images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі завершується ремонт проїжджої частини на перехресті вулиць Татарська-Глибока

Понеділок, 18 липня 2022, 10:05

З 19 липня у Тернополі планується відкрити дорогу для проїзду громадського та приватного транспорту на перехресті вулиць Татарська-Глибока.

На цій ділянці проводився ремонт дорожнього покриття з 20 червня, оскільки там систематично спостерігалося аварійне просідання дорожнього полотна, що вказувало на проблеми з водовідведенням, зливовою каналізацією та водопроводом. До проведення ремонту були залучені як дорожні організації, так і комунальні підприємства, що відповідають за підземні комунікації.

Відтак, на перехресті вулиць вже влаштовано новий шар асфальтобетонного покриття, а КП «Тернопільводоканал» проведе роботи з промивання мережі, після чого рух на цій ділянці для усього громадського та приватного транспорту буде відновлено.

 

У Тернополі провели нараду з питань посилення заходів безпеки

Понеділок, 18 липня 2022, 10:03

Днями, під керівництвом міського голови Сергія Надала, відбулася нарада з представниками сфер житлово-комунального господарства, торгівлі, освіти, спорту та культури щодо посилення заходів безпеки та влаштування додаткових укриттів для населення.

Відтак, заклади торгівлі та ресторанного  господарства повинні на вхідних дверях розмістити інформаційні повідомлення про найближчі укриття для населення, а у свої приміщення, які знаходяться у торгових приміщеннях і можуть бути використані як укриття - зобов’язані забезпечити загальний доступ мешканців.

Заклади культури, спорту, освіти повинні провести інвентаризацію приміщень для облаштування додаткових укриттів, які можуть бути використані як сховища для населення.

Таке ж доручення отримали в управлінні житлово-комунального господарства. Окрім діючих укриттів, вони повинні перевірити увесь житловий фонд на предмет наявності чи проведення додаткових робіт для облаштування приміщень, що можуть також бути використані для укриття населення.

Локації додаткових укриттів, при завершенні усіх робіт, будуть додатково оприлюднені на карті захисних споруд та на сайті Тернопільської міської ради.

Наголошуємо, що сховища, які розміщені у міських лікувальних закладах (поліклініках, лікарнях), призначені лише для медперсоналу і хворих, які перебувають у медзакладі. А укриття у дитячих садочках -  виключно для евакуації дітей під час відвідування закладу дошкільної освіти.

Нагадаємо, що у Тернополі оновили ознакування захисних споруд. Детальніше про цеможна прочитати за посиланням

Під час Всеукраїнської прощі у Зарваниці молилися за мир та припинення війни в Україні

Понеділок, 18 липня 2022, 09:58

16-17 липня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася щорічна Всеукраїнська проща за мир та припинення війни в Україні. У зв’язку із воєнними діями та через можливу небезпеку для вірян захід відбувся в онлайн-форматі.

З нагоди прощі у Соборі Зарваницької матері Божої відбулася Божественна Літургія, яку очолив Глава та Отець Української греко-католицької церкви – Блаженніший Святослав Шевчук.

Міський голова Сергій Надал щороку відвідує прощу та всебічно допомагає у її організації.

«Щороку в неділю після свята Верховних апостолів Петра і Павла ми приїжджаємо на молитву до Зарваницької чудотворної ікони Матері Божої. На жаль, через воєнний стан ми не змогли цього зробити, тому проща відбулась в режимі онлайн, – розповів міський голова Сергій Надал. – Сьогодні разом із вірянами з різних куточків України молились за наших захисників, мир та нашу перемогу. Сподіваюсь, що ця молитва дасть усім сили та натхнення, здоров’я, добробуту та миру нашій країні, нашому місту і кожній оселі. Висловлюю глибоку подяку нашій Церкві, нашим святим отцям, які підтримували й підтримують українців у найскладніші періоди нашої історії. Віримо, що Україна завжди перемагатиме, поки у нас є Церква та такі духовні наставники!»

До слова, Марійський духовний центр «Зарваниця» – одна з найбільших святинь Української греко-католицької церкви. Собор Зарваницької Божої Матері має статус малої базиліки, куди на прощі щороку приїжджають віряни не лише з України, а й з усього світу.

 

Тернопіль попрощався із захисником та Героєм Володимиром Заблоцьким

Понеділок, 18 липня 2022, 09:57

17 липня Тернопіль попрощався з мужнім воїном і Героєм Володимиром Заблоцьким.

Наш земляк віддав найцінніше – своє життя за Батьківщину у боротьбі з окупантом на Донечинні.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Героя. Ми збережемо світлу пам'ять про всіх захисників.

Вічна пам'ять і слава Герою!

 

 

Британець Пол Юрі помер у полоні окупантів на Донеччині

П'ятниця, 15 липня 2022, 13:25

PAUL URY, ФОТО З SVOBODA.ORG

В Інтернаціональному легіоні оборони України підтвердили інформацію про смерть співробітника гуманітарної організації Presidium Network, громадянина Великої Британії Пола Юрі.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" з посиланням на пресслужбу Інтернаціонального легіону

Дослівно: "Ми засмучені звісткою про смерть містера Юрі. Хочемо уточнити, що він не був в Інтернаціональному легіоні. Він не воював в Україні. Він був співробітником гуманітарної організації, як підтвердила Presidium Network, некомерційна організація, в якій працював містер Юрі".

Деталі: В Інтернаціональному легіоні зазначили, що оскільки Юрі не був легіонером, додаткову інформацію надати не можуть.

Раніше бойовики так званої "ДНР" повідомили, що Пол Юрі помер 10 липня через "діагнози й стрес", запевнивши, що британцю надавали медичну допомогу.

У квітні співзасновник та головний операційний директор Presidium Network Домінік Бірн повідомив про те, що двох громадян Великої Британії, Пола Юрі та Ділана Гілі, викрали на тимчасово окупованій території Запорізької області.

На початку травня на російському телебаченні було показано відео з Юрі. На записі британець у наручниках казав, що сфотографував підірваний міст, "щоб продемонструвати докази того, що засоби масової інформації в Англії брешуть". Він також казав, що раніше був в Іраку, Афганістані та Лівії.

 

Сторінка 615 з 1427

«ПочатокПопередня611612613614615616617618619620НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер