будуть їхати по вул. Миру в сторону педагогічного університету, де повертатимуть на вулицю Максима Кривоноса і виїжджатимуть на вул. Мазепи. Тролейбуси №1 та №5 з вул. Мазепи на деякий час не повертатимуть на вул. Кривоноса, а будуть їхати до вулиці Бережанської, Тролейбусної і далі по маршруту.

Планується, що вулиця Дружби для облаштування асфальту повністю перекриється у вихідні дні.

 

Заходи до Дня Незалежності та Дня міста у Тернополі

Четвер, 06 серпня 2015, 05:52

З нагоди відзначення 475-річниці Тернополя, Дня Державного Прапора та 24-ї річниці Незалежності Україні у місті відбудеться ряд заходів.

23 серпня у Тернополі заплановано провести урочисту церемонію освячення та підняття Державного Прапора України, відкриття першої дитячої художньої галереї «Палітра святкового міста» та Всеукраїнський фестиваль «Фольк – фест» на Співочому полі. Також до Дня прапора заплановано урочисто відкрити оновлений бульвар Дмитра Вишневецького.

24 серпня традиційно відбудеться покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків Тараса Шевченка, Ярослава Стецька, Ярослави Стецько, В’ячеслава Чорновола та Степана Бандери, а також на Театральному майдані відбудеться святковий концерт за участю народної артистки України Ніни Матвієнко, Євгенії Власової, Дмитра Андрійця, гурту «Дзвони» та інших естрадних виконавців.

У цей же день на масиві «Дружба» заплановане відкриття пам’ятника наймолодшому учаснику визвольних змагань тернополянину Славку Луцишину та урочисте відкриття парку «Здоров’я».

27 серпня відбудеться відкриття оновленого етноцентру при Тернопільській міській бібліотеці №4 для дорослих, урочисте відкриття спортивного майданчика на бульварі Данила Галицького, 28 та вручення премії ім. І.Франка.

День міста, 28 серпня. Відбудеться урочиста літургія до свята Успення Пресвятої Богородиці та 475-ї річниці міста Тернополя у храмі Успіння Пресвятої Богородиці, фестиваль з повітроплавання, розпочнеться чемпіонат Східної Європи з Аквабайку, поповниться Алея зірок. Також запланована презентація ювілейної монети, урочисте вручення Почесної таблиці Ради Європи, концерт музичних гуртів м. Тернополя «Одеон», «Лос Колорадос», «Джазова фіра» та багато інших.

У цей же день у парку «Національного відродження» відбудеться свято квітів, концерт переможців конкурс «ТаланТер» та виступи заслуженої артистки України Оксани Пекун та народного артиста України Віктора Павліка.

29 серпня продовжуватиметься фестиваль з повітроплавання, відбудеться відкриття екстрим-парку, фестиваль народного танцю «Червона калина», чемпіонат Східної Європи з Аквабайку та концерт тернопільських музичних гуртів.

30 серпня триватиме фестиваль з повітроплавання, свято народної творчості та чемпіонат Східної Європи з Аквабайку. Також цього дня відбудеться урочисте нагородження переможців чемпіонату з Аквабайку і гала-концерт музичних гуртів Тернополя та гурту «ONUKA»

Про час та місце проведення усіх заходів буде повідомлено додатково.

Спеціальна комісія вивчає причини та наслідки пожежі у центрі Тернополя

Четвер, 06 серпня 2015, 05:50

4 серпня о 22.45 год. на вул. Сагайдачного, 1 почалася пожежа торгово-офісної будівлі. На місце події прибули працівники ДСНС у складі майже 80 осіб, а також заступник міського голови Владислав Стемковський з представниками міської ради. Пожежу локалізували о 01:55, а о 03:04 – уже повністю ліквідували. Сьогодні відомо, що вогнем знищено приміщення загальною площею близько 750 кв. метрів на третьому, четвертому поверхах та перекриття.

У будівлі було дерев’яне перекриття, тому вогонь швидко розповсюджувався. Після поступлення інформації про пожежу, було повністю відімкнуто постачання електрики та газу у навколишні будівлі з метою уникнення небезпеки для життя людей. Відновити постачання газу та електрики планують до кінця дня, 5 серпня.

«Під час пожежі із сусідніх будинків були евакуйовані 48 мешканців, серед яких 12 дітей. Для цих мешканців ми, від міської ради, пропонували переночувати у готелі, проте ніхто не зголосився. Більшість людей поїхали до родичів, інша частина, після дозволу працівників ДСНС, повернулися у свої квартири, - розповідає Владислав Стемковський. - Травмованих внаслідок пожежі немає. Біля будівлі перебувала машина швидкої допомоги, однак, за словами медиків, до них зверталися люди лише із прохання поміряти тиск через хвилювання».

Причину загорання наразі вивчає спеціальна комісія ДСНС. А на розпорядження міського голови Сергія Надала створена інша комісія, яка буде вивчати збитки, які завдані мешканцям прилеглих квартир.

«Хочу зазначити, що дана будівля є пам’яткою місцевого значення, у якої лише довоєнний фундамент, - додає заступник міського голови. - Також у деяких ЗМІ з’явилася інформація, що нібито раніше мешканці будинку скаржилися у міську раду на наявність відкритого вогню у піцерії. Ми перевірили цю інформацію, проте таких скарг до нас не надходило. Були просто скарги людей щодо наявності поблизу їх помешкань закладів громадського харчування, але вони знаходилися у цих приміщеннях багато років, змінювалися лише власники».

Представники ДСНС зазначають, що усі пожежні гідранти були справні, а машини заправлені водою.

 

Сторінка 1306 з 1430

«ПочатокПопередня1301130213031304130513061307130813091310НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер