images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Росії визнали "Азов" "терористичною організацією"

Вівторок, 02 серпня 2022, 10:52

ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ, ФОТО З САЙТУ АЗОВУ

Верховний суд країни-агресора визнав український добровольчий батальйон "Азов" "терористичною організацією" та заборонив його діяльність на території РФ.

Джерело: російське медіа "РИА Новости"

Дослівно: "Верховний суд визнав батальйон "Азов" терористичною організацією та заборонив її на території Росії. Рішення підлягає виконанню негайно, не чекаючи набрання чинності".

Передісторія:

  • Росія називає полк "неонацистським" і звинувачує його у воєнних злочинах. Крім того, раніше в РФ визнали "екстремістською" діяльність "Азову", а на його членів завели кримінальну справу.
  • РосЗМІ повідомляли, що понад тисячу військовослужбовців, які здалися в полон у Маріуполі, етаповано для проведення слідчих дій на територію РФ.
  • Нещодавно посольство Росії у Британії у дописі в Twitter виправдало вбивство бійців полку "Азов", заявивши, що вони заслуговують принизливої смерті.
  • У полку "Азов" заявили, що президент РФ Володимир Путін буде страчений за рішенням міжнародного трибуналу.
 

Додаток "Повітряна тривога" попереджатиме про хімічні атаки, радіацію та обстріли

Вівторок, 02 серпня 2022, 10:44

Застосунок "Повітряна тривога" тепер попереджає не лише про повітряну тривогу, а й про хімічну і радіаційну небезпеку та інші загрози.

Користувачі отримуватимуть звуковий сигнал-попередження та інструкцію дій.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації у Telegram.

Користувачі будуть отримувати сповіщення про початок та завершення 5 типів тривог:

  • повітряна тривога;
  • артилерійський обстріл;
  • вуличні бої;
  • хімічна загроза;
  • радіаційна небезпека.

 

Застосунок "Повітряна тривога" тепер попереджає не лише про повітряну тривогу

Для кожного типу тривоги створені унікальні сповіщення, кажуть у міністерстві.

Крім звукових сигналів, застосунок також надсилатиме текстові повідомлення з рекомендаціями дій, залежно від виду загрози.

Завантажити оновлення можна на:

Інформацію про всі види небезпеки передають відповідальні оператори в обласних адміністраціях України.

Координацію тривог забезпечують чергові ДСНС.

Нагадаємо, застосунок "Повітряна тривога" розробили Ajax Systems разом з IT-компанією Stfalcon за підтримки Мінцифри.

Він сповіщає українців про тривоги або загрози ракетного удару в різних областях. Користувачі можуть регулювати гучність сирени.

Наразі додаток завантажили 11 мільйонів разів.

Олена Барсуковажурналістка УП. Життя

Допомагали тікати за кордон призовникам: СБУ схопила ділків у трьох регіонах

Вівторок, 02 серпня 2022, 10:26

ФОТО: ПРЕССЛУЖБА СБУ

Служба безпеки України схопила у Києві, Львові та на Миколаївщині ділків, які за гроші вивозили призовників за кордон, у злочинній схемі був задіяний й помічник нардепа від забороненої ОПЗЖ.

Джерелопресслужба СБУ

Дослівно: "Служба безпеки України встановила кількох зловмисників, які допомагали чоловікам призовного віку виїжджати з України без законних на це підстав. Вартість їхніх "послуг" коливалася від $4 до понад $15 тис., залежно від регіону та від ступеня ризику для "замовника".

 

Деталі: На Миколаївщині організатором незаконного виїзду виявився місцевий мешканець, який діяв у змові з громадянином Молдови. "Послуги" оцінював у 6 тис. Затримали його та "групу супроводу".

 

У Києві був затриманий колишній помічник нардепа від ОПЗЖ. Працюючи в медзакладі системи КМДА, він сприяв у виготовленні довідок для звільнення військовозобов’язаних від служби у ЗСУ. Також обіцяв перетнути кордон. Свої "послуги" ділок оцінював у 15,2 тис.

Місцевий мешканець Львова також налагодив схему виготовлення за $4 тис. підроблених документів про непридатність до служби у війську. Але злочинець "погорів" на першому ж замовленні та був затриманий.

 

Що було раніше: 30 липня Служба безпеки затримала киянина, який незаконно переправляв через державний кордон чоловіків, які підлягають під мобілізацію у військовий час. За даними оперативників, послугами ділка скористалися майже два десятки громадян.

 

Оперативники Тернополя впіймали магазинних злодіїв.

Вівторок, 02 серпня 2022, 10:02

Позбавлення волі строком до восьми років загрожує двом мешканцям обласного центру 1974 та 1994 років народження. Тернополяни в минулому вже притягувалися до кримінальної відповідальності, однак на шлях виправлення так й не стали.

Один з підозрюваних привласнив з торгового стелажа туалетну воду. Факт крадіжки працівники магазину виявили не одразу, а лиш переглянувши записи з камер відеоспостереження. Зловмиснику вдалося непомітно пронесли товар повз каси, сховавши його в сумку.

Його затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили в ізолятор тимчасового тримання.

За аналогічною схемою криміналив й 27-річний чоловік. Він поцупив продукти харчування на кругленьку суму.

За всіма подіями правоохоронці Тернопільського районного управління поліції відкрили кримінальні провадження відповідно до частини 4 статті 185 КК України. Міру покарання підозрюваним обере суд.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


Двох неповнолітніх тернополян поліцейські викрили у крадіжці велосипедів.

Вівторок, 02 серпня 2022, 09:59

До співробітників Тернопільського райуправління поліції надійшло два схожих повідомлення про крадіжки від жителів обласного центру. Заявники – мешканці однієї із багатоповерхівок на масиві «Сонячний».

У них з під’їзду невідомі винесли велосипеди. Один потерпілий оцінив крадене у п’ять тисяч гривень, інший – у три тисячі. Зникнення своїх транспортних засобів власники виявили ввечері.

Оперативники карного розшуку спільно з працівниками сектору ювенальної превенції встановили, що до крадіжки причетні двоє неповнолітніх жителів Тернополя. Чужі велосипеди у них вилучили.

Усі обставини крадіжки буде встановлено у ході досудового розслідування, розпочатого за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 598 з 1430

«ПочатокПопередня591592593594595596597598599600НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер