images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Рада підтримала у першому читанні проєкт про додаткові права для поляків

Вівторок, 19 липня 2022, 10:18

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт про додаткові права для громадян Польщі, ініційований президентом як подяка за підтримку Польщею Уркаїни та українців під час війни.

Як пише "Європейська правда", про це повідомив депутат Ярослав Желєзняк.

За його словами, "за" проголосували 321 депутат.

Проєкт передбачає, що громадяни Польщі зможуть перебувати в Україні протягом 18 місяців та користуватись усіма правами й свободами, як і громадяни України, зокрема - отримувати український податковий номер, вільно влаштовуватись на роботу, навчатись в українських закладах і займатися бізнесом, отримувати медичну допомогу та певні соцвиплати.

Нагадаємо, 11 липня президент Володимир Зеленський вніс у Раду проєкт про особливий статус для громадян Польщі. Примітно, що Зеленський зробив це у день, коли Польща вшановує пам’ять жертв Волинської трагедії.

В Офісі президента пояснили, що на цей крок президент пішов "на знак подяки польському народові за солідарність і підтримку України в умовах повномасштабної збройної агресії Росії та з урахуванням принципу взаємності".

Законопроєкт передбачає встановлення прав і гарантій для громадян Польщі, які перебувають в Україні, аналогічних до встановлених в ухваленому 12 березня 2022 року польському законі "Про допомогу громадянам України у зв'язку зі збройним конфліктом на території цієї країни".

 

Україна повернула ще 45 тіл загиблих захисників

Вівторок, 19 липня 2022, 10:13

ФОТО, ПРЕССЛУЖБА МІНРЕІНТЕГРАЦІЇ

Відповідно до норм Женевської конвенції на підконтрольну Україні територію повернули ще 45 тіл загиблих захисників.

Джерелопресслужба Мінреінтеграції

Дослівно: "Відбулася чергова операція з передачі тіл загиблих військових. Україна повернула тіла 45 своїх захисників".

Деталі: Операція проводилась за співпраці уповноваженого зі зниклих безвісти Олега Котенка та силових структур України.

Що було раніше: 3 липня віцепрем'єрка - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомляла, що країні вдалося повернути тіла понад 400 загиблих протягом повномасштабної війни з Росією.

Поліцейські Кременеччини викрили шахрая, який збагачувався на благодійництві.

Вівторок, 19 липня 2022, 09:58

Зловмисник здавав в оренду чужу квартиру, яку йому віддали у безоплатне користування як волонтеру.

До співробітників Кременецького відділу поліції надійшло одразу дві заяви щодо шахрайських дій 27-річного уродженця району. Звернулися і власниця помешкання, і родина переселенців з Харкова, котрі сплачували за оренду помешкання абсолютно чужій людині.

Як з’ясувалося, виїжджаючи за кордон, господиня квартири передала ключі від житла своїй сестрі і попросила, аби та прихистила людей, котрі змушені були тікати від війни.  Про вчинок жінки дізнався 27-річний житель Луцька, котрий, до слова, є уродженцем Кременеччини. Тоді він й вигадав історію про волонтерство, мовляв, потрібне приміщення аби організовувати допомогу потребуючим. Таким чином зловмисник отримав ключі від чужого помешкання.

Коли з-за кордону повернулася власниця квартири – її зустріла сім’я переселенців з Харкова. Яким же було здивування кременчанки, коли та дізналася, що упродовж чотирьох місяців родина сплачує оренду за її помешкання невідомій особі. Зі слів харків’ян, за чотири місяці проживання вони перерахували на банківську картку чоловіка 24 тисячі гривень.

Поліцейські оперативно встановили зловмисника.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Поліцейські перевіряють зловмисника на причетність до вчинення аналогічних кримінальних правопорушень.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Поліцейських Тернопільщини нагороджено відомчими відзнаками

Вівторок, 19 липня 2022, 09:56

Нагороди правоохоронцям вручив начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол.

За високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків семеро співробітників поліції краю отримали нагрудні знаки, грамоти та подяки Міністерства внутрішніх справ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Щодня на Тернопільщині в середньому на чергування заступає 25 спільних патрульних груп .

Вівторок, 19 липня 2022, 09:54

Вже більше місяця на Тернопільщині працюють спільні патрульні групи, до складу яких входять поліцейські, представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, військової служби правопорядку, органів місцевого самоврядування.

Основна мета їхньої роботи – перевірка реєстрації внутрішньо-переміщених осіб та взяття їх на військовий облік.  З початку липня спільні патрульні групи перевірили документи у понад 8 тисячі осіб. Серед них виявлено 699 внутрішньо-переміщених осіб, котрі не стали на військовий облік та  432 особи, котрі перебувають на території області без реєстрації. За цей період також вручено повістки 2411 чоловікам, котрі підлягають мобілізації.

Нагадуємо: якщо ви переїхали на нове місце проживання, і зобов’язані повідомити про це місцевий територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (військкомат). Для постановки на військовий облік треба особисто прибути до військкомату.

Поліцейські звертаються до громадян з розумінням поставитися до таких вимог, зумовлених воєнним станом,  та завжди носити з собою документи, які засвідчують особу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 612 з 1427

«ПочатокПопередня611612613614615616617618619620НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер