images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Перейшовши за фіктивним посиланням, тернополянка втратила понад сім тисяч гривень

Середа, 31 серпня 2022, 11:10

До кіберполіцейських звернулася жителька обласного центру із заявою про шахрайство. Невідомі особи заволоділи її грошима з банківської картки.

Зі слів потерпілої, вона здійснювала продаж товару на одній з відомих платформ. Невідома особа, яка начебто зацікавилася пропозицією, надіслала їй повідомлення з посиланням за яким тернополянка мала оформити доставку товару. Та це виявилося пасткою. Щойно потерпіла ввела дані банківської картки, як отримала сповіщення про перерахунок коштів - понад сім тисяч гривень.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 ККУ.

Щоб не попастися на вудку шахраїв, варто запам'ятати важливе правило — ніколи, ні за яких умов не переходити за посиланнями, отриманими від третіх осіб. Усі операції по здійсненню угоди і проведенню оплати повинні виконуватися виключно на сайті, на якому продавець розмістив оголошення про продаж.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Дві дорожньо-транспортні пригоди у яких травмувалися дві жінки сталися минулої доби на Тернопіллі

Середа, 31 серпня 2022, 11:09

Жителька села Вишнівець, що на Кременеччині, керуючи скутером, не врахувала дорожньої ситуації і допустила зіткнення з великогабаритною вантажівкою. Внаслідок ДТП 59-річна водійка отримала чисельні травми і була госпіталізована. Вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до ЄРДР.

Дорожньо-транспортна пригода у якій потерпіла тернополянка сталася по вулиці Тролейбусній в обласному центрі. За попередніми даними, водій автомобіля «Nissan», рухаючись заднім ходом, допустив зіткнення з припаркованим мікроавтобусом, відтак виїхав на тротуар та скоїв наїзд на 31-річну жінку. Потерпіла госпіталізована. Відомості за даним фактом внесено до ЄРДР за частиною 1 статті 286 ККУ

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Мешканка Тернопільщини, яку підозрюють у сутенерстві, постане перед судом

Середа, 31 серпня 2022, 11:07

Слідчі скерували на розгляд суду матеріали кримінального провадження стосовно жительки Тернополя, яка підозрюється в сутенерстві.

Нагадаємо, у червні працівники міграційної поліції спільно зі слідчими Тернопільщини викрили та затримали мешканку обласного центру, яка організувала незаконний бізнес, торгуючи чужим тілом. Підозрювана впродовж тривалого часу заробляла подобовою орендою житла. Проте через нестачу  грошей вирішила підробляти ще й сутенерством.

Жінка в інтернеті розмістила оголошення про пошук дівчат на високооплачувану роботу. Усі деталі охочим працювати повідомляла  при зустрічі або телефоном. Наступне оголошення, яке з'явилося у соцмережах, стосувалося пошуку клієнтів.

Місцями для інтимних зустрічей були квартири, які здавала сутенерка подобово. Година послуг вартувала 1600 гривень. Заробітки ділили порівну.

В ході обшуку, проведеного під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури, працівники міграційної поліції виявили у квартирі сутенерки понад 500 тисяч гривень, мобільні телефони та записник з базою клієнтів.

Жінку затримали відповідно до статті 208 КПК. Зібравши достатньо доказів, їй оголосили підозру відповідно до ч. 2 ст. 303 (створення або утримання місць розпусти і звідництво) ККУ.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено,  обвинувальний акто направлено до суду. Підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 7 років.

 

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Уже найближчими днями з центру «Допомога армії від Тернополя» відправляться чергові вантажі для військовослужбовців на передову

Середа, 31 серпня 2022, 11:00

Цими днями на базі центру «Допомога мрії від Тернополя» триває збір посилок для військовослужбовців-тернополян, котрі захищають нашу країну на передовій.

Уже найближчим часом водії-волонтери відправляться на фронт у місця дислокації наших захисників в Донецькій та Дніпропетровській областях. Так, тернополяни, котрі проходять службу за цими напрямками, можуть отримати передачі від рідних та близьких.

Усі жителі та гості нашої громади, хто бажає передати посилку своїм рідним чи близьким, можуть приносити їх у центр «Допомога армії від Тернополя», що за адресою: вул. Миколи Лисенка, 8-А.

Графік роботи центру:

  • понеділок-четвер – 08:00-17:15 год., обідня перерва з 13:00 по 14:00 год.;
  • п’ятниця-субота – 08:00-16:00 год, обідня перерва з 13:00 по 14:00 год;
  • неділя – вихідний.

За додатковою інформацією просимо звертатися за телефоном «гарячої» лінії +38 (067) 009-15-40.

Зруйновані та без даху: окупанти до 1 вересня анонсували відкриття 16 шкіл в Маріуполі

Вівторок, 30 серпня 2022, 14:06

В окупованому Маріуполі до 1 вересня, за повідомленням місцевого "гауляйтера", мають відкрити 16 шкіл.

Вони мають запрацювати після ремонту, однак частина з них залишається в зруйнованому стані.

Водночас російські окупанти дають різну інформацію, що свідчить про брехню, розповідає радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Він (Пушилін) стверджує, що всього 16 об’єктів буде відремонтовано восени. А якщо вірити гауляйтеру Іващенко, то таких об’єктів щонайменш 40 (16 шкіл, 16 закладів середньої-спеціальної освіти, 3 лікарні та якісь офіси). Отже, наочно картина "забрехались", – розповідає Андрющенко.

Окрім цього Андрющенко каже, що щонайменше 4 з анонсованих шкіл є частково або повністю зруйнованими, в одному із закладів освіти відсутній дах.

"Мінімум 4 з анонсованих шкіл в стадії "голі стіни": 27; 38; 53; 64. При тому, у школі 38 навіть відсутній дах. Буквально", – каже заступник мера.

Андрющенко також розповів, що окупанти намагатимуться силоміць заганяти дітей в зруйновані школи для картинки заради пропаганди.

Нагадаємо, раніше окупанти в школах Маріуполя анонсували "уроки", на яких дітей навчатимуть "любити РФ".

Михайло Загороднійжурналіст УП.Життя

 

Сторінка 565 з 1430

«ПочатокПопередня561562563564565566567568569570НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер