images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Псевдобанкір ошукав тернополянку на чималу суму.

Четвер, 04 серпня 2022, 08:33

Майже 26 000 гривень – стали об’єктом злочину невідомої особи, яка під приводом працівника банку отримала доступ до мобільного банківського додатку краянки та привласнила кошти.

Пройдисвіт телефонував до 63-річної мешканки Тернополя та представився співробітником фінансової установи. Він повідомив, що кошти жінки в небезпеці через несанкціонованих вхід в систему посторонніх осіб. Аби вберегти заощадження шахрай попросив уточнити персональні дані та вміст смс-повідомлення, які надійдуть на мобільний телефон краянки. Як тільки жінка це зробила, отримала сповіщення про списання з трьох банківських карток 25 593 гривень. За допомогою вона звернулася до працівників територіального підрозділу поліції.

Відомості про подію працівники поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають жителів краю, не довіряти невідомим. Запам’ятайте: працівники фінансових установ, ніколи ні за яких обставин не телефонуватимуть своїм клієнтам та не будуть дізнаватись особисту інформацію. Всі дані, якими ви володієте, щодо вашого електронного гаманця є конфіденційною інформацією.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

У Росії дорожчає іноземний алкоголь: ціни виросли до 70%

Четвер, 04 серпня 2022, 08:25

У РФ дорожчає іноземний алкоголь: ціни на нього зростають швидше, ніж на інші категорії продуктів.

Про це пише російське видання "Сирена" з посиланням на проєкт "Цены сегодня".

 

Так, у Москві шведська горілка Absolut 500 мл подорожчала на 46%, а віскі Jim Beam 700 мл - на 38%.

 

При цьому, вартість елітного віскі The Macallan Sherry Oak дванадцятирічної витримки змінилася ще сильніше - він подорожчав на 70%.

Зазначається, що алкоголь виробництва РФ майже не змінився у ціні. Горілка "Зеленая марка" з лютого по липень стала дорожчою на 2%.

 
 

Нагадаємо:

За підсумками першого півріччя 2022 року імпорт міцного алкоголю до РФ внаслідок санкцій скоротився майже на 35%, до 32,65 млн л, а віскі - майже на 50%, до 11,8 млн л.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

МВС оновило сервіси для сплати штрафів за порушення ПДР: деталі

Четвер, 04 серпня 2022, 08:23

Міністерство внутрішніх справ оновило застосунки та сервіси, на яких можна сплатити штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів.

Дізнатися про факт фіксації порушення правил дорожнього руху можливо за допомогою:

  • офіційного сайту МВС України;
  • офіційного мобільного застосунку МВС України – "Штрафи ПДР" на Android та IOS;
  • телеграм-бота "Штрафи ПДР".

Зокрема, оновлення отримали офіційний застосунок МВС "Штрафи ПДР" та телеграм-бот. Тому користувачам необхідно перевстановити програму, оновити підписку у боті для отримання повідомлень та додати своє авто.

"Офіційні сервіси МВС дозволяють не лише сплатити штрафи, які вже винесені, а й оперативно отримувати повідомлення про нові постанови або зміни їх статусу", – розповів заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

Він додав, що також у застосунках є інформація про розміщення на карті комплексів автоматичної фіксації порушень ПДР.

Нагадуємо:

Українці, які пройшли теоретичний курс в автошколі, не здаватимуть у ній практичний і теоретичний іспит, але отримали можливість обрати, де пройти ці тестування.

 

У Тернополі оновили в’їзний знак у місто зі сторони вулиці Бережанської

Середа, 03 серпня 2022, 12:59

Цими днями у Тернополі працівники підрядної організації оновили у Тернополі в’їзний знак зі сторони вулиці Бережанської.

«На доручення міського голови управління житлово-комунального господарства замовило обстеження усіх вказівних знаків «Тернопіль» при в’їзді у наше місто. Зокрема, обстежено три в’їзди зі сторони вул. Бережанської, вул. Львівської та вул. Микулинецької, – розповідає начальник відділу благоустрою та екології міської ради Оксана Лобурак. – На сьогодні проведено роботи з відновлення знаку на вул. Бережанській. В рамках ремонту було оновлено штукатурку і облицювання конструкції, встановлено дашок над знаком, відновлено підпірну стінку, встановлено підсвічування».

Учені розробили татуювання, яке відстежуватиме стан здоров’я людей

Середа, 03 серпня 2022, 10:51

Науковці з Південної Кореї розробили електронне чорнило, за допомогою якого можна постійно моніторити стан здоров’я.

Дослідники з Корейського передового інституту науки і технологій (KAIST) у місті Теджон за допомогою цього чорнила створили пристрій у вигляді індивідуального татуювання, яке функціонує як біоелектрод, повідомляє Reuters.

Після нанесення таке татуювання автоматично попереджатиме людину про можливі проблеми зі здоров’ям. Для цього його підключають до пристрою електрокардіограми (ЕКГ) або іншого біосенсору.

Пристрій надсилатиме на монітор дані про частоту серцевих скорочень пацієнта та інші життєво важливі показники, такі як глюкоза та лактат крові.

Вигляд татуювання. Фото: Reuters

Монітори з даними про здоров’я теоретично можуть розташовуватися де завгодно, включно з домівками пацієнтів.

Саме чорнило є неінвазивним і складається з частинок на основі галію – м’якого сріблястого металу, який також використовується в напівпровідниках та термометрах.

А вкриті платиною вуглецеві нанотрубки допомагають проводити електрику та забезпечити довговічність приладу.

У своїх подальших розробках науковці хочуть взагалі відмовитись від біосенсорів.

"У майбутньому ми сподіваємося підключити бездротовий чіп, інтегрований із цими чорнилами, щоб ми могли комунікувати або передавати сигнал між нашим тілом і назад до зовнішнього пристрою", – сказав керівник проекту професор Стів Парк.

Михайло Загороднійжурналіст УП.Життя

 

Сторінка 591 з 1426

«ПочатокПопередня591592593594595596597598599600НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер