images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Скільки ремонтних робіт проведено за тиждень у Тернополі

Четвер, 30 липня 2015, 13:17

Уже четвертий рік поспіль проведення капітальних ремонтів є пріоритетним для діяльності Тернопільської міської ради. Роботи тривають одночасно на багатьох об’єктах: на прибудинкових територіях, міжквартальних проїздах, дорогах, тротуарах, бульварах та скверах та на інших об’єктах благоустрою.

Прибудинкові території:

Продовжуються роботи:

  1. вул. Фабрична, 3
  2. вул. Фабрична, 5
  3. вул. Вишневецького, 3
  4. вул. Київська, 10
  5. вул. Морозенка, 1

Завершені роботи:

  1. вул. Козацька, 7
  2. пр. Злуки, 39
  3. бул. Д.Галицького, 4

Продовжуються роботи з ремонту спортивних майданчиків:

  1. вул. П. Орлика, 4, 5
  2. бул. Д.Галицького, 28

Продовжуються роботи з капітального ремонту міжквартальних проїздів за адресами:

  1. вул. М. Вербицького, 4 – вул. Є. Коновальця
  2. вул. Карпенка, 22а
  3. вул. Морозенка – бул. Д.Вишневецького

Капітальний ремонт тротуарів:

Завершено роботи:

  1. від вул. Б. Лепкого до ДНЗ № 27

 

Розпочато роботи на:

  1. на транспортній розв'язці вул. Генерала М. Тарнавського – В. Симоненка – В. Великого (в районі ринку «Аляска-Тер»).

Капітальний ремонт доріг:

Завершено роботи на:

  1. вул. Текстильній.


Продовжувались роботи на:

  1. вул. Живова,
  2. зливової каналізації по провулку Липовому з відведенням дощових стоків
  3. вул. Танцорова в м. Тернополі (від майдану Героїв Євромайдану до вул. Паращука)
  4. вул. Шпитальній.

Капітальний ремонт об’єктів благоустрою:

Продовжуються роботи:

  1. з капітального ремонту бульвару Дмитра Вишневецького,
  2. реконструкція набережної Тернопільського ставу,
  3. з капітального ремонту бульвару Данила Галицького,
  4. з капітального ремонту містків в парку «Топільче»,
  5. з капітального ремонту зупинки громадського транспорту «ПК Березіль» по вул. Миру,
  6. з капітального ремонту підвищення навколо Хреста в парку ім. Т. Шевченка,
  7. з капітального ремонту бульвару Куліша.

У Тернополі створена інтерактивна карта стану проведення ремонтних робіт у місті (http://mape.te.ua/), де тернополяни та пересічні користувачі Інтернету зможуть побачити, де проводяться у Тернополі ремонтні роботи, скільки коштів із міського бюджету було витрачено на той чи інший об’єкт. Вона допоможе тернополянам слідкувати за термінами проведення ремонтів у місті та проводити громадський контроль якості виконаних робіт.

 

Фестиваль їжі та задоволення “Вуличний Ринок” відбудеться вдруге

Четвер, 30 липня 2015, 11:29

28-30 серпня в рамках святкування днів міста Тернополя відбудеться другий фестиваль їжі та задоволення “Вуличний ринок”. Цього разу фестиваль розтягнеться по території всього парку імені Тараса Шевченка щоб створити комфортніші умови як для учасників так і для відвідувачів, пише сайт Культурно.vyl

— Перший фестиваль, який проходив ще в травні, показав, що в Тернополі є потреба у створені якісної вуличної їжі на заміну яток з біляшами та булочками з картоплею. Гості хотіли спробувати щось нове та хотіли це спробувати і після самого фестивалю у нових закладах чи точках по місту, — розповідає організатор другого фестивалю, ресторатор Сергій Шашурін. — Скажемо чесно, було дуже приємно та неочікувано, що до нас завітала така кількість гостей, та долучились люди готові підтримати ідею зміни гастрономічної ситуації у нашому місті. Надіємось, що вже після цього фестивалю можна буде чекати на появу нових майданчиків де можна буде покуштувати смачні бургери, локшину чи інші витвори вуличної кухні.

Метою нашого фестивалю є підтримка молодих творчих людей, які прагнуть втілити заповітну мрію, показавши свої вміння для тернополян та гостей міста. Тому організатори фестивалю оголошують конкурс на п’ять грантів для молодих людей, які хочуть взяти участь у ньому. Грант від фестивалю дозволяє стати його учасником без сплати внеску. Він надає право людині чи команді пройти навчання та консультацію щодо того, як правильно та креативно підійти до організації своєї торгової точки.

Окрім місцевих кулінарів, учасниками фестивалю будуть “майданчики”, які успішно себе показали на інших гастрономічних фестивалях по території всієї України. Це і є однією з причин збільшення території проведення фестивалю. Також територія збільшується ще й тому, що паралельно на тернопільському ставі буде відбуватись чемпіонат Європи з водомоторного спорту, який в Тернополі проводять вже третій рік поспіль, і учасникам потрібно буде нагодувати вдвічі, а то і втричі більше людей аніж минулого разу.

Зареєструватись учасники можуть за посиланням (до 20 серпня): http://bit.ly/foodternopil Подати заявку на грант фестивалю можна за посиланням (до 10 серпня): http://bit.ly/foodgrant

Посилання в соц. мережах: https://vk.com/street.market.ternopil, https://www.facebook.com/street.market.ternopil

Як керувати своїми фінансами

Четвер, 30 липня 2015, 08:33

Нажити багато грошей – хоробрість;зберегти їх – мудрість,а вміло витрачати – мистецтво.

Б. Авербах.

Уміння правильно, раціонально витрачати кошти-особливо цінна якість в умовах фінансової кризи, коли купівельна спроможність населення скорочується, інфляція росте, а курси валют абсолютно непередбачувані. Як сказав Авербах — це мистецтво, проте, за великим бажанням його можна опанувати, адже нічого нездоланого немає.

Оволодіти основними азами управління особистими фінансами навчали учасниць липневого засідання жіночого клубу ”Гармонія”, що у гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості.

”Гроші люблять лік. Це правило стосується як великих компаній, так і фінансів окремої людини. Тож правильно керувати особистими доходами й видатками мають не лише бізнесмени, а й пересічні українці- відзначила запрошена на захід Леся Колінець-доцент кафедри ”Міжнародної економіки” Тернопільського національного економічного університету, активний громадський діяч організації ”Об'єднання ”Самопоміч”.

У ході заходу учасницям розповідали як правильно формувати сімейний бютжет, витрачати, заощаджувати та врешті примножувати власні кошти. Активно обговорювали учасниці завдання, поставлене запрошеною гостею. Зокрема, потрібно було раціонально розприділити місячний сімейний бютжет пересічної сім'ї так, щоб вистачило грошей на все необхідне, та ще й залишилася певна сума для скарбнички.

Задля підвищення фінансової грамотності жінок учасницям запропонували скористатися певними правилами:

* Щоб контролювати свої фінанси, необхідно розуміти, звідки та в якому обсязі до нас приходять і куди йдуть наші гроші. Тому, потрібно записувати свої доходи та витрати.

* Заздалегідь планувати витрати та фіксувати їх. Аналізувати категорії витрат, з'ясовувати, що є необхідним та важливим (оплата комунальних послуг, проїзд, поповнення телефону), а від чого можна відмовитися.

* Оптимізація витрат полягає не в тому, щоб бездумно обмежити свої бажання, а в тому, щоб раціонально підходити до придбання товарів і послуг. Складаючи список запланованих покупок (шопінг-листок), необхідно зробити поділ на життєво необхідні речі та ті, без яких можна обійтися. Від останніх відмовляємось,а усе, що залишилося, записуємо у порядку пріоритетності.

* Відмова від шкідливих фінансових звичок: придбання непотрібних у даний час речей, товарів, значної кількості продуктів, які швидко псуються та ін...

* Розрахунок готівкою, а не банківськими картками. Це допоможе відчувати ”фінансові витрати” та збереже кошти у гаманці.

* Правильне інвестування. Гроші потрібно не лише заробляти та раціонально витрачати, а й вкладати так, щоб вони приносили прибутки. Найбільший дохід можна отримати в тому випадку, якщо ваші заощадження не зберігаються вдома в затишному місці, а працюють разом з вами, подвоюючи при цьому ваш прибуток. Поштовхом до такого заробітку може послужити розумне інвестування, наприклад, в нерухомість, власний бізнес, в розвиток стартапів та ін.

Слід пам'ятати, матеріальна сторона в нашому житті має велике значення. Проте, ніколи не потрібно гроші ставити за першоціль, рахувати кожну ”копійку”, шкодувати за витреченою ”гривнею”. Адже тоді зникає відчуття насолоди від самого життя, не відчувається смак перемоги, та непомітною стає краса, яка є навколо нас.

 

Відділ активної підтримки безробітних ТМРЦЗ

І.Лісовська

52-89-30 

 

Калуський льодовий палац відновить роботу в серпні

Четвер, 30 липня 2015, 08:03

Після місячної перерви, викликаної головним чином літніми канікулами в дітей, Калуський льодовий палац знову функціонуватиме в звичному режимі. Минулого понеділка тут розпочали заливати льодовий майданчик для катання на ковзанах.

За словами директора цієї спортивної арени Євгена Геренди, процес облаштування льодового покриття триватиме 4-5 днів, оскільки швидше домогтися ідеального стану катка проблематично. Та й якість штучного льоду, його періодичне очищення за допомогою спеціальної машини мають неабияке значення для надання спортивно-оздоровчих послуг, пов’язаних з масовим катанням на ковзанах, проведенням у льодовому палаці тренувальних занять хокеїстів, фігуристів, різних святкових заходів, спортивних змагань тощо.

"Відновити роботу льодової арени плануємо з 3 серпня, - говорить Геренда. - Саме цього дня за попередньої домовленості з дирекцією Одеської СДЮШОР до Калуша має прибути група юних фігуристів на навчально-тренувальні збори. Одесити і минулого року займалися в Калуші. Фігуристи були задоволені і нашим льодом, і умовами, створеними для тренувальних занять та тимчасового проживання в місті".

Євген Геренда також зазначив, що дещо пізніше очікується приїзд до Калуша на збори юних хокеїстів з Новояворівська Львівської області.


За матеріалами: sport.if.ua

Консультуємо про безалкогольне пиво…

Четвер, 30 липня 2015, 06:31

Якщо підприємець торгує продуктами, соками, водами і безалкогольним пивом, потрібно платити акцизний податок за таке пиво?

Податковий кодекс України дає визначення, що пиво – це насичений діоксидом вуглецю пінистий напій, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами. Згідно української класифікації товарів цей напій зазначений у товарній позиції 2203.

В свою чергу, під безалкогольним пивом розуміють насичений діоксидом вуглецю пінистий напій, одержаний під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами з об’ємною часткою спирту не більш як 0,5 відсотка, отриманий шляхом діалізу чи переривання головного бродіння, або виготовлення пивного сусла зі зниженою часткою сухих речовин у початковому суслі. Такий напій уже відноситься до товарної групи за кодом 2202.

Ставки ж акцизного податку встановлено тільки на пиво із солоду, що відноситься до товарної групи 2203.

На товари, що відносяться до товарної групи 2202, ставки податку Податковим кодексом не встановлено і такі товари не віднесено до підакцизних. Тому, акцизного податку за безалкогольне пиво платити не потрібно.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1310 з 1430

«ПочатокПопередня1301130213031304130513061307130813091310НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер